63 Responses

   1. Ja, dat wilde ik niet zeggen, maar nu je het zelf zegt … Succes van een blog is bestendigheid. Je lezers moeten op je kunnen rekenen.

    Opvallend dat ook hier weer DSR betrokken is bij een in de kiem gesmoord goed initiatief.

    Ik denk dat het feit dat hij onverwacht concurrentie kreeg van een literaire kanjer, die hij dacht afgeserveerd te hebben, hieraan ten grondslag ligt. Competitiegeil menneke, die DSR, de oorzaak zal, zoals alles, wel in zijn vroegere jeugd liggen. Succes met het volgende ideetje.

    Like

 1. Wat mij betreft niet, hoor, maar een enkel sneertje zo nu en dan houdt de sjeu erin. Moet kunnen. Ook op dit blog. Of heb je liever dat ik het ook als “Anoniem” doe, die hebben hier immers de vrije hand minzaam glimlach icoontje

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @HR
  DSR heeft je vantevoren enkele wenken gegeven voor een goed verloop, waaronder een andere dag dan zondag, omdat dat nu eenmaal niet schikt. Misschien wilde je juist wel dat het niet van de grond zou komen, je was vanaf het begin af aan al zo bokkig.

  Je opmerkingen over rammen etc. begrijpt DSR niet. Hij houdt zich hier en elders volstrekt afzijdig van onaangename discussies.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Ontbreken in jouw zinnebeeldige bokkenbotsing lijkt me een goed iets.

  De eerdere discussies waarje het over hebt, lijken bij jou en andere nog gespreksstof op te leveren. Sommige kennelijk gefrustreerden gaan zelfs over tot sneren. Je zult DSR vast wel dankbaar zijn dat hij zo zich buiten dergelijke pogingen tot gehakketak houdt.

  Like

   1. Anoniem

    ……… en dan is daar ook nog die irritante vervanger van de blogbaasassistent – ofzo, zo’n onderknuppeltje, willen we maar zeggen.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Ach, je weet dat DSR zich niet zo gauw liet vermoeien. Maar zelfs voor ruziemaken is een minimale basis aan goed vertrouwen nodig. Is dat eenmaal verdwenen, dan verdwijnt ook de behoefte tot reageren als vanzelf.

  Ondertussen staat het beeld van je hoogdbuigende stormrammen me wel aan. Bij gebrek aan een tegenstander verdwijnen ze ofwel achter de horizon, of men loopt zich te pletter tegen een muur of boom. Beide uitkomsten stemmen tot milde tevredenheid.

  Like

 5. Ach grut, nog even en ik word voor fascist uitgemaakt op dit blog. Kun je op wachten. Anoniem ging in het verleden altijd tekeer tegen uitroeptekens, als een versleten grammofoonplaat, en kijk nu eens!!!

  Enfin, op mijn blog is intussen de sneue duimpjeskampioen terug, deze gaf al binnen 10 sekonden na het publiceren van het nieuwe weekoverzicht een 1 (zeer slecht). Toeval natuurlijk. Oude tijden herleven, ik zal maar niet zeggen vanuit welke plaats bij onze zuiderburen precies op dat tijdstip een view vandaan kwam … Tabee maar weer en … succes ermee! 🙂

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Als iedereen die op een ander margeblog geen applaus krijgt voor eigen werkstukken hier verhaal gaat halen, dan mag HR er wel een servertje bijzetten.

  Like

   1. Anoniem

    U is een waardig blogbaas. Andere blogbazen, of de assistenten daarvan, zouden zich aan u mogen spiegelen.

    Like

 7. Ik sta nog altijd voor mijn “je bent een vervelend mannetje geworden” opmerking. Je commentaar was vorig jaar ineens een stuk negatiever dan, zeg, een paar jaar geleden, toen je je nog als “grootste fan” presenteerde. We weten nu dat e.e.a. een opmaat was om naar je gewenste eigen kunstrubriek op je eigen blog toe te werken. Mag. Kan. Echt niet erg, afgezien van de manier waarop het gebeurde. Wees blij, het is je gelukt.

  Als een oprecht geuite mening me tot het einde der tijden wordt nagedragen .. man man man wat een lange tenen heb je toch, en wat een drama queen ben je geworden. Hoe vaak je mij al ijdel en niet tegen kritiek kunnen in de schoenen hebt geschoven … zoiets heb ik jaren van me af laten glijden, dat moet je kunnen, Roos, da’s echt beter. ’t Is dat ik weet dat het allemaal gespeeld is.

  Anoniem heeft het vermoedelijk niet eens door, maar zijn schrijfstijl is zo 100% typisch voor een zekere reageerder dat ik op mijn beurt daar prompt van in de lach schiet. De intrigant, was dat niet een Asterixtitel? Ook in Tolkien komt zo’n engerd voor, die veilig vanachter de rug van de heerser giftige dingen zegt.

  En nee, aan DSR verspil ik geen inkt, een sneertje hier en daar, daar zal hij het mee moeten doen tot in den eeuwigheid en misschien wel beyond.

  Ja, inkt, Anoniem, zo zeggen we dat. Het is overdrachtelijk bedoeld.

  Like

   1. Annie Niem

    Ja, en er leven nog zoveel frustraties in hem. Kan hij beter op zijn eigen blogje uiten, zit hier niemand op te wachten.

    Like

  1. Anoniem

   Nou, voorkeur, voorkeur, het is toch gewoon, ook al mag apie/basje er in zijn universum anders over denken, stam + t? Aanbelangt vind ik trouwens wel een beetje vreemd woord; Ik belang het aan, jij belangt het aan, dsr belangt het aan, dsr heeft het aanbelangd?

   Like

 8. Anoniem

  Apiedapie houdt er, volgens eigen zeggen, een heel team op na om zijn blogje in de lucht te houden, lees maar: Voor het finetunen ben ik echter afhankelijk van het layout team (een prettig groepje jeugdige stageaires, een paar van een ICT klasje.

  Like

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Ach. Maarten ’t Hart… al decennia hetzelfde praatje. De in talloze boeken herkauwde en te gelde gemaakte jeugd en godsdienstbezwaren -gaap-. Dan is de EO toch wat meer met haar tijd meegegaan. In die kringen werd nog niet zo lang geleden over, niet met, Maarten ’t Hart gesproken.

  Net als voor Maarten dezelfde vraag voor HR: waarom nog altijd zo boos?

  Die dominee Venema is een aansteller. Wie zich daar ooit door in de luren heeft laten leggen, timmert niet hoog.

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  De man kan van alles lezen, maar hij schrijft voortdurend hetzelfde. Best te lezen, trouwens, maar laten we niet overdrijven. Die man schrijft inmiddels niet meer omdat ‘m iets van het hart moet, maar omdat de schoorsteen moeten roken. Een winkelier, net als Reve, en menig blogbaas, in de beste Nederlandse traditie

  Het was DSR ook opgevallen dat Maarten mild was over de godsdienst. Laat je dat tot voorbeeld strekken. (Toch altijd weer een tegenvaller dat ie ‘maar’ gewoon synodaal was. Dan moet je wel een grote gevoeligheid combineren met veel fantasie en dramatiek om daar een trauma-refo-jeugd aan over te houden.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Iedereen moet z’n eigen worsteling doormaken, zoals Jacob in de Jabbok. Bekeringsbussen, voor of tegen een geloof, zijn rijdende pedanterie en nog slecht voor het milieu ook.

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  @HR
  In je adoratie voor Maarten doe je me een beetje, heus maar een beetjem denken aan de een Groot MuziekLiefhebber en -Kenner uit mijn jeugd denken. Hij zei dat ie er verstand van had, knikte zeer wijsgerig bij U2, was bovendien een paar jaar ouder en daarom geloofde iedereen hem. Die Liefhebber oordeelde nu dat Acda en De Munnik De Beste Muziek Ooit was. Wie dan eens opmerkte dat ze clicheteksten op onverstaanbare neusklanken ten gehore brachten met een vettig Amsterredams accent (‘En ut re-gu-hunt sonne straale, woow hoow hoow!’) en/of z’n voetje een liet meebewegen op het om de een of andere reden verketterde Blof, die had niet alleen Geen Smaak, maar was ook een Slecht Mens.

  Ik lees nu ‘Goed volk’ van Teun van de Keuken, over zijn moeilijke jeugd in een Goed-Links, artistiek milieu, waar de vader als een Oudtestamentische donderwolk oordeelt over zijn evennaasten op basis van Goede Smaak en Juiste Meningen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.