Reageerder van het Jaar 2018

Nominaties voor de Reageerder van het Jaar 2018 kunnen nu bij DSR worden ingediend.

Ongetwijfeld kan dat. Ik kan ze ook bij Riverside indienen. Maar ik denk dat de blogbaas de juiste ontvanger is.

Maar tot nader orde is DSR het contactpunt voor de Heer Rozenwater Reageerder van het Jaar 2018- verkiezing.

Zegt u het maar!

De genomineerden zijn, op volgorde van binnenkomst:
โ€“ De Schrijvende Rechter (DSR)
-Bertje
-Luvienna
-hannah
-Heer Rozenwater
-Ad Hok
-Ilona
-Letterzetter
-hertje

Hier kunt u stemmen

219 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Mooi dat HR eindelijk wakker wordt, maar dit is een tikkie kaal. Aan spreekpunt DSR heeft inmiddels al een nominatie ontvangen, nl:

  De Schrijvende Rechter

  Like

   1. Luvienna

    Da’s grappig, ik moest aan de kopverkiezing denken en vond dat juist iets voor jou, om te organiseren! ๐Ÿ˜

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Waarom niet een kwantitatieve verkiezing? HR kan vast met een druk op de knop een overzicht genereren van wie de meeste kopjes heeft gewonnen. En het volk kan dan voordrachten doen voor de publieksprijs.

    HR, heb je mijn verzoek voor een polletje gezien? Komt het voor elkaar?

    Like

 2. De Schrijvende Rechter

  De genomineerden totnutoe:
  -DSR
  -Bertje
  -Luvienna
  -hannah

  Niet-reageerders en fictieve personen komen niet voor nominatie in aanmerking – APD en de notaris zijn dus van deelname uitgesloten.

  Nominaties zijn nog mogelijk tot 13:00 hedenmiddag. Daarna volgt de definitieve lijst en maakt DSR de volgende stappen bekend.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Als door HR gemachtigd verkiezingsorganisator zou ik graag zien dat deze pagina on-topic. Het blogbeheer kan de reacties van RSB hierboven verwijderen, alsmede die van HR over zijn buurman.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    We zullen zien of dat tot bezwaren leidt. Totnutoe gaat het er ordelijk en enthousiast aan toe.

    De mensen dragen vrolijk voor, er voorzien dus in een behoefte, we hoeven niet tegen de lange tanden van de blogbaas aan te kijken.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Het lijkt me niet wenselijk wanneereen persoon en bloc een hele kandidatenlijst, en daarmee 80% van de kandidaten voordraagt; daarmee wordt de schiftende werking van het nominatieproces teniet gedaan.

  Maar goed, eigen schuld, dan had DSR maar duidelijker moeten zijn. We houden het in gedachten voor de volgende keer. De schifting zal naar het kiesproces worden verplaatst.

  Like

  1. Bertje

   Als de nominatieperiode iets langer was geweest, dan waren de door mij genoemde coryfeeeeeen vast wel door iemand anders genomineerd. De nominatieperiode is gewoon veel te kort! ๐Ÿ˜ฆ

   Geliked door 2 people

   1. De Schrijvende Rechter

    Ik betwijfel het. Er waren immers maar een paar reageerders die een beetje boven de middelmaat uitstaken.

    Like

 5. De Schrijvende Rechter

  De nominatie is gesloten.

  De genomineerden zijn, op volgorde van binnenkomst:
  – De Schrijvende Rechter (DSR)
  -Bertje
  -Luvienna
  -hannah
  -Heer Rozenwater
  -Ad Hok
  -Ilona
  -Letterzetter
  -hertje

  Vanaf nu tot en met maandagochtend 17 december 10:00 uur het eerste deel van de campagne!

  De voordragers wordt verzocht om op bondige wijze hun keuze voor de genomineerde(n) uiteen te zetten, graag met specifieke, aansprekende voorbeelden, voor het begin van de stemming op maandag, 13:00 uur. De stemming is van maandag 13:00 uur tot en met donderdag, 20 december, 13:00 uur. Uiteraard kan de gedachtenwisseling doorgaan totaan het sluiten der stembussen?

  HR, zou jij voor een stemlijstpolletje kunnen zorgen met de genomineerden in de volgorde hierboven, zonder verdere toevoegingen? Eenmalig een (schrijve: 1) stem per deelnemer en een aparte pagina met de mogelijkheid een stemverklaring af te leggen. Natuurlijk goed beveiligd tegen trollen, hackers en valsspelers. Alvast bedankt!

  Laten we hopen op een meeslepend debat totaan het sluiten van de stembus!

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR is de uitzondering die de regel bevestigd -milde glimlachicoon-.

    Mocht het kiesvolk je mening delen, dan komt dat wel tijdens het Lopend Debat en de door de uitslag tot uitdrukking.

    Like

   2. Arno Niempjes

    Zo, zo, lijd je aan exceptionalisme? Heb je al een luipaardvel aangeschaft, plus drie Rolls-Royce Phantoms? Is jouw paleis al in aanbouw?

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Nee, da’s me te technisch en ook niet haalbaar in combinatie met mijn werkzaamheden aan het eind van het jaar. DSR is altijd bereid de ethische dilemma’s te bespreken.

    Kun je Arno’s bericht over Putin verwijderen en hem voor deze thread in de moderatie zetten? In tegenstelling tot eerdere jaren wil DSR te kwaadwillende trollen buiten de deur houden. We kunnen het beleid altijd achteraf evalueren.

    Like

   2. Arno Niempjes

    DSR, toen je je berenvel aanschafte, kreeg je dan een knots er gratis bij? Nu al welwillende reageerders framen, om moderatie roepen, ben JIJ APD in vermomming?, kieslijsten naar eigen grillen opstellen, eenzijdig en du moment restricties verzinnen (nominieren kan tot …, enz.) -ik wil best een enkeltje naar Venezuela, Azerbaijan, Turkmenistan of Noord Korea voor je kopen, hoor.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Je mag wel eens wat dankbaarder zijn. Immers, waar loopt het bij jouw plannen altijd op stuk: gebrek aan doordachtzaamheid en ruggegraat. Welnu, DSR voorziet rijkelijk in deze beide vereisten.

    Blijft voor jou het praktische computergedoe over. Maak DSR maar niks wijs, dat vind je hartstikke leuk. En DSR geeft de heldere instructies waar je om hebt gevraagd. Even scrummen, HR!

    Wat betreft het modereren zadelt DSR je nergens mee op. Hij belooft je dat de verzoeken tot moderatie spaarzaam zullen zijn. Alle gezeik is voor rekening van DSR.

    Like

   4. De Schrijvende Rechter

    @Arno
    Tsja, zo af en toe moet je wel eens improviseren – en DSR is altijd bereid zijn besluiten toe te lichten. Het is immers de bedoeling dat de Verkiezing nog dit jaar wordt gehouden. Uiteraard zijn er beperkingen, zoals op fictieve figuren. DSR is een schuilnaam, maar hij is wel echt. Maar die notaris heeft nooit bestaan. Je had net zo goed Megatron kunnen nomineren.

    Hartelijk dank voor het gulle reisaanbod. In plaats van een enkele reis, mag je DSR een retourtje naar Singapore aanbieden. Vanuit daar zijn de meeste van door jou genoemde landen goed te bezoeken. Graag wel met extra beenruimte!

    Like

   5. Arno Niempjes

    @DSR, een retourtje Singapore? In zo’n slaapkabine van een A380 zeker? Je moet er wel eerst voor werken, mannetje. Begin maar eens met een steekhoudende en overtuigende toelichting waarom een analogie met Putin en Navalny jou tot het als trol framen en tot het verzoeken om censuur bracht.

    Overigens met het stellen dat Mei-Lan mooit heeft bestaan heb je HR met terugwerkende kracht beschuldigd van …. trollen (want Mei-Lan heeft indertijd meermalen gepost). Moet HR de trol ook van dit blog wordn verwijderd?

    Like

 6. hertje

  Hertje is Bertje dank verschuldigd maar trekt zich terug uit deze competitie.

  Dat er gemodereerd wordt op dit blog is in mijn ogen een nog niet eerder beoefende strategie, ooit zelfs door HR als ‘not done’ bestempeld.

  Mogen we hier niet meer worden opgeschud, aan het denken gezet – desnoods met gefronst voorhoofd of opgetrokken wenkbrauwen? Heeft DSR het alleenrecht in dezen? Zou aan deze beslissing niet een volksraadpleging vooraf moeten gaan? Een poll?

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Helaas hertje, het is geen competitie maar een verkiezing. Als je eenmaal op de lijst staat, kun je er niet meer vanaf, vraag maar aan Pim Fortuyn.

   Het staat je natuurlijk vrij, in geval van uitverkiezing, de versierselen die bij het Reageerdervanhetjaarschap horen te weigeren.

   Geen volksraadpleging en geen poll overigens, met dank aan HR: “Ik laat deze verkiezing volledig aan jou over, DSR. Blij dat ik er vanaf ben!”

   Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Heer Rozenwater moet het worden!

  Ondanks zijn veronderstelde hands-off-benadering als blogbaas en valse bescheidenheid bij het (doorgaans niet) toekennen van scherpe koppen waarin hij figureert, is hij een van de actiefste reageerders op dit margeblog.

  Zijn soms ondoordachte beslissingen, die hij met hand en tand verdedigd, stevig tronend op zijn macht als blogbaas, lagen aan de bron van vrijwel alle verhitte discussies die dit jaar plaatsvonden. En net al de boel helemaal uit elkaar dreigt te klappen, dan bindt HR weer in – weliswaar alleen maar omdat ie z’n knopen telt in plaats van overtuigs te worden door redelijke argumenten, laat staan dat ie zo af en toe eens in zijn zwarte hart kijkt en concludeert dat ie te ver is gegaan – maar toch. We kennen hier immers geen prijzen toe voor morele rechtschapenheid; we zijn op zoeken naar de primus onder de Reageerders. Time Magazine heeft ook niet alleen maar heiligen als Person of the Year. Als er iemand is die het kabbelende water hier laat schuimen, dan is het HR wel.

  Kortom, HR heeft smoel. Daarin is hij met DSR, L., HR, Let en Ad Hok dan ook de enige. De overige reageerders zijn in vergelijking schimstemmen, die nauwelijks een schaduw werpen als ze passeren.

  HR, beleefd aanbevolen voor uw stem!

  Like

  1. Luvienna

   Ik steun de nominatie van harte! (Niet per se vanwege de aangeleverde argumenten.)

   Een vraagje wie is ‘HR’ in ‘Daarin is hij met DSR, L., HR, Let en Ad Hok dan ook de enige.’?

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Oei, dat was een dubbeloppertje!

    Overigens was bovenstaande niet de nominatie (de nominaties waren gisteren al gesloten) maar de motivatie van de nominatie waar DSR toe heeft opgeroepen. Schroom vooral niet om jouw argumenten uiteen te zetten!

    Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Nou, kom op Bertje! Horen we nog van je? DSR is benoemt waarom al die lieden die je gehebt genomineerd in aanmerking komen voor de titel van Reageerder van het Jaar.

  Like

  1. Bertje

   Is me teveel moeite, DSR. Kijk eens naar het werk dat HR van mij heeft gemaakt, lengte op de centimeter nauwkeurig enzo. Dat allemaal uit te zoeken kost uren, …dagen!

   Het zijn allemaal topkandidaten. Goede wijn behoeft geen krans, bovendien kent iedereen ze.

   Like

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Het spijt me dat de instructies kennelijk niet duidelijk waren. Immers, de poll zou pas volgende week beschikbaar moeten zijn, er was verzocht de volgorde van de lijst aan te houden en een pagina voor stemverklaringen bechikbaar te stellen.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Met de randomtoestand geeft dsr akkoord, al had dat wel even overlegd kunnen worden.

    de mensen kunnen niet anoniem een stemverklaring afleggen? Das toch niet zo democratisch.

    Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Beste HR, wat heb je er, in al je welwillende eenvoud, nu weer van gemaakt….

  Stemverklaringen worden afgelegd bij de stemming, niet tijdens campagne.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  Het lijkt erop dat Bertje maar een beetje balorigheid heeft lopen nomineren. Als zijn voorstellen kennelijk niet serieus waren, kunnen we ze eventueel met zijn instemming nog van de kieslijst verwijderen?

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  DSR dreigt niet, DSR stelt voor. DSR heeft de enorme macht HR te gebieden hier dit of dat te doen, maar daar maakt ie alleen maar gebruik van in geval van uiterste noodzaak.

  Een tijdje terug zag DSR een clipje van een slang die een tarantule wilde opeten. Maar zijn oog was groter dat de maag en halverwege kon het geen kant meer op’ ‘Oh shit…’, zag je dat beest denken. En die tarantula zat ook in de piepzak. Enfin, zo’n situatie wil DSR dus voorkomen, eventueel door Bertje een uitweg te bieden, want zelfs HR lijkt het er mee eens te zijn dat te pas en te onpas nomineren niet way to go is.

  HR en de stroopkwast….alleen voor wie hij al mag. DSR kan ongezien een ros met een knuppel krijgen, wat ie ook vraagt of voorstelt.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    ….als Bertje daar tenminste de kans voor krijgt.

    Jij hebt het maar druk met voor, over en namens Bertje te spreken.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Neenee! Dat beweert DSR niet. Het is wel een feit dat jij over, voor en namens Bertje spreekt. Je bet gewoon een bemoeizuchtig type die deze kennelijke goedzak verwapent in de strijd tegen DSR.

    Bertje bij de Reunie, graag! (Wil HR bij die gelijkheid tegenover een spiegelruit zitten -guitig-grappend lachje-icoon-).

    Like

 13. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Kun je de zgn. ‘stemverklaringen’ in de intro verwijderen en vervangen door:

  De genomineerden zijn, op volgorde van binnenkomst:
  โ€“ De Schrijvende Rechter (DSR)
  -Bertje
  -Luvienna
  -hannah
  -Heer Rozenwater
  -Ad Hok
  -Ilona
  -Letterzetter
  -hertje

  Bij voorbaat dank!

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Wie zal het zeggen, HR. De tind zal het leren.

    In ieder geval zal DSR bij het bekend maken van de winnaar deze hartelijk toespreken!

    Heb jij al gestemd? Is er een tussenstandje?

    Like

   2. Rechterinnetje in den Belgenlande

    Geachte Heer Rozenwater,
    DSR is voor eeuwig, en zijn rechterinnetjes ook.
    Hartelijke groet,
    RidB

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Hoppa!

    Voor een zelfverklaard schuw vogeltje heeft HR maar weinig op met de stillen in den lande, waar DSR pal voor staat. Ik ben blij dat we er van een hebben gehoord, iemand die ongetwijfeld symbool staat voor de vele rechtertjes en rechterinnetjes die allemaal meelezen.

    Like

 14. De Schrijvende Rechter

  Laten we vanmiddag om 13 uur beginnen met stemmen en dan kan de poll dicht op 30 december om 13.00.

  Is ’t zo geregeld dat de mensen maar een keer kan stemmen?

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  Laten we het spannend houden en geen tussenstanden tonen. Ondertussen dicht ik Bertje een grote kans toe, omdat er over hem het meeste is gepraat.

  Like

 16. De Schrijvende Rechter

  En als iemand heeft gestemd graag een kerstballetje met sneeuw, een bijpassend geluidje en ‘Bedankt voor uw stem!’ in alle werktalen van de EU.

  Like

 17. De Schrijvende Rechter

  APD liet het altijd zo gezellig sneeuwen op zijn blog. Dat mis ik wel een beetje.

  Kun je het hier niet wat seizoenlijker maken? Straks is het alweer januari en staat de kerstmeuk weer op zolder.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Dat valt je te prijzen! Gelukkig zijn we hier in ieder geval geen dataset of ander koopwaar.

    Maar denk eens wat verder. Kun je geen hulstakje ophangen ofzo?

    Like

 18. Bertje

  Een kerstballetje als beloning voor het stemmen. Leuk, HR!

  (Ik kreeg daaronder 2 ads te zien: een van Carrefour om meer lekkers in te slaan voor โ€œde Feestenโ€, en een van een organisatie Stop de Honger met een foto van een mager zwart kind. Past goed bij elkaar, vind ik ๐Ÿ˜‰ )

  Geliked door 1 persoon

 19. hannah

  Op de valreep.
  ReageerSter 2018 Luvienna.
  En wel omdat zij joviaal inzendingen van de AVV Likes en haha’s geeft, de winnaars trouw tracteert op felicitaties, voor dier en mens opkomt, kritiek losjes, humorvol pareert zonder kwetsend te zijn, is zij een sieraad voor dit blog.

  Geliked door 1 persoon

 20. De Schrijvende Rechter

  Een fraaie uiteenzetting van Hannah, daar kan die luie Bertje nog wat van leren.

  Als het om niet-kwetsen gaat, kan iedereen (behalve RSB) wel Reageerder van het Jaar worden. Dit is een kernwapen- en kwetsvrij blog.

  Like

 21. Arno Niempjes

  Een lid, nota bene het enige lid, van het Electoraal College dat meedingt, toevoeging van een kandidaat na sluiting van de kandidaatstelling, schimmel-, kernwapen- en kwetsvrije bananen die in deze republiek worden gekweekt … het belooft wat te worden met deze RvhJ-verkiezing.

  Like

   1. Arno Niempjes

    Voor een goed begrip, ik toon me juist van mijn milde kant. Als je in mijn opmerkingen een poging tot kwetsen ziet, dan lijk je niet veel gewend te zijn.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Da’s dan ook je enige counter. ’t is goed hoor, stoere superkwetsert -supermilde kerstbalglimlachicoon-

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Luvienna stond op de nominatielijst en is niet achteraf toegevoegd – zie december 13, 2018 at 13:37.

    Zag trouwens dat in HR’s random systeem hijzelf bovenaan de lijst stond en DSR onderaan, randommer kan het niet.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR zal de winnaar, bij wijze van prijs, rechthartelijk toespreken. Indien DSR zelve wint, dan wordt er een speech van HR verwacht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.