Luvienna en de TULPENRALLYE 2018

De 65e editie van de Tulpenrallye start op maandag 7 mei in het zuiden van Frankrijk. Op deze pagina gaan we het team van Luvienna in hun Citroen traction avant cabriolet, 1937 volgen.

tulpenrallye

We trappen het gaspedaal flink in en laten hypocriete blogbaasjes met hun noodlijdende blogjes ver achter ons 😉

 

64 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Zit er wel een roetfilter op zo’n apparaat? Hoe wordt de CO2 uitstoot van een dergelijk pretje gecompenseerd? Krijgen de weduwen van platgereden blootvoeters wel iets meer dan honderd euro en een metworst?
  En hoe moet het met de paddentrek, bronstige dassen, hitsige hazen enzo…. De wegen zijn killing fields in deze tijd van het jaar.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Aha, kritische vragen zijn hier niet welkom? Dat is inderdaad een behandeling die ik op een ander blog verwacht.

  In de kop staat rallye ipv rally of ralley. Oelewapper.

  Like

 3. Luvienna

  Hallo lieve mensen, sorry dat is nu pas van me laat horen, maar ik had geen tijd of mijn telefoon was leeg. Ik weet niet hoe dat laatste komt; ik gebruik hem niet een toch is-ie ’s middags hartstikke leeg.
  Update: maandag zijn we het laatste traject uitgevallen. Gigantische onweersbuien, donder en bliksem en stortregen ( en wij doorweekt en soms vast in de modder), en daardoor water in de carburateur. De motor sloeg af en niet meer aan. Dat gemiste traject levert alle strafpunten van dat traject op en zo duikelden we naar onderaan het klassement. Dinsdag was dat verholpen, eten goed, slechts 3 controles gemist maar qua tijd heel veel strafpunten. De route was door de bergen met een hoge gemiddelde snelheid en dat kan de Trax niet aan: we gaan langzaam omhoog en hairpins moeten we vaak steken (wat heel vervelend is want hardstikke zeer aan het stuur). Toch zijn we trots we het binnen de maximale tijdoverschrijding (3 minuten) hebben kunnen houden. 🙂

  Hier 2 fotootjes: 1 blik op het dashboard van een vooroorlogse Beatles, en 1 blik vanuit de Trax op een ander oud vehikel, in een dorpje waar we in de file achter een begrafenis stonden.


  Hoop morgen weer wat te laten horen!

  Like

 4. Die porsche equippe 44 stond na de tweede etappe op nummer 8 in de sporting klasse.

  Bij de start zijn er toch genoeg lui die de verplichte poederbrandblusser van 2 kg kunnen inzetten?
  Of krijgen die dan strafpunten omdat ze niet aan de uitrustingseisen meer voldoen?

  Die APK is blijkbaar ook weer een wassen neus gebleken

  Ik heb dat eens gehad met een Renault 4 in of omstreeks 1960. Bij een defect en route, een reparatie kunnen verrichten en de vette zwarte handen schoongemaakt met benzine, verkregen door de slang van de carburateur te verwijderen. Die vergeten weer te bevestigen, dus vrijwel onmiddellijk na wegrijden stond de zaak in de fik. Heb ik wel kunnen blussen, met zand dat langs de stoeprand lag. Bij stilstand en motor uit is er geen aanvoer van benzine meer, de schade beperkte zich tot aantasting van de isolatielaag van de bougiekabels.

  Like

 5. Luvienna

  Update:
  Woensdagochtend ging uitstekend, beetje tijdstraf en maar 1 controle gemist. ’s Middags was een ramp; ergens een fout gemaakt en dat kwam niet meer goed. Hebben trajecten over moeten slaan om nog binnen de maximale 30 minuten te veel te finishen.
  Vandaag een superlange dag; meer dan 12 uur geconcentreerd gereden en genavigeerd, maar ging goed. Slechts 5 minuten te laat en dat ondanks dat de gemiddelde snelheid voor het Traxje te hoog was en dat we in de hairpins vaak moeten steken (zwaar!) en hellingen maar langzaam kunnen nemen. Ben goed moe.
  Heb HeRoWa nog een paar foto’s gemaild en die wil hij vast wel plaatsen. 😉
  Wordt vervolgd.


  Uitleg en klassementen bekijken

  Uitvallers op de trailer

  Like

 6. Ad Hok

  Wat Luvienna niet vermeldde is dat Team Wesselink nu mooi op de 70ste plaats staat. Met de hete adem van Willem van den Bruinhorst en Theo Andriessen in hun nek, dat wel.

  Like

 7. Luvienna

  Even snel want moe en morgen om 07.02 starten: gisteren ging goed (behalve tijd), vandaag ging redelijk(wel tijd), en nog steeds niet uitgevallen (op tijdelijk maandag na (of dinsdag? Weet ik niet meer). Foto’s volgen.


  De Buick is te groot om achter het lint te passen. 🙂

  Like

  1. Luvienna

   Ja, die 68e plaats viel ons mee! Na de rampzalige maandag, waarbij we dus het grootste deel van de middag moesten overslaan, wat een bulk aan strafpunten oplevert (tijd, gemiste controles), waren we naar bijna helemaal onderaan in het klassement gekukeld.

   Like

 8. Luvienna

  Het was een zware maar mooie rallye. Mooi in de zin van prachtige, echt práchtige omgeving: glooiende, haast deinende landschappen, met bloemenweiden met gelukkige koeien/geiten/schapen/enzovoort en verspreide bosjes en bossen, maar ook donkere bossen met giga-bomen en bergen waar bijna nog steeds sneeuw lag. Ook mooi in de zin van mooi weer, op maandag, dinsdag en een deel van woensdag na, en mooi als ik weer eens niet in een instinker was gestonken. Zwaar in de zin van veel steile hellingen en hairpins en vooral tijd-tijd-tijd. Dat werkt met het Traxje nogal tegen. De Tulpenrallye is in de loop der jaren steeds zwaarder geworden, professioneler, zo je wilt. Misschien dat we naar een andere klasse moeten verhuizen (we rijden nu al jaren Sport; de een-na-hoogste klasse), maar waar de Expert en de Sport steeds zwaarder worden, worden de Tour en de Vintage steeds meer spek-en-bonen: veel minder kilometers, elke dag de ochtend of de middag geen rallyerijden maar via leuke weggetjes rechtstreeks naar de lunch of het diner, en tijdstraf krijgen is vrijwel onmogelijk. Of we moeten eens met een andere auto rijden. Maar we hebben de Tulp altijd met de Trax gereden, dus dat is dan wel een dingetje.

  Foto’s:

  De mooie bips van een Cadillac Dinges:

  Voorbeeld van een controlekaart:

  Twee keer de eindfinish op Chateau Saint Gerlach:

  Like

   1. Luvienna

    Meh, dat doe ik ook, dat rennen naar de stempel en weer in de auto springen, die al begonnen is met rijden. 😉

    Rechtertje, kun jij die laatste suggestie van HeRoWa op je nemen? Jij weet hoe dat werkt. 😉

    Like

   2. Luvienna

    Ik ben niet fanatiek maar wel serieus. Als je in tijdnood zit dan ren je, of het nou een rallye betreft of iets anders. Nee, fanatiek (en onbeschoft) zijn de rijders die je bij een stempel of bij een tijdcontrole wegduwen.

    Geliked door 1 persoon

 9. De Schrijvende Rechter

  @L
  HR heeft meer kerkebankeelt op z’n zitvlak dan DSR, maar de laatste heeft bij deze een schietdankgebedje voor je opgezonden.

  Ging de route vorig jaar misschien door Bouillon in de Ardennen?

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Ja – iedereen liep te lopen of zat te zitten rond de nauwe doorgangsweg in het kleine stadje toen er een hele sliert ouwe brikken met dito bestuurders langsraasde alsof het Parijs-Dakar was, vrolijk wuivend met het strohoedje, iedereen kuchtend achterlatend. Alleen enkele Hollanders zwaaiden terug, maar dat leek me volk dat voor de piloot klapt als ze in Torremolinos zijn geland.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  Daarboven draait z’n hand daar niet voor om, maar het zo DSR wel begroten om een partijdige voorbede te doen. Wat dacht je van een veilig, sportief en aangenaam verloop?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.