Happy new year, Stats en Reageerder van het Jaar Verkiezing

stats-dec
Laat ik allereerst mijn allerliefste trouwe bezoekers een gelukkig nieuwjaar toewensen. Driemaal heb ik door overmacht (of laksheid) in de maand december de dagelijkse afbeelding niet gepubliceerd. Toch bleven jullie in groten getale dit blog bezoeken en daar ben ik jullie onwaarschijnlijk dankbaar voor (het was zelfs de op één na best bezochte maand!). Vergis je niet, een mens raakt tegenwoordig heel snel in de vergetelheid en zeker op internet. Elke eigenwijze en zelfgenoegzame blogbaas zou ik willen toeroepen: tel toch je zegeningen man, rust niet op je lauweren!

Maar hoe was jullie jaar, als ik vragen mag? Mijn jaar kende één uitzonderlijk grote verbetering: dat ik een onafhankelijke eigen blog heb mogen voeren. Niet meer die verstikkende angst dat door één verkeerd woordje mijn kunstblog kaltgesteld kan worden. Stel je eens voor hoe zalig die vrijheid is!

Maar nu iets wat veel en veel belangrijker is:

De Reageerder-van-het-Jaar verkiezing
Met de enthousiaste deelname  van maar liefst 22 juryleden en notaris Ekkelenkamp weten we nu wie de titel Reageerder van het jaar 2016 in de wacht heeft gesleept. Zou het  DSR zijn, het internetfenomeen? Of onze lieftallige herfstgast, de immer positieve Luvienna of dan toch de door de blogmaster zo gepushte en gesponsorde Bertje? Lees snel verder, dan weet u het!!!

Maar eerst even een terugblik van notaris Mei-Lan Ekkelenkamp
“Het was ongekend spannend”, blikt notaris Mei-Lan Ekkelenkamp terug. “Mijn hulp is door Heer Rozenwater al eerder ingeroepen (zie DGI-bingo) maar toen was het echt een makkie vergeleken met wat ik nu heb meegemaakt. Mijn hemel, wat een fanatisme! Het werd me al snel duidelijk dat enkele over-enthousiaste juryleden (we noemen geen namen) malversaties pleegden. Samengevat en kort gezegd, één jurylid (of meerdere juryleden binnen één huishouden) hebben herhaaldelijk hun stem onrechtmatig uitgebracht op één en dezelfde kandidaat. Die stemmen zijn uiteraard per direct ongeldig verklaard”.

Einduitslag Reageerder-van-het-Jaar-Verkiezing 2016
Na een zorgvuldige hertelling zijn we tot het volgende eindresultaat gekomen:

 1. DSR (4), Luvienna (4)
 2. Bertje (2), De Geheimzinnige Inzender (2), Bertie (2)
 3. De aap (1), bookmarkmijnboek (1)

U ziet het, DSR en Luvienna zijn samen op de eerste plaats geëindigd. Bij staken van stemmen (als dus door middel van stemming geen eenduidige uitkomst verkregen is), is de organisatie gerechtigd de beslissende stem uit te laten brengen door een nog nader te benoemen onpartijdig persoon. Die nader te benoemen onpartijdig persoon is Mei-Lan geworden.

Mei-Lan, wie benoem jij tot Reageerder-van-het-Jaar 2016?
Mei-Lan: “die keuze is eenvoudig. Uiteraard benoem ik teteretet teteretet… LUVIENNA tot Reageerder-van-het-Jaar 2016!!!!!!!!!!”

En nu iedereen champagne!!!!!!!!!!!

feest2

De winnaar, Luvienna,  gaat naar huis met de kristallen bokaal waarin gegraveerd Reageerder-van-het-Jaar 2016, (aangeboden door een anonieme weldoener, toevallig een fan van Luvienna). Kunstenaar Heer Rozenwater zal daarbij ook nog een (ja, het kan niet op) schilderij maken van de Reageerder van het jaar (aan de hand van een leuke foto en met behulp van digitale software).

51 Responses

 1. Gefeliciteerd Luvienna. Fijn te weten dat als ik niet gestemd zou hebben DSR de onterechte winnaar zou zijn geweest.Stel je van die tekening van Roos niet al te veel voor, dat kan teleurstellingen voorkomen. De kristallen bokaal, och, mensen hebben tegenwoordig liever een mooie koffie mug, daar kan wat in. Verder blij dat “Anoniem” het niet eens tot de top 4 heeft gebracht. Moge dit het heerschap afschrikken of tot inzicht brengen. Zal wel niet. Aan hem en alle andere reageerders op deze site, inclusief de blogbaas natuurlijk, wens ik een prachtig 2017 toe.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ad Hok

  Mei-Lan: “die keuze is eenvoudig. Uiteraard benoem ik teteretet teteretet… LUVIENNA tot Reageerder-van-het-Jaar 2016!!!!!!!!!!”
  Ik neem aan dat met deze reactie de weledelgestrenge vrouwe Ekkelenkamp het passief kiesrecht tot reageerder van het jaar 2017 verworven heeft?

  Like

 3. Arno Niempjes

  Heer Rozenwater,

  Eerst aan je stemmers opleggen om bloot te stemmen, en vervolgens mevrouw de notaris als een stroman gebruiken om je idool L. op de (gedeelde) eerste plaats te zetten terwijl DSR met grote afstand de winnaar is. Nog erger: doen voorkomen of de notaris ermee zou hebben ingestemd de beslissende stem uit te brengen. Nu schend je haar integriteit, je durft!

  Like

 4. Luvienna

  Jeetje, wat een onverwachte verkiezingsuitslag! Kun je mijn allerhartelijkste dankbetuiging aan notaris Ekkelenkamp overbrengen voor haar wijze en absoluut neutrale afwikkeling van de uitslag, HeRoWa? En jij natuurlijk ook allerhartelijkst bedankt voor je rake keuze voor deze parel van het notarisbestand. 🙂

  Ik zie de champagne, de bokaal en het schilderij graag tegemoet. Moet ik voor het laatste een foto aanleveren?

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Een uiterst schimmige bedoening – DSR is niet de eerste reageerder die het opmerkt.

  Ee ijzige gedachten omklemt plotseling DSR’s hart: gezien het noodlot dat alle eerdere Reageerders van het Jaar heeft getroffen, nl. uitsluiting en ballingschap, lijkt HR er door zijn kunst-en vliegwerkverheffing van L. eropuit te zijn om haar weg te werken…. Maar waarom? Ze doet weinig kwaad; laat dat mens toch gewoon een tofuballetje eten als ze daar zin in heeft.

  Like

   1. Arno Niempjes

    Rozenwater,

    Dat is een nieuwtje. Ga eens even zitten, neem een kopje thee en publiceer het rapportje. Een beroep doen op het rapportje en dan het rapportje geheim willen houden – je lijkt een minister wel.

    Like

 6. Arnessen Niempjes

  Heer Rozenwater,

  Je gaat er toch altijd op prat dat je transparant en onkreukbaar bent? Zet het rapport van notaris Ekkelenkamp eens op deze draad.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  DSR zal eens even wat zeggen: volgens hem bestaat die hele notaris niet, of heeft ze in ieder geval van die hele Rozenwater geen weet, is dat rapport uit de dikke duim gezogen en heeft HR de verkiezing van Reageerder van het Jaar willens en wetens naar zijn hand gezet.

  Zo bont heeft de met zonden beladen buurman (we denken bv. aan het middentijds stopzetten van de verkiezingen en het verwijderen reacties vanwege een vete met Pawi) die het eerder organiseerde het niet gemaakt.

  Als je dat weet te overtreffen qua chicanes, wees dan eerlijk en noem het geen verkiezing maar de HR-troffee voor zijn Favoriete Reageerder van het Jaar oid.

  Like

 8. Mei-Lan

  Mijne heren, ik heb het waanzinnig druk maar ik zal toch even (in mijn lunchpauze) enige misverstanden uit de weg helpen. Ten eerste, ik besta (Cogito ergo sum) en het door HR aangehaalde rapport bestaat ook. Openbaar maken van het rapport heb ik HR afgeraden vanwege de juridische consequenties. Privacygevoelige informatie mag je niet te lichtvaardig openbaar maken. Zo gauw ik klaar ben met mijn klus in Qatar zal ik eens zien of een geanonimiseerde versie tot de mogelijkheden behoort . Medio augustus/september kom ik er op terug.

  Verder wil ik benadrukken wat een bijzonder aardig en integer persoon de Heer Rozenwater is. Jullie wantrouwen doet hem heel veel verdriet. Zodra ik terug ben in het mooie Nederland (wat is de woestijn toch saai) zal ik hem een vriendschappelijke knuffel geven. Dat zal zijn leed hopelijk een beetje verzachten.

  Hoogachtend, Mei-Lan

  Al Mirqab Tower, 6e verdieping
  Al Dafna
  Dohaer

  Like

  1. Arno Niempjes

   Heer Rozenwater,

   Je had wel je iets beter kunnen camoufleren. De lunchpauze op een vrijdag in het islamitische Doha valt niet samen met jouw lunchpauze in Mokum, hahaha. Het is ook typerend voor jou welke woorden je benadrukt (“heel veel verdriet”). Er zijn zo nog enkele mislukte camouflagestrepen. Blijven oefenen!

   Like

   1. Arno Niempjes

    O, ja, die twee foto’s van de notaris, hahaha, alleen Rozenwater lukt het om dezelfde plek tegelijkertijd een Hollandse dijk met molen én een woestijn te laten zijn. God bestaat en Rozenwater is zijn profeet!

    Like

   2. Mei-Lan

    Goed opgemerkt, inderdaad dezelfde pose maar absoluut niet dezelfde foto. Zie kameel en zand op de achtergrond.

    We vinden het handig hier op de Nederlandse ambassade de Nederlandse lunchtijd aan te houden. Dat benadrukken van bepaalde woorden heb ik van HR overgenomen. Toch niets mis mee?

    Like

   3. Arno Niempjes

    Heer Rozenwater,

    Ha, de Nederlandse ambassade in Doha! Kun je, pardon! kan Mei-Lan alsjeblieft proberen recht te krijgen dat zij op gisteren op vrijdag schreef “We vinden het handig hier op de Nederlandse ambassade de Nederlandse lunchtijd aan te houden.”? De ambassade in Doha vermeldt namelijk op haar officiële website heel slordig dat “Fridays and Saturdays are observed as weekend” en “Weekend: vrijdag en zaterdag”.

    Like

   1. Arno Niempjes

    Solliciteer zelf eens, Rozenwater, win-win! Jij dichter bij je hersenspinsel in Doha, en de ambassade verguld met jouw wantrouwend gedrag. Wie ook alweer gaf opdracht voor Mei-Lan’s rapport dat het tegendeel van schimmig zou zijn, zeer goed onderbouwd met IP adressen, namen, data analyse etc.? Overigens, de ambassade verricht geen spannende dingen met betrekking tot IS en aanverwanten, dat doet de MIVD vanuit met name NL. Dus als je wilt blijven fantaseren, doe het dan ten minste fatsoenlijk, man! Beter is het om toe te geven dat je deze keer niet eerlijk bent geweest: foutje, bedankt! En kunnen wij allemaal overgaan tot de orde van de dag … tot je de volgende keer weer door de mand valt, hahaha.

    Like

   2. Mei-Lan

    Beste Arno, zoals gezegd, iemand zoals jij, vasthoudend, bezitter van een one-track mind, kortom een kuitenbijtertje, zitten we hier dringend verlegen. Meer dan genoeg mensen met visie, fantasie, creativiteit, mensen die het grote verband zien maar iemand met oogkleppen op, die zich niet laat afleiden, die een zaak tot op de bodem uitzoekt, die missen we hier node. Voorbeeldje: jouw brein houdt enkel rekening met de mogelijkheid dat ik een verzinsel ben van HR. Met het omgekeerde, Mei-Lan heeft HR verzonnen, hou je absoluut geen rekening. Waar we ook zeer van gecharmeerd zijn is dat je zonder enige kennis van zaken meent te weten waar en hoe de Nederlandse inlichtingendienst werkt. De nationale veiligheid is in het geding, maar anders zou ik je graag vertellen waarom we hier om je waanwijsheid zo moesten lachen 🙂

    Overweeg alsjeblieft toch nog eens om te solliciteren. Het is hier buitengewoon gezellig en met de zeden nemen we het ook niet te nauw. Je moet toch wat in zo’n islamitisch land.

    Like

   3. Arno Niempjes

    Mei-Lan, notaris, inlichtingendienstmedewerker en ta-ta-ta-ta nu ook psycholoog van de koude grond. Publiceer je rapportje nou maar.

    Like

   1. Ad Hok

    Haha, die Mei-Lan! Er is meer dan genoeg avontuur in mijn leven. Ruim twee weken geleden is mijn eerste kleinkind geboren, daar hou ik mij nu even mee bezig. Maar bedankt dat je aan mij dacht, hoor.

    Like

   2. ZMA te Qatar, UAE

    Amica,

    Svp terug naar het werk waarvoor u aangesteld bent. U kunt zich anders binnenkort voltijds wijden aan de heer Rozenwater en zijn blog.

    ZMA

    Like

   3. Mei-Lan

    @Ad Hok, gefeliciteerd met je kleinkind! Ik kan erg goed opschieten met opaatjes. Als ze met hun kleinkinderen spelen raak ik helemaal vertederd. Een beetje flirten met zo’n oud heertje is erg amusant en kan ook zakelijk gezien voordelig uitpakken. Al zijn ze stokoud, ze maken zich toch altijd nog illusies 🙂 Hoe vaak ik Heer Rozenwater al niet aan het blozen heb gemaakt!

    @ZMA, voorzichtig nu maar met je dreigementen of wil je misschien dat ik eens een vertrouwelijk gesprek met je vrouw zal voeren?

    Like

  1. Mei-Lan

   Beste Roeland, laatste waarschuwing, je laf achter de ZMA afkorting verschuilen zal je niet helpen. Wees nu maar voorzichtig, zo goed val je ook niet bij de rest van het ambassadepersoneel en al helemaal niet bij Bahia. Groetjes Mei-Lan

   Like

   1. Arno Niempjes

    @Mei-Lan, toe maar: herhaaldelijk assumpties maken, verkeerde assumpties nog wel, hahaha, op de man spelen, zelf dreigementen uiten, eerst hebben moeten googlen, over van alles gaan hebben, maar geen rapportje publiceren. Misschien is exit Mei-lan een betere tactiek, over een week is iedereen de verkiezingsmanipulatie en jou vergeten. Mag je aan het eind van dit jaar weer opdraven voor de reageerder-van-het-jaar-verkiezing.

    @Rozenwater, een fraudeur-van-het-jaar-verkiezing organiseren, is dat wat? Maak je een goede kans op de eerste twee plaatsen.

    Like

   2. Mei-Lan

    Voor de reageerder-van-het-jaar-verkiezing 2017 heb ik me inderdaad aangemeld. Met de steun van Ad Hok en HR wordt dat een gelopen race.

    Wil jij nog een kans maken dan zul je toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen, Arno Niempjes 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.