22 Responses

  1. De Schrijvende Rechter

    De inzender komt kennelijk alleen buiten bij mooi weer en dat is het nu eenmaal niet zo vaak. We zien haar al zitten, op een uitgemeten afstand naast het als aso’s neergezettte gezin, kies de hand voor het afkeurend pruimemondje geslagen, om later met rode oortjes verslag te doen aan de de krant, waar dito tutjes en een ander plaatsen, inclusief sarcastisch commentaar om een opvoeder die er op dat moment alleen voorstond.

    Lekker makkelijk prijsschieten, net als die dame laatst in de trein. Van de moeder kan in ieder geval worden gezegd dat ze daadkrachtig optrad tegen slecht gedrag en daarbij aansluiting vond bij het taalgebruik van de kinderen. Het is de pest om dit soort dagelijkse worstelingen door te brieven en nog beloond te worden met het gewenste plaatsje in de krant ook. Bah!
    Eindoordeel: 1 (zegge: een)

    Like

  2. De Schrijvende Rechter

    @L
    Je loopt dan ook nog niet zo lang mee.

    DSR heeft al eens eerder een 1 (zegge: een) uitgedeeld, o.a. voor:
    ‘Geert Mark: in Europe!
    Ik: ‘In continent’!’

    Klasse? Wat voor klasse? DSR heeft ’t niet mogen ontdekken.

    Like

  3. Klare taal

    Hulde voor deze moeder die haar kroost verbaal van repliek dient in eigen jargon, da’s pas opvoeden.

    Verder blijft het natuurlijk een afluister-ikje, volgens mij een term die door mopperkont is geïntroduceerd, moge hij snel weer als commentator en schrijver terugkeren.

    Like

  4. De Schrijvende Rechter

    Kijk nou, een aanvul-Ik-je:

    Voorouders
    Mijn zoon van vijf is erg geïnteresseerd in dieren en gek op Freek Vonk en de natuur. Een paar dagen geleden heb ik hem geprobeerd uit te leggen dat onze voorouders van de apen afstammen. Als mijn vriend de stamboom van zijn familie op de computer in kaart aan het brengen is, kijkt hij mee.

    […..]

    Ilse van der Veer

    Like

  5. De Schrijvende Rechter

    ….en zegt ie, was opa ook een aap?

    Mensen stammen dus niet van “de apen” af, er is wel een gemeenschappelijke voorouder.

    En ‘als’ schrijven’ wanneer je ‘terwijl’ bedoelt is een punt aftrek.
    Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

    Like

  6. De Schrijvende Rechter

    Bij haakjes haakt DSR af. Voor de rest maar een raar verhaal zonder echte pointe. Het laat hooguit zien dat de ouders het kindje onvoorbereid naar de nieuwe school laten gaan.
    Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

    Like

  7. De Schrijvende Rechter

    Sorry hoor, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn? -bareuh-
    Op zich geen onaardig verhaaltje hoor, best spannend zelfs, maar daar zijn schoolkranten, of historische verenigingen, voor.
    Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

    Like

  8. Smakelijk verteld. Het was in de dagen voor….Of is de cyclus. prentje op papier, prentje op de tablet, prentje weer op druk, omdat je…..de software niet meer kunt bijhouden?
    Ik mocht deze week mijn wachtwoord voor mijn bank actualiseren. Spaans benauwd, mijn porno site kent gelukkig geen toegangscode.
    Mijn enige vrees, is dat ik een jongmens moet vragen, ik kan niet meer, ik wil zo graag? Oh mevrouw hiernaast heeft de leesmap weer. Meneer hier tegenover, sinds vorige week ook de leesmap.

    Ik ga maandag een 10″ tablet kopen. Ik voel me piepjong.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.