About

… maar het belangrijkste is dat we allemaal keiveel van je houden. Bertje

roos-met-anjer

Schrijf naar heerrozenwater@gmail.com voor fijne verrassingen

Heer Rozenwater is dood, maar ooit heeft hij geleefd!

In de jaren zestig handelde hij naar de tijdsgeest, dus dan weet je het wel. Er is zelfs nog een filmpje van. En hij kon als geen ander mekkeren over zijn gereformeerde jeugd, ook heel jaren zestig. Maar hij was te lui om er een boekje over te schrijven en dus at Maarten ’t Hart hem de kaas van het brood.

Ooit is hij met een meisje op vakantie geweest, met de vliegmachien naar de Canarische Eilanden en toen verder op de fiets. De fijne herinneringen daar opgedaan, vooral die met een reepje bloot, strekten HR altoos tot hulp en sterkte, als een Lied en Psalmgezang.

Door te sterven minimaliseerde HR zijn ecologische voetafdruk optimaal, maar verschillende mensen vonden het toch jammer. Die mensen moeten vooral niet zeiken, zou HR zeggen, want hij geloofde dat na dit leven het Niets wachtte en daar moesten we maar gewoon nuchter onder blijven.

HR laat een verweesd margeblogje achter dat reeds voor zijn uitvaart, geheel in lijn met zijn verwachtingen, al helemaal was verdampt. ‘Jammer van de bingo, dat was wel leuk’, was het meestgehoorde commentaar. Ook brachten sommigen in het midden dat HR wel leuk met plaatjes kan knutselen.

Het bekende lied van Manke Nelis klonk als laatste groet, omdat Psalmen uit den boze waren en je toch wat moet:

18 Responses

 1. Plopje

  Tja, HR, het zo allemaal beziend geloof ik toch dat ik dat menu liever bovenin horizontaal gespreid zie. Drasties & Apie zijn op dit punt duidelijker. Hoe ga jij dat op deze manier doen als je dadelijk 20 berichten hebt of zoiets? Ook allemaal links en de recente reacties daar dan weer onder? Kan allemaal, maar is het overzichtelijk? Timmer heeft weer een gans andere aanpak. Wist ik ook aanvankelijk niet hoe het in elkaar zit. Dat weet ik nu wel, maar zijn methode raad ik je ook niet aan. Nou ja. De mogelijkheden zullen wel eindeloos zijn. Brrr.
  Zo, weer fijn commentaartje afgeleverd. Graag gedaan.

  Geliked door 2 people

 2. Plopje

  En tja, wordt een blogbeheerder niet geacht tenminste eenmaal per etmaal zijn blog te bezien om de gasten niet het gevoel te geven dat ze alleen gelaten worden? De regels daarvan ken ik niet, maar ongetwijfeld is WordPress daar heel hard en streng in.

  Geliked door 1 persoon

  1. tramlijnacht

   He daar komt de ouwe aap uit de gore mouw van de ellende aan elkaar geleend.
   Nog wel eens iets geschreven ouwe pikker?
   Heb gehoord dat ook jij het met jonge nestjes doet. Heb je al een mijook aan je broek?
   O, dat zou DRB niet leuk vinden. Nou, jij vond zoveel niet leuk, toch? He? He! Ouwe e-mailer.
   Nou, ik zal me altijd afvragen waarom je ergens begin 2016 geen hulp gezocht hebt.
   Je was toch wel verzekerd in NL?

   Like

 3. KnipOog

  Nu we weten dat plopje plopje niet altijd is en apiedapie een heel grote leugenaar. Het erg grappige is…HR en DSR hebben een hekeltje aan het aapje maar haten mij meer. Dus ik doe het goed. Weet je, ik heb jaren lang mijzelf in de waan gelaten dat aardig zijn genoeg is maar wat een kleine visjes zwemmen er in deze kleine vijvertjes.

  Ik denk dat iedereen het heeft: mails waarin de een de ander helemaal afbrandt en erger.
  Ach X, alles is zo als het is en Luvienna is jouw getuige, je bestaat en je bent niet Y’s enge broertje, sorry, broodje dood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.