Luvienna en de TULPENRALLYE 2019

De 66e editie van de Tulpenrallye start op maandag 13 mei in Andorra. Op deze pagina gaan we net als vorig jaar het team van Luvienna in hun prachtige Citroen traction avant cabriolet, 1937 volgen.

De eerste ellende is al begonnen en dat belooft veel goeds ๐Ÿ™‚ Vorige week is er op de N22 in de richting van Frankrijk naar Andorra een grote aardverschuiving geweest. Enige honderden tonnen aarde en rotsen zijn hierbij verschoven en als gevolg daarvan is de N22 de komende 4 weken afgesloten. Wil je Luvienna uitzwaaien hou dan rekening met extra rijdtijd van ruim een uur!

Alvast een paar pre-foto’s om in de stemming te komen.

Hier de conformiteitscontrole in Autotron, eind april
Hier brengen we totootje naar de trailer
… en hier staat-ie klaar in de garage voor het oprijden op de trailer
… samen met nog een hoop anderen

Hoi Roosje, hierbij een foto van de startplek morgen in Andorra,. De auto’s die er nu staan, zijn de buitenlandse deelnemers die hier hun conformiteitscontrole hebben.
We hadden wat strubbelingen van huis naar hier. Het vliegtuig had anderhalf uur vertraging. Toen we in Toulouse aankwamen bleek de taxi voor 6 personen die we hadden gereserveerd om ons naar de plek van de trailer te brengen, er niet te zijn, ook al hadden ze in de bevestiging aangegeven dat ze met vertragingen rekening zouden houden. Aan de telefoon werd gezegd dat onze vlucht gecancelled was. :p Enfin, uiteindelijk kwam er een, we hebben de Trax opgehaald en zijn naar het hotel gereden, halverwege op de route naar Andorra. Waar bleek dat we de Trax ondanks afspraak niet op een afgesloten plek konden parkeren, want: ‘dat staat wel in de bevestiging maar dat heeft mijn collega gedaan, en daar heb ik niks mee te maken.’ Gelukkig bleek na het eten (elders) de nachtportier wel behulpzaam. En we zijn in Andorra aangekomen. Wordt vervolgd.https://twitter.com/MiriamWesselink

61 Responses

  1. Luvienna

   Dank je wel, hannah! Ik zal mijn best doen minstens een keer per dag een verslagje te doen. ๐Ÿ™‚

   O, en Roosje: het is Miriam WesselinK (Met een K dus aan het einde).

   Like

 1. Bertje

  Ik ben benieuwd naar het relaas over dag1. Geen nieuws is goed nieuws: ze zijn nog niet uitgevallen ๐Ÿ˜‰

  ….. ach laat ik maar eerlijk zijn: ik heb even gespiekt, ze staan op plaats 58 van de 87! Een heel mooi resultaat gezien de scherpe concurrentie waar Luv altijd gewag van maakt ….

  Like

   1. Bertje

    Dat team doet dit jaar helaas niet mee, HR. Bedoel je misschien het team WesselinK (met een K) ?? ๐Ÿ˜‰

    Like

  1. Bertje

   Volgens mij hebben zij de enige vooroorlogse wagen in hun categorie, ze moeten opboksen tegen bolides uit de jaren 70. Elke plaats hoger dan de laatste is een grote prestatie!

   Geliked door 2 people

 2. Luvienna

  Hallo, lieve HeRoWa-reageerders! Sorry-sorry-sorry dat ik nu pas iets van me heb laten horen. Ik maak een samenvatting van de 6 dagen.

  Het was een zware Tulp; dagen dat we 12 uur en 1 x zelfs 14 uur in touw zijn geweest. Ook een abominabel klassement voor ons doen; 78e van de 87, met ruim 7000 strafpunten.

  Op dag 1 konden we na de lunch niet meer starten; startmotor kaduuk. We hebben startkabels en een aardige mede-rallyerijder heeft ons geholpen met zijn 12-volts accu op onze 6-volts. Iets wat tricky is maar het ging goed, en met vertraging reden we weer. Op dag 2 hadden we een comfortabele starttijd van 10 uur-nog-wat. Maar vanwege de kapotte startmotor wilden we er toch vroeg zijn voor hulp van de meerijdende breakdownservice, ingeval we de Trax niet gestart kregen. Die stond geparkeerd bij het rallyehotel (voorgaande dag de dagfinish) dus wij daarnaartoe met een taxi vanuit ons hotel. Vroeg, want anders was de breakdown waarschijnlijk al vertrokken naar de startplaats, die elders was. ze bleken al vertrokken te zijn. Ruud had expres aan de top van een helling geparkeerd, zodat we de Trax naar beneden kon rollen en hij zo zou starten. Maar dat werkte niet meer. Verschillende mensen hebben geholpen met aanduwen en aantrekken, maar de auto bleef dienst weigeren. Intussen liep de tijd angstwekkend snel naar onze starttijd. Breakdown gebeld, die waren druk met problemen van ander rallyeautoโ€™s maar zouden komen. Zij vonden uiteindelijk de oorzaak: โ€˜de beste Tractiongarage van Nederlandโ€™, waar de Trax pas gereviseerd was, had de nieuwe contactpuntjes van de ontsteking niet met vet ingesmeerd, met als gevolg dat ze op een gegeven moment aan elkaar bleven plakken. Dan kun je aanduwen met een 747 maar starten zal-ie niet. Enfin, gesmeerd, geduwd, gestart, en naar de startlocatie. Net op tijd.

  Ruud parkeerde bij de lunch en bij de finish steeds waar mogelijk aan de top van een helling, en zo goed en kwaad als het ging, reden we de Tulp. Bij de laatste dag was er geen heling, en inderdaad, ik kreeg hem niet met voldoende vaart aangeduwd om hem te laten starten. Het was nog heel vroeg (onze starttijd was 07.02, op een andere plek dan ons hotel), de straten waren nog vrijwel leeg (zaterdagochtend), een eenzame oude Fransman die voorbij kwam rijden is gestopt en heeft helpen duwen, maar dat mocht niet baten. Ik ben toen naar het rallyehotel gesprint, heb daar een stevige collega-deelnemer uit de ontbijtzaal geplukt, samen hebben we de Trax naar een (klein) hellinkje geduwd, en lo and behold, na een aantal vruchteloze pogingen startte hij!

  Petit anecdote: we hebben de hele week behalve zaterdag prachtig weer gehad maar wel koud, vooral in de bergen, en we hebben geen verwarming. Ergens bij een tijdcontrole met een koffiepauze kwam een mede-rallyenavigatrice (woordwaarde 40) aan met dekentje, want ik zat te rillen, zag ze, en moest echt even opgewarmd worden โ€“ zo lief! Sowieso veel aardige deelnemers; (bijna) niemand is te beroerd om elkaar te helpen, met duwen, benzine, gereedschap, enzovoort. Mits voldoende tijd. ๐Ÿ˜‰

  De Tulp is in de loop der jaren steeds massaler, commerciรซler en zwaarder geworden, met name in de zin van tijd. Onze Trax loopt als een zonnetje, kan het verkeer prima bijhouden, maar de berg op gaat soms stapvoets. Ook keren is een zwaar karwei en tijdrovend โ€“ helaas moet dat regelmatig, als ik een verkeerde weg blijk te hebben aangegeven. Daardoor loopt onze tijdachterstand bij vrijwel elk traject op (levert steeds weer strafpunten) en nadert dan de gevreesde 30 minuten-plus te laat aan de dagfinish, waardoor al je gevonden controles die je zelf heb opgeschreven (een letter op een bordje op de juiste route) worden geschrapt. Plus de strafpunten voor de 30 minuten. Dat leidt tot stress en dat leidt weer naar (meer) fouten maken, wat weer leidt tot nog meer stress, enzovoort.

  Ik zag in de reacties de vraag waarom we dan niet de Tour- of de Vintageklasse gingen rijden ipv de Sport. Vroeger reden we de Vintage, die we ook regelmatig gewonnen hebben. Maar om eigenaren van Bentleys en aanverwanten te trekken voor de Tulp โ€“ veel mediaโ€”aandacht โ€“ heeft de organisatie de Tour en de Vintage nogal spek-en-bonen gemaakt. Zo wil ik geen rallye rijden; ik wil een serieuze rallye rijden met een voor ons realistische tijd. Dan een andere, voor de Sportklasse meer geschikte auto gebruiken? Dan doorbreken we de traditie van 25 Tulpenrallyes met de Trax. Dus we bezinnen ons nog voor volgend jaar.

  O ja: als je ooit een keer in Aix-les-Bains een hotel zoekt en het hoeft niet per se luxe te zijn, dan moet je naar Hotel Annapolis gaan. Heel basic tweesterrenhotel maar ontzettend aardige mensen: twee jongen hipsters met dochtertje. Toen wij al uitgecheckt waren maar de Trax niet op het petite hellinkje aan de praat kregen, kwam hij naar buiten snellen om te helpen. Starten lukte niet maar met de mannen van de breakdown erbij gelukkig wel. Toen die bezig waren haalde hij een paar croissantjes in een papieren zak voor onderweg. ๏Š

  Wat ik al zei: zat aardige mensen in en rond de Tulp.

  Hieronder een paar fotoโ€™s.

  Like

 3. Week 1

  Luvienna, wat een verhaal en wat zijn jullie een doorzetters! Ik zou het allang opgegeven hebben, maar ik begrijp dat het iedere keer weer voor jullie een enorme uitdaging moet zijn.
  In ieder geval fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn en nu maar even rustig aan…(of moet je morgen meteen weer aan het werk? Ik hoop van niet voor je)

  Like

  1. Luvienna

   Ik heb met kennelijk vooruitziende blik, maandag ook nog vrij verklaard. ๐Ÿ˜‰

   Fijn dat je weer wat van je kan laten horen, Week 1! Ik hoop dat het goed (in elk geval beter) met je gaat.

   Like

 4. Luvienna

  Sorry voor de gekantelde laatste foto’s; mijn pc laat ze rechtop zien en als ik die kantel komen ze ook gekanteld aan.

  Gewoon even je pc op zijn zij leggen. ๐Ÿ˜‰

  Like

 5. hannah

  Zonder startprobleem je hรฉle verslag gelezen Luv. Heb nu aardig beeld van de rallye.
  Hij hรฉรฉft kuren dat groene autootje van jullie maar zou em toch maar niet weg doen, te schattig!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ad Hok

    Dat zal best, maar op zich heb ik geen hekel aan hard werk. Lijkt me toch leuker dan contactpuntjes met vet insmeren, aan de top van een helling te moeten parkeren, de auto aan te moeten duwen, en te stressen om strafpunten. Maar ieder zijn meug en kudos voor jou!

    Like

   2. Luvienna

    Nou ja, het was niet mijn bedoeling om de Trax te moeten aanduwen en te stressen vanwege tijdnood en meer van die dingen, maar shit happens nou eenmaal, ook tijdens een rallye die je voor de uitdaging en de lol rijdt. Als die shit zich dan voordoet wil ik niet kinderachtig zijn en de handdoek in de ring gooien, ook al weet ik dat een behoorlijke klassementsplaats verkeken is.

    Like

 6. Luvienna

  Hartverwarmend, die goede zorgen, HeRoWa! Zo kan ik met een gerust hart op stap. ๐Ÿ˜‰

  Nee, de startmotor is geheel op eigen kracht kaduuk gegaan. Wordt nog uitgezocht en gerepareerd.

  Enne… TomTom/Google Maps in een kaartleesrallye?! Ga je mond spoelen! (Als je daarop betrapt wordt kost dat heul veul strafpunten en uiteindelijk uitsluiting – terecht.)

  We hebben trouwens ooit een soort kacheltje (uit de periode van de Trax) in de auto gemonteerd, maar hij zat flink in de weg en we brandden steeds onze benen eraan. Dus exit kacheltje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.