Gedicht Van De Week

GedichtvandeWeek

The night is darkening round me,
The wild winds coldly blow;
But a tyrant spell has bound me,
And I cannot, cannot go.
Emily Brontë

Het leven is

Als een rondje
Door de IKEA
Met de möte mee
En tegen
De klippan op
Anke Kuypers

So I forced my hands in my pockets
And felt with my thumbs
And gallantly handed her
My very last piece of gum
Bob Dylan

50 Responses

 1. Luvienna

  Deze rijmt niet maar is wel poetisch:

  When I die
  My atoms will become undone
  I’ll be space dust, once again

  The wind will carry me
  Scatter me everywhere
  Like dandelions in springtime

  I’ll visit worlds and alien moons
  It will be so damn poetic
  Until I land on your sandwich

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik mag op de vorige draad niet meer reageren, hoewel er een direkte vraag aan mij is gesteld. Dan maar hier.

  Met de kinderen van Buma doel ik op de reclamespotjes van het CDA waarin de man aan zijn kinderen politieke keuzes uitleg. Potsierlijk en al door velen belachelijk gemaakt.

  In mijn spotgedicht over vogels en De Heer, uitmondend in een stemadvies op de Partij voor de Dieren, vraag ik dus om een sessie met de kinderen van Buma om hen mijn keuze uit te leggen.

  Moeilijk? Niet als je de kranten bijhoudt en niet als je een lenige geest hebt, die niet spontaan in een kramp schiet zodra mijn naam ergens opduikt. En niet als je wat ik ook zeg kwaadsappigheid veronderstelt, zo de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten icoontje.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Het tempo dat totnutoe werd gehandhaafd, waarbij de blogbaas regelmatig een paar regeltjes aanlevert, stond DSR uitstekend aan. Het gaat om wat verstrooiing tijdens de middagboterham, niet om een wekelijks werkstuk om een dag die doorgaans wel nuttiger & aangenamer kan worden ingevuld.

  Like

  1. Nou, da’s een talentje hoor, die Jacqueline, moeten we in de gaten houden. Aardigste strofe vond ik zelve:

   Als ‘k mij dan blij in uw nabijheid voel,
   Dan zou ik willen vragen, en de stilte
   – Of ons gesprek – verbreken met mijn vraag:
   ‘Zeg, zijt ge ook blij, dat ik naast u zit?’
   Sprak gij dan ‘Ja’, dan zei ik zacht: ‘Ik ook’…

   Is het nou de bedoeling dat we het in het Engels vertalen?

   Like

 4. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Inderdaad – liever regelmatig een paar regeltjes dan een werkstuk op zondag.

  Mooie inzending hoor, maar we zijn hier niet zo van het linkjessmijten. Welke passage staat je in het bijzonder aan?

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Getuige dat spotje is er geen sprake van dat Buma, als in ‘legt de man zijn politieke keuzes uit aan zijn kinderen’, zijn politieke keuzes zijn aan kinderen uitlegt. Hij fungeert slechts als droeftoeterige voice-over. ‘de kinderen van Buma’ zijn derhalve geen gemeengoed en dienen hooguit om een ongemakkelijk rijm in te vullen.

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Dat zondagsplan is slechts om een op zich niet onsuccesvol beweginkje de nek om te draaien, slechts om je eigen sobere vermoedens bewaarheid te zien.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Nou, die HR is voor minder dan een bord linzensoep te koop. Je hoeft ‘m alleen maar even onder z’n kinnetje te kietelen.

  Een tamelijk zwaaropdehanterig gedicht, in z’n totaliteit geen ode aan de schoonheid.

  Like

 8. De foeilelijke zin is natuurlijk “Met al de hartstocht van mijn wil…” (je hebt een wil en je hebt een hartstocht, de wil zelve heeft het niet, sterker nog die twee zitten elkaar heel vaak in de weg) en bij deze en hierbij bied ik mijn welgemeende excuses aan voor alle keren dat ik Heer Rozenwater een miezerig mannetje heb genoemd (ik meen dat het een keer was, schrijve 1). De gewraakte uitlating(en) is/zijn er vast in een onbewaakt moment uitgeglipt en doet/doen geen recht aan mijn gevoelens en bewondering voor deze kanjer. Heer Rozenwater, word weer mijn vriendje. Ik smeek het je.

  Like

 9. Anoniem

  Het leuke is dat basje op z’n eigen blog ‘blogbaasvertegenwoordiger’ genoemd wordt, door Luvienna nog wel.. een zetbaasje dus.
  Ach, wat sneu voor ons basje.

  Like

 10. Anoniempje gaat met verkleinwoordjes werken, doorgaans een teken van zwakte.

  Roosje: ok, lelijk neem ik terug, onoverzichtelijk handhaaf ik. ’t Is een zootje. Van nieuw naar oud moet van boven naar beneden, da’s onze cultuur, zo zijn we opgevoed. Kom zeg, we zijn geen Arabieren laat staan Chinezen of Marsmannetjes.

  Mijn eigen blog wint het hier inderdaad glansrijk, maar is inderdaad voor de wat oudere gezapige Henk Krol stemmer wat druk. Riverside Blues had hier ook moeite mee. Hij vond het zelfs teveel kleuren hebben. Je kunt bij de laatste reacties aanklikken, feuilletons, netjes gerangschikt naar categorie en auteur, de laatste tweets, goeie tips krijgen over handige software, hoe je er jonger kunt uitzien, da’s informatie die de nieuwsgierige lezer die nog recht in het leven staat niet wil missen. Ook het hoogstgewaardeerde blog (in een top tien format) is een veelgevraagd hulpmiddeltje, voor nieuwelingen (die je hier niet aantreft, dus da’s hier niet erg).

  Hoppa! Blogbaasvertegenwoordiger heb ik nog nergens gezien, maar ik zal eens gaan kijken voor de factcheck. Ook het woord “sneu” past bij degene die door zijn (toch al schamele) argumenten heen is.

  Like

  1. Anoniem

   Luvienna schreef:
   maart 13, 2017 om 13:32

   Na 15 maart gaat het beter worden. Echt. Ik bedoel niet deze vette site (sorry voor de hipsterspeak) maar de wereld, althans Nederland (wat volgens sommige mensen de hele wereld is). Want na rock bottom is de enige weg die omhoog. Ik hou dus goede moed en hoop van u hetzelfde.

   Oh ja: goeie intro weer, blogbaasvertegenwoordiger. Zij het ietsiepietsie pessimistisch, inderdaad.

   Like

 11. Zootje hier, die reacties staan kris en kras door elkaar. Reacties horen op een fatsoenlijke site van oud naar nieuw, dan kan je lekker naar beneden scrollen en er jouw vondst aan toevoegen. De posts, de berichten echter, die moeten andersom, de nieuwste bovenaan. Niet van links naar rechts en hoppetee naar benee, ’t is geen boek!

  Hoe moeilijk kan het zijn, zo’n onbeduidend margeblog een beetje overzichtelijk te houden. Dit is de dood in de pot voor het reageren, ik maak dit niet lang meer mee, hoor.

  Like

   1. Nee nog niet, ik ben aan het werk en ga vanavond de hele dag verkiezingen kijken, met pizza, bier en nootjes, en een mooie meid op de bank (mijn eigen vriendin, no reason for alarm). Politiek zitten we mijlenver van elkaar af, verder kan bijna niet, maar goed, dat houd je toch.

    Wat stemmen jullie allemaal hier? Anoniem, wie stem jij? Jan Roos of toch de full monty Wilders? Thierry wellicht? Die is net zo lekker jong en dynamisch als jij.
    DSR stemt iets zwaar christelijks, Ad Hok heeft zijn enveloppe al weken geleden ingestuurd, en Roos zelve, ach, Roos, daar kun je geen peil op trekken. Dus dat doen we niet. De mooie versjes gaan we dus morgen lezen, mocht het land nog bestaan.

    Like

 12. Anoniem

  Als het wedstrijdje verplassen- met -de-grootste -piemel voorbij is, kunnen de de blogbaas en de assistent van de blogbaasvertegenwoordiger zich misschien weer met de inhoud bemoeien?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.