27 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Een Ik-je dat lijdt aan alle kwalen leidt: een verkrampte poging tot actuele bijdetijdsigheid, vertelt door een bejaarde op een veel te uitleggerige (‘naar ik denk…’) ouweneeltoon. En in feite is er geen clou, want ‘ze’ en ‘Jezus’ sluiten geeneens op elkaar aan.

  Maar bij het sprekend opvoeren van een christelijke gelovige gaat tegenwoordig automatisch de meewarige lachband aan.

  Noot aan de plaatser: graag een witregel tussen de titel en de eerstre regel en als het even kan een wat kluitiger, robuuster lettertype. Nu moet DSR speciaal z’n bril opzetten om dat gepriegel te lezen en dat kan ook de bedoeling niet zijn. En stond er werkelijk ‘Ik-je auteur’ onder het stukje? Zo nee, waar slaat dat dan op?
  Eindoordeel over het Ik-je: 5- (zegge: vijfmin)
  Eindoordeel over het plaatsen: 6- (zegge: zesmin)

  Liked by 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  De hele ophef over ABJJ was zwaar overtrokken, moest er mild om glimlachen, want in Belgie loopt ie natuurlijk al geruime tijd mee en kennen we z’n praatjes wel. Een soort omgekeerde Jan Mulder: in Nederland kennen we het wel, in Vlaanderen is het fris en veroorzaakt ie ophef.

  Een foute baas, ABBJJ , die het nochthans gladjes bracht en die met verantwoorde fragmenten kwam. Had op wat meer stekeligheid, misschien wel een relletje, gehoopt. De interviewer heeft een cursus stemprojectie nodig, is in een middag te leren. ABJJ bleef te allen tijde rustig, met sonore stem, terwijl Erdbrink als een vogeltje begon te piepen, ja nog net niet te fladderen. Geef dat schanier een druppel olie, zeg.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Nou, als dat je meest recente voorbeeld is…

  At face value, is dat niet een excuus om een beetje lui te zijn en je niet ’s mans achtergronden te verdiepen. Wie iets zegt is bij dit soort discussies even belangrijk als het argument an sich.

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Kan een van de rijke stinkerds met een NRC-abonnement even zijn (of hypothetisch gesproken haar) plicht doen, qua Ik-jes plaatsen? Van de blogbaas hoeven het niet te verwachten, want die staat te popelen om off topic te gaan.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Dezelfde spekkige verteltrant als gisteren, inclusied onnodigheden over prachtige zilvergrijze kapsels. De pointe lag ons al van verre mild toe te glimlachen, maar is toch nog vergezocht.

  De Ik-jes verworden steeds meer tot een kroniek van de Nederlandse vergrijzing.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

  (De plaatser wordt bedankt, maar DSR wijst nog maar eens op het ontbreken van een witregel tussen titel en eerste regel.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.