24 Responses

      1. De Schrijvende Rechter

        En daar lijdt zo’n vogel onder? Of tast het zijn waardigheid aan? Wat dan te denken van de avonturen van het beertje Pol, wiens vriendje Pel de pelikaan fungeert als vliegende reedschapskist.

        Al met al is het een educatief fillmpje dat ons bepaalt bij een interessant hoofdstuk van de natuurlijke historie, nl. het wonderbaarlijke spijsverteringsstelsel der aalscholverachtigen.

        Geliked door 1 persoon

      2. Wilhelm

        Agossie, educatief, he? Ga eens een keer naar een all you can eat buffet waar zwaarlijvigen met een eetstoornis zich helemaal volproppen. Lachen, man! En je leert er veel van.

        @HR, ja, plaats jij maar lekker click bait, ik gun je die paar extra clicks wel.

        Like

      3. De Schrijvende Rechter

        @Wullum
        Dus jij denkt dat die vogel meer opeet dan hij aankan?

        Je zou eens wat vaker een avondje naar de EO moeten kijken. Die geeft mooie natuurfilms waar we uit leren dat zo’n aalscholver zich vol kan proppen met vis, om het vervolgens weer uit te braken voor z’n kindertjes. Je benadert een en ander antropocentrisch, als mens, maar het is een aalscholver!

        Je kunt er net zo goed bezwaar tegen maken dat dat beest geen mes en vork gebruikt.

        Like

      4. Wilhelm

        O, de afbeelding is een ‘natuurfilm’? Hahahahahaha! Volgend excuus: de afbeelding toont krek een ‘wetenschappelijk’ experiment, dus onder gecontroleerde omstandigheden (man houdt vogel vast totdat vissen klaarliggen).

        Like

      5. De Schrijvende Rechter

        Neen, het is geen natuurfilm. Maar voor een dierenvriend weet wel heel weinig af van de wondere wereld der natuur. Je komt over als een stadse bleekneus die denkt dat de melk uit de fabriek komt en die beter smaalt dan argumenteert.

        Like

  1. De Schrijvende Rechter

    Bisschop Muskens zei destijds dat je een brood mocht stelen om je kindertjes te voeden, maar dit is wel wat overdreven. Met zo’n slokop erbij ga je al gauw richting de wonderbare spijziging.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.