21 Responses

  1. De Schrijvende Rechter

    Heren

    In de trein van Leiden naar Utrecht. We rijden het station uit en komen langs een kantoorgebouw met op de gevel de naam van het off-shorebedrijf van Heerema. „Kijk mam”, zegt een klein jongetje: „Heerema.” „Wat is dat?”, vraagt zijn moeder. „Een Hema, maar alleen voor heren”, was het antwoord.

    Frans van Ulden

    Like

  2. De Schrijvende Rechter

    Tsja, ken gebeuren. Hert verlies van iemand die je je hele leven al kent, lijkt me best vreselijk te noemen, dus waar de aarzeling nu vandaan komt…
    Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

    Like

  3. Indra

    Goed geformuleerd: de eigenaresse van de “onderneming”. De begrafenis-industrie draait op volle toeren en menig vrouw, die meent over een greintje empathie te beschikken, duikt in de onderneming. Het blijft een kwestie van zorgvuldig uitzoeken. Aan gemeenplaatsen geen gebrek bij de uitvaartleiders, zoals ik vorige week nog mocht ervaren bij de begrafenis van een nichtje van me. Brrr!

    Like

  4. Indra

    Als zelfs onze briljante ikjes-schrijver Frank zijn toevlucht moet/gaat nemen tot hijtjes/wijtjes, jullietjes/zijtjes, dan rijst de vraag of het genre zichzelf niet heeft overleefd.

    Maar je oliebollen blijven voor mij eeuwig vers en warm, Frank en trek je maar niets aan van onze boze, venijnige buurman!

    Like

  5. De Schrijvende Rechter

    DSR is niet zo fatalistisch als I. hierboven, maar stelt vast dat onze Frank betere dagen heeft gekend. DSR staat nog iets bij van een lik van een labrador ofzo. Hopelijk zal hij zich snel revancheren.
    Eindoordee:4 (zegge: vier)

    Like

  6. De Schrijvende Rechter

    Een ouwe bak maar wel herkenbaar. De volgorde ‘hem en mij’ is de spijker op z’n kop. DSR’s kent zijn plaats als hij in het kielzog met zijn flanerende huisgenootje op straat komt.

    Enfin, de inzender lijkt me Warhoofd van Maastricht. Nooit de deur uit zonder je accesoires, of het nu een kek dasje, vlinderstrik of worsthondje is.
    Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

    Like

  7. De Schrijvende Rechter

    En dan is de clou erin gelegen dat de jongeman zo onnauwkeurig was om te suggeren dat het om de echte, levende spelers ging in plaats van een plaatje, een kostelijke vermenging van het letterlijke en het figuurlijke? Sodemieter op zeg….

    Enfin, NRC heeft weer een broodschrijver die het wonderlijk genoeg niet alleen van de pen moet hebben een podium gegeven.
    Eindoordeel: 1.5 (zegge: anderhalf)

    Like

  8. De Schrijvende Rechter

    Een spontane aanval van het schompetanus, da’s alweer een tijdje geleden….-bareuh-. dit keer heeft ’t DSR ook een trommelvlies gekost.
    Bijdehante opmerkingen van je koters insturen, hoog opgeven over hun dramaturgische kwaliteiten en dan nog uitverkoren worden ook….wat een geborneerd bubbleblad is dat NRC…
    Eindoordeel: 0.5 (een half)

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.