46 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  NRC-lezers komen nooit terug uit de supermarkt (behalve als ze er omwille van het Ik-je een employe hebben geschimpt), het schuurtje of de dierenwinkel. Neen, men komt altijd van een promotie, is op weg naar het Concertgebouw voor een demonstratie van bamboe neusfluiten, of, zoals in dit het geval, ‘atelierbezoek’ zucht.

  De inzender zeurt, hij is immers helemaal geen dief, maar helpt waarschijnlijk iemand ontspullen, maar kan het ondertussen niet laten met zijn exquise smaak te pronken. Ben benieuwd of ie dat boek, net zoals de Schrift, van kaft tot kaft gaat lezen.

  Wat een aansteller.
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  ‘Chauffeuse’, wat aardig om zo’n woord weer eens tegen te komen. ‘Vrouwelijke buschauffeur’ schijnt ook te kunnen, maar dit is vrolijker.

  De inzendster is kennelijk al langer uit Nederland weg dan ze denkt. Zou er wel eens een opvallend serenene voormalige landgenoot met een dubbel-platina-abonnement instappen in die Zwitserse bus?
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Like

 3. Hertje

  Een dialoog voor Twee Heren, geschreven door niemand minder dan DSR en zijn kompaan HR.
  De dood van Pieter Steinz wordt ondergeschikt gemaakt aan hun wrevel en weerzin. Ga zo voort, jongens. Hopelijk krijgen jullie nu eindelijk antwoord op jullie sollicitatie voor een plekje bij GeenStijl.

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Lief Hert, het is hier een Ik-jesbespreekplaats, vandaar dat eea vanuit het oogpunt van de Ikkerij wordt besproken. DSR verwees slechts naar de hoofdmoot van de discussie zoals die destijds plaatsvond.

   Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Slordig geschreven; het begint al met dat ‘koude’ glas terwijl dat waarschijnlijk op de inhoud sloeg. En de clou wordt vakkukdig om zeep geholpen door de pokemons al op voorhand aan te kondigen.

  En wat wordt er precies mee bedoeld dat het een ‘typische Gooische bruiloft’ ‘moest’ worden? Overdaad en wereldgelijkvormigheid? Is die opzet niet geslaagd dan?

  De inzender geeft door de toonzetting aan een zekere afstand te willen scheppen tot het Gooische wereldtje, er vanaf een afstandje smalend om te lachen. maar aangezien hij/zij weet wat er er op zo’n evenement kan worden verwacht, zal het wel niet de eerste keer zijn dat hij/zij bij zoiets haar opwachting maakt.

  Een flauw stukje nestbevuiling.
  Eindoordeel: 4 (ze

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Een ingewikkelder verhaal dan het spoorboekje. -zucht-

  Wel fijn dat de pointe ons voorgekauwd in het bekje wordt gepropt. Nog nooit voelde DSR zich zozeer een kuiken.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 6. Touwtje

  Dat ikjes gebeuren is duidelijk niets voor mij, veel teveel ego waar ik niets van begrijp…
  Meestentijds snap ik overigens niets van mijn eigen ego maar dit terzijde, ik verpoos me wel op de andere pagina’s…

  Een goed weekend wens ik u allen, zo’n week is door het vermaak alhier weer zo voorbij…

  Like

  1. DeSchrijvende Rechter

   Dat getutoyeer geeft natuurlijk geen pas met een idool op leeftijd. En die pointe hebben we al in honderd varianten gehad.
   Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

   Like

  2. Prachtig verhaal over IJzeren Rinus.

   In maart 2017 komt mijn geautoriseerde biografie over Rinus Israel uit. Ik moet nog even overleggen met de eindredacteur, maar het lijkt mij mooi om die biografie af te sluiten met als epiloog bovenstaand verhaal.

   Is dat mogelijk? Uiteraard stuur ik dan een boek als dank.

   Groeten van Harry Walstra

   Like

   1. Bedankt voor de snelle reactie. Bent u de schrijver van dit stuk of weet u wie de schrijver daarvan is? Als dit stuk het boek haalt wil ik degene namelijk een boek sturen.

    Groeten van Harry

    Like

 7. Schrappen maar

  IJzeren Rinus

  Ik loop door Landsmeer en zie een man op een bromfiets. In zijn geblokte postuur en markante kop herken ik Rinus Israël, de keiharde legendarische verdediger van Feijenoord uit begin jaren 70. We wisselen wat woorden over het hedendaagse Ajax en Feijenoord. Bij afscheid zeg ik: „Wat leuk jou hier te ontmoeten.”
  Zijn reactie: „Nou, da’s logisch hoor, want ik woon hier.”

  Liked by 2 people

 8. Complimenten voor het blog.: Frame, overzichtelijkheid. Bingo moet ik even tijd gdeven. Geen idee van het Prijzengeld. Dan daat gemier van die cijfertjes. De omroeper……1x in de zoveel tijd springt iemand ’n gat inde lucht…..Cijfertjes is verreweg mijn sterke kant niet. ’n Nummertje trekken bij de bakker , dat ging nog wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.