42 Responses

 1. Indra

  Ik vroeg me vorige week af of ik de enige was die zich ergerde aan het proleterige commentaar van Manneke Zeik op het laatste ikje van het jaar (omdat er daar verder niemand reageerde), maar de verklaring ligt dus in” het eenzaam bemannen van het ikjespanel”. Geen enkel tegenwicht dus, behalve Bas die nu kennelijk begint te beseffen wat voor vlees hij in de kuip heeft.

  Like

   1. Indra

    Dat nooit wederkeren, daar zorgt Roos wel voor, Hannah…

    Maar het wordt tijd voor een de-escalatie. Als zelfs Lummel dsr gaat verdedigen, omdat ik laatstgenoemde beledig, dan is het hek van de dam 🙂

    Bas zou zeggen: een schone lei dan maar weer.

    Like

   2. Indra

    Ik herinner me nog dat Lummel vroeger juist een hekel had aan ons magistraatje (wie niet?), dus daarom vind ik deze gelegenheidscombinatie juist zo grappig. 🙂

    Like

 2. Indra

  Een dergelijke opmerking uit de mond van een vijfjarige in deze tijd verbaast me totaal niet. Ik merk het ook aan de jongere patiëntjes in de ziekenhuizen: er wordt veel meer met hen gedeeld, waardoor ze sowieso veel weerbaarder zijn dan wij vroeger.

  Geliked door 1 persoon

 3. Indra

  Voor zover ik pawi ken door haar internetbijdragen lijkt ze me niet iemand die zich makkelijk laat lokken of sturen. Daarom verbaast het me eigenlijk dat ze al niet veel eerder in opstand gekomen is tegen Bovenmeester Bas. 🙂

  Like

 4. Indra

  Buurman Bas is wel heel erg interessant aan het doen. En houdt den lezer in een ondraaglijke spanning. Elke klik op zijn blogje levert wel inkomsten op gezien de tussenliggende en hinderlijke advertenties.
  Slimme Bas, hoor!!

  Like

   1. Luvienna

    Karig met 3 personen één keer in Scheveningen eten kan inderdaad, heer Roos!

    Heer Ad Hok: sterkte met de operatie! Komt ongetwijfeld goed. Wij denken aan je!

    Like

 5. Indra

  Bas verwacht geen bijval, maar zelden heeft een reactie mij zo getroffen. Ik heb vanaf de NRC-jaren, toen ik nog onder een andere naam reageerde, tegen dsr zo’n bierkaai-gevecht geleverd, dat ik er zelf naar van werd.

  Ik heb in al die jaren heel wat mensen zien afhaken, gefrustreerd als ze waren door dit manneke, die nog nooit een excuus over de lippen wist te krijgen, zelfs niet na grove beledigingen van zijn kant.

  Ik besloot me niet te laten kisten, maar toen ik een paar dagen geleden door hem als jammerhout betiteld werd, terwijl hij onwetend was over wat me de laatste twee jaar op medisch gebied is overkomen, terwijl ik daar niets over had gezegd en bewust anderhalf jaar ben weggebleven, toen begon de maat ook voor mij vol te raken.

  Hoe verstandig was het van Roos om hem al veel eerder te weren!

  Natuurlijk heeft Bas ook fouten gemaakt, maar hij onderkent en erkent deze gelukkig.
  Ik feliciteer Bas met dit besluit en wens hem alle succes met zijn blog.

  Like

  1. Hannah

   Wat heeft zich in het verleden toch veel ellendigs afgespeeld dat deze dsr vnl initieerde. Deze man moet in zijn jeugd zo gefrustreerd zijn geraakt dat hij in zijn volwassen leven nog steeds kwaadaardig, pestend om zich heen blijft slaan.

   Like

 6. Indra

  Haha, die robot toch! Hoe komt hij erop!

  Het is altijd weer grappig om te constateren dat een kind precies datgene haalt uit welke voorlichting dan ook dat hij kan begrijpen en aankan. Dus al het té vroegtijdig vertelde komt vanzelf in zijn/haar kleine prullenmand terecht.

  Geliked door 2 people

 7. Indra

  Inderdaad stoer van Bas, maar ik vond jou nog vele malen stoerder indertijd om door te gaan, ondanks al het getreiter en met nog slechts een paar actieve reageerders. Ik heb het idee dat er ook hier veel mensen meelezen en zich liever afzijdig houden dan hun mening te ventileren.

  Geliked door 1 persoon

 8. Indra

  Het woord “doorgeschoten” was inderdaad wel een heel eufemistische kwalificatie voor zijn laatste commentaar op het laatste ikje van het jaar en geeft weer haarfijn aan hoe weinig overtuigd dsr is van zijn eigen falen.

  Maar goed, laten we verder maar geen woorden vuil maken aan deze persoon.

  Hoe het verder met jouw blog gaat lopen wachten we maar af. Ik denk wel, zoals jij al suggereert, dat het concept ïkjespanel op sterven na dood is. Wat resteert is dan nog “de afbeelding van vandaag”. Dat vind ik zelf nog wél een aardig concept, alleen heb ik niet altijd de tijd en gelegenheid om daar rustig over na te denken.

  Hopelijk duiken Ad (na zijn knieoperatie), Ilona en Bertje binnenkort ook weer op.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.