Reageerder van het Jaar 2018

Nominaties voor de Reageerder van het Jaar 2018 kunnen nu bij DSR worden ingediend.

Ongetwijfeld kan dat. Ik kan ze ook bij Riverside indienen. Maar ik denk dat de blogbaas de juiste ontvanger is.

Maar tot nader orde is DSR het contactpunt voor de Heer Rozenwater Reageerder van het Jaar 2018- verkiezing.

Zegt u het maar!

De genomineerden zijn, op volgorde van binnenkomst:
– De Schrijvende Rechter (DSR)
-Bertje
-Luvienna
-hannah
-Heer Rozenwater
-Ad Hok
-Ilona
-Letterzetter
-hertje

Hier kunt u stemmen

219 Responses

  1. De Schrijvende Rechter

   De voordehandliggende conclusie is dat het onder HR’s technische verantwoordelijkheid een zooitje is geworden.

   Maar dat mag de pret niet drukken.

   Like

   1. Arno Niempjes

    Hear, hear! Jouw houding is alvast een punt om te noteren voor jouw nominatie volgend jaar voor de RvhJ-verkiezing. Wil je alsjeblieft in 2019 ten minste een keer reageren zodat deze post alvast als anticiperende nominatie kan gelden? Dank je.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR heeft zelf, zonder enige kunstgrepen, meerdere malen gestemd on het systeem uit te testen – zonder overigens de einduitslag significant te beïnvloeden. Geen probleem.

    HR heeft dus, ondanks zijn toezeggingen, geen maatregelen tegen fraude genomen.

    Zijn eerdere ‘systeem’ werd destijds met algemene stemmen verworpen.

    DSR zal voor de volgende verkiezingen eenvoudige doch loepzuivere maatregelen ten uitvoer Karen brengen.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Denk eens vanuit de mogelijkheden. Het kan hier toch wel eerlijker dan in Congo?

    Jij stelt dus als technisch verantwoordelijke vast dat het een frauduleus rommeltje was?

    Like

   3. Arno Niempjes

    DSR, het ‘systeem’ rammelt, je hebt dat zelf beproefd. Het is binnen dit rammelende systeem vermoedelijk eerlijk aan toe gegaan.

    Like

 1. hertje

  Nou breekt me de klomp. Vanuit de hele wereld is er op mij gestemd? Zelfs vanuit landen waar ze geen woord Nederlands spreken of verstaan? Wat moeten we daarvan denken? Zoveel expats zoveel zinnen?

  Ik dank alle stemmers uit de grond van mijn hart en verzoek de blogbaas de stemmen zo eerlijk mogelijk te verdelen over de andere deelnemers. Eens kijken wat er dan uit de bus komt!

  Doe het snel svp blogbaas, voor DSR zich de moeite getroost om iets in elkaar te flansen waar hij later spijt van krijgt.

  Geliked door 2 people

  1. Arno Niempjes

   Ook DSR van harte gefeliciteerd! Twee jaar achter elkaar (weliswaar gedeeld, en daarom nog altijd) als EERSTE verkozen — waar zou dit margeblog zijn zonder jou?!

   Like

   1. Week 1

    DECEMBER 12, 2018 AT 10:01
    Arno Niempjes
    DSR, met hoeveel stemmen verschil wil je winnen? Mag APD dit jaar weer gelijk met je eindigen? Andere wensen?

    Hoezo moet ik kappen met mijn insinuaties? Zie tekst hierboven…

    Like

   2. Week 1

    Op zulke rare, onzinnige vragen geeft een rechtschapen mens als dsr uiteraard geen antwoord. Je lijkt me een frauduleus mannetje!

    Like

   3. Arno Niempjes

    Wat aardig van je, dank je. Spreek je voor DSR – weet hij dat al? Voordat je verder blaast, zoek even de poll op met de vraag: Zou je onderduiken bij HR? Er kwamen in de laatste twee uur vóór sluiting van de poll twaalf stemmen binnen, allemaal met ‘Ja’ voor HR. Reactie van HR: (ongeveer zo) fraude – ja, maar wat doe je daaraan?

    Dus kappen met je ongefundeerde insinuaties en print anders je insinuaties uit en maak de printjes vast aan de eerste vijf bomen in je buurt. Succes!

    Like

   1. Luvienna

    Maar als mijn maatstaven niet overeenkomen met die van de ontvanger, zou die zomaar het voor hem of haar slechtste toegewenst kunnen krijgen. 😱

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Waarom zou je iedereen feliciteren, inclusief HR met z’n nul procent, in plaats van de afgetekende winnaar bij naam te noemen?

   Of denk je soms, net zoals HR suggereert, dat t geen zuivere koffie is?

   Like

 2. Ad Hok

  Ik heb nog zo’n uur of zes te gaan hiero, maar bij deze wens ik iedereen op dit blog in Nederland, Brazil, Finland, Mauritius, Mexico, Romania, Russian Federation, Saudi Arabia, Singapore, Turkey, Ukraine, of waar ook ter wereld, het allerbeste in 2019!

  Geliked door 2 people

  1. De Schrijvende Rechter

   Ook DSR wenst alle reageerders, blogbazen, trollen, schimgestaltes en wrokkig over de schutting glurende buren het allerbeste voor 2019 en dat zonder de terughoudendheid van L. dat je iemand wel eens iets verkeerds zou kunnen toewensen, want immers: wat uit het hart hart komt, is altijd goed!

   DSR wenst dus eenieder een kip in de pot (wie geen kip lust, geeft ‘m maar aan de buren), vuur in de haard (of genoeg geld voor een warmtepomp, of een dikke trui), voloende duiten voor je doodskleed (dat je ‘m nog maar lang in de kast kunt laten hangen) en vrijwaring van alle veepest en fruitrot (ook namens Boer’nsmurf).

   Geliked door 1 persoon

   1. Luvienna

    Gewoon elke ‘hij’ vervangen door ‘hij/zij/het of wat u maar als voorkeur heeft’, en zoiets ook bij elke ‘zijn’. Simpel toch?

    Like

 3. week 1

  En ik zou me kunnen voorstellen dat onze globetrotter APD vanuit zijn internationale eerste klas treinen met een schat aan verschillende IP-adressen haar steeds opnieuw heeft gelauwerd!

  Like

   1. week 1

    Excuses, Heer Rozewater , maar dit sneue, wraakzuchtige mannetje, dat nog constant u en Luvienna beledigt op een uitermate kinderachtige manier, zou toch eerder op uw lachspieren moeten werken dan dat ie u een trauma bezorgt. Kop op, hoor!

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Breek DSR de bek niet open. Elke week gesneer naar ons gezellige blog, vandaag nog richting HR en L.

    Like

   3. week 1

    Voer voor psychologen, dat iemand het presteert om zó lang na te blijven trappen. Waar is het misgegaan in het leven van dit borstkloppertje?

    Like

   4. Arno Niempjes

    Hé DSR, ik zie dat je op het belendend blog een onverwikkelijke discussie hebt met de betreffende blogbaas. Een discussie is niet nodig. Je bent de maker van de werken, dat staat vast. Je verleent geen toestemming voor publicatie. Ook dat staat vast. Je hebt dat ooit een keer gedaan. En je kunt jouw toestemming altijd intrekken. Dat heb je nota bene wederom gedaan in je post van vandaag, 14.22u. De betreffende blogbaas wijzen op de Auteurswet, artikel 1 zal vermoedlijk niet helpen. Hij houdt zich immers tot nu toe niet voor rede vatbaar.

    Zie voor jezelf:

    https://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/2018-10-11

    Tipje: doe eens aangifte van inbreuk op je auteursrechten (meervoud als het om meerdere werken gaat). Dat kan via interrnet, zie:

    https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

    Je kunt de aangifte downloaden als pdf. Bescherm je eigen persoonlijke gegevens (zwartbalken) en publiceer dan jouw aangifte.

    Houd de aangifte gepubliceerd net zo lang als jouw werken tegen jouw wens in op het belendend blog openbaargemaakt blijven.

    Ben je meteen van de man en zijn onverkwikkelijke gedrag af.

    Succes!

    Like

   5. Arno Niempjes

    O, ja, DSR: als L en HR vervolgens de publicatie van jouw aangifte tweeten, bij voorkeur een beetje smeuïg, dan zullen je werken des te sneller van het belendend blog afgehaald worden … ik wil er best een fles goede wijn om verwedden.

    Like

   6. De Schrijvende Rechter

    Hetze Stookstra door de bocht, en hij klust bij als jurist!

    Afgezien van het feit dat je als goed burger de politie niet lastig dient te vallen met bagatels, en we in de margeblogwereld niet zo met elkaar omgaan, kan wat AN helemaal niet. De politie komt er bij dergelijke civielrechterlijke zaken helemaal niet aan te pas en APD en DSR wonen allebei geeneens in Nederland!

    Like

   7. Arno Niempjes

    Wat wil je, DSR: publicatie van je werken laten staken en gestaakt laten houden? Lukt je dat met je huidige benadering? Fijn. Wil je daarentegen niet nog een hele poos op je knieën smeken voor wat je rechtens toekomt en dat snel voor elkaar krijgen, zet dan je bril eens op.

    Let op, 1) aangifte doen en aangifte publiceren komt neer op naming and shaming – niets meer of minder; 2) aangifte doen betekent niet dat de politie er iets aan zal doen. Het is Nederland, dit soort zaken verdwijnen in het archief; 3) zowel jij als de blogbaas in kwestie zijn nog altijd Nederlander, is dit juist? Dan kun je een beroep doen op de Nederlandse wet. (Ik zal jou, rechtsgeleerde, de finesses van het internationaal privaatrecht verder maar besparen.)

    Ik vind het werkelijk sneu voor je dat jouw werken tegen je wil in gepubliceerd blijven op een plek waar je die niet (meer) gepubliceerd wilt zien. Met jouw huidige benadering gaat de blogbaas in kwestie niet bewegen. Dit weet je zelf ook. Hoop ik.

    Like

   8. week 1

    Hr Niempjes schiet graag met kanonnen op marginale mugjes en smeert intussen wat stroop! Het blijft komisch hier.

    Like

   9. Arno Niempjes

    Week1 is geen Theo Koomen – die was pas onderhoudend met zijn commentaar. Dat marginaal mugje heeft onze schrijver wel enorm gestoken. DSR is al dágen bezig met soebatten daar waar een gebbetje, volstrekt legitiem en in tien minuten te regelen, uitkomst biedt met als prettige bijkomstigheid dat de pleger van de onrechtmatige daad daar getroffen wordt waar het hem het meest pijn zal doen, namelijk in zijn self-delusional eigendunk.

    O ja, Week1: ik zie dat je doorgaat met vrijelijk diverse mensen die je niet kent negatief te karakteriseren. Maak je eens nuttig, dat zou wel fijn zijn.

    Like

 4. hertje douze points

  Er is er maar een die een genderneutraal rechthartlelijke toespraak kan schrijven voor een reageerder die zich ‘hertje’ noemt. Ach, was het maar zo ver….

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Op die laatste vraag is het simpele antwoord: tot eind januari.

   Ik zie dat je je psycholigische analyse van APD weer hebt hervat. Maak je er een apart topic voor en maak je het af?

   Like

   1. week 1

    APD werkte 9 jaar geleden, in de NRC-tijd, al op mijn lachspieren, toen ik één keer de euvele moed had om hem tegen te spreken. Het effect was verbijsterend, haha!
    Psychologische analyses door HR lijken me overbodig.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Niet per se drie weken.

    DSR heeft het initiatief genomen en toezicht gehouden – dat laatste op zijn alom gewaardeerde gezellige brompottoon.

    Alleen dat zou al volstaat voor de Juryprijs Reageerder van het Jaar 2018, maar dan komt er ook nog eens zijn rol van Geweten en Hart van dit lieve margeblog, 365 dagen per jaar, bij.

    Like

   1. week 1

    Week 1 wél van de heer Hok, hoor. Ooit ging hij nog een lijstverbinding aan met Lummel. Ach, dat waren nog eens tijden…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.