35 Responses

  1. Henk Hofman

    “Ja, je belt ongelegen, maar waarom bel je?”

    “Ik zie heel veel rook en vlammen”

    “Sta onmiddellijk op loop je kamer uit en sluit de deur achter je, jij begrijoen?”

    klik, tuüuut, tatatoeta (112)

    “Met de meldkamer”

    “Met de nachtdienst van Parnassium”, brand met rook in kamer 13., wij starten de noodprecedure”

    “Begrepen Parnassium kamer 13, wij komen er aan”

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk Hofman

    Even ongevraagd, dus zeer zeker ongepast, verstout ik mijzelf als assistent van de schrijvende rechter op te treden:

    In de eerste zin word je op het verkeerde been gezet:

    In feite staat daar dat de twee jongere broers met lege handen staan.: “die naast zijn twee jongere broers met lege handen staat”

    Mijn voorstel aan de rechter is om op te merken dat dit gewijzigd dient te worden in “die met lege handen naast zijn twee jongere broers staat” en derhalve de hoogte van de beoordeling aan te passen.

    Like

  3. Henk Hofman

    Dit lijkt mij een inelkaar geknutseld verhaaltje, immers:

    Alleen de begeleider was tijdens het voorval vermoedelijk een witmens
    Een slim 8 jarig meisje stelt geen vraag die ze zelf kan beantwoorden, en die pas in haar opkomt nadar ze hier al enkele jaren woont.

    Like

  4. Compliment aan Heer Rozewater over het beheren van site etc.
    U houdt het niet voor mogelijk echter het is ECHT waar, er zijn sites, die, U leest het correct, de site begint met een emmertje lofuitingen, zonder vermelding welke uitspraak bij wie hoort. Beheerder stelt marktgercht, dat hij het voor de complimenten doet. Goedenmorgen.

    Ik denk , als je wekelijks dit soort tekstjes, krijgt je wellicht aan het EINDE van je verhaal, je fans met vriendelijk woordje dankt.

    Moederdag en Vaderdag zijn internationaal geloof ik. Het in familieverband vader of moeder……geen cadeau, family building, maintenance wordt bestendigd middels…..een value-meal……Aangeklede spaghetti , goed te knagen.

    Waarom zijn jullie zo…….wit?
    Dezer dagen google je dat?
    Het internet heeft een paar prima zoek machines.

    Er zijn wel degelijk culturen, waarbij men zich middels “shame” cream wit makende creme op de prachtige bruine huid smeert.
    Met name vrouwen, smeren zo grammen creme op hun gezicht. Ze zien er dan uit als geesten. Geen gezicht……Ik zie ttot mijn verbazing dat de volgorde van de tekst….laat maar.

    Het is nu wel redelijk turbulent buiten. Ook wel lachen tussen door…Gister zag ik heer Kushner stellen dat de VS zich aan tralalal houden. Niet duidelijk werd in wat voor positie hij dat meldde….Ook niet of die info valide was…..

    Ik groet u. mooie week. Nog even:
    Dank aan Heer Rozewater voor het platform.

    In snelle, snedige, houtsnijdende , relativerende tekstjes, het is mij niet gegeven.
    Leuke rubriek wel, afbeelding der dag.

    In de nrc een stukje over te vervullen vacatures. Spannend. Wie gaat Mokum doen? RvS heeft meer macht…..?

    Like

  5. De Schrijvende Rechter

    Vast

    Tijdens een verjaardag halen we herinneringen op aan baby Maarten, 55 jaar geleden. Altijd zo’n vrolijk ventje. Wel hinderlijk dat hij voor het slapen gaan systematisch behang afkrabt. De baby wordt aan zijn matras vastgebonden om een afgebladderde bende te voorkomen. Een normale procedure in de jaren zestig, ook tijdens logeerpartijen bij opa en oma. Baby Maarten ligt stevig vastgesnoerd in bed als zijn ouders het huis verlaten voor een avondje bioscoop. Nog even zwaaien vanaf het tuinpad. Op de eerste verdieping zwiepen de gordijnen. Plots een opening. Daar staat hij. Rode wangen, bezweet piekhaar, zwaaiende knuistjes. Baby Maarten met een matras op zijn rug.

    Chris van der Grinten

    Like

  6. De Schrijvende Rechter

    Mijn hemel, wat erg! Het enige voordeel van babyboomers die reutelen over die goeie ouwe tijd van toen is dat het niet over De Oorlog gaat. Maar enfin, dit is dus het niveau tegenwoordig. DSR zal, als hij tijd heeft, proberen in de krant te komen met de bekende anecdote ‘Boer, wat stinkt het!’.

    En ‘baby Maarten’ moet toch op z’n minst een kluitig peutertje zijn geweest. Baby’s staan niet, dat is een wezenskenmerk.
    Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

    Like

  7. De Schrijvende Rechter

    Dat zal wel, maar dan kan het dus niet. De pointe is een visueel staaltje humor, een soort reuzenbabyschildpad. Je moet erbij geweest zijn.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.