Als je de survey niet hebt ingevuld moet je ook niet klagen

Menig blogbaas zwelgt in zijn macht. Hier probeert de blogbaas juist die macht zoveel mogelijk uit handen te geven. Met weinig succes, zijn bezoekers zijn liever lui dan moe, zoek het zelf maar uit, zeggen ze en ze weigeren zelfs een WordPress account aan te vragen. Stelletje lamzakken denk die blogbaas dan en in zijn meest moedeloze buien wil hij wel eens de pijp aan Maarten geven. Eén positieve gebeurtenis kan gelukkig zijn vertrouwen weer volledig doen herstellen: de survey werd buitengewoon enthousiast ingevuld. Daar blijkt dan toch een grote betrokkenheid bij de bezoekers uit.

Hier de uitslag van wat perse wél besproken moet worden:aandeordeEen duidelijke uitslag, eerst en vooral moet het bezoek aan Barcelona en de gevolgen voor dit blog aan de orde komen. Welnu, die gevolgen zijn onduidelijk. Misschien is het aanmaken van een AVV een leuke afleiding tijdens mijn bezoek (ik ga nu in de ik-vorm verder) maar misschien ook niet. Op een smartphone werkt het niet erg handig. Aardige is wel dat ik rechtstreeks foto’s van de kunstwerken die ik ga bekijken kan plaatsen. Wie weet, misschien komt het er nog van.

Op plaats twee staat de rare man met het camouflage mutsje en dat is dan wel heel heel heel toevallig. Op Koningsdag hield ik een paar vrienden gezelschap. Zij verkochten drank (voor een goed doel welteverstaan). Onderstaande mensen kochten bij ons een biertje. Aardige mensen, ik mocht een foto van ze maken en kreeg toestemming de foto op internet te plaatsen:   degekstemensenWat er daarna gebeurde tart elke beschrijving. Meteen na het maken van die foto voelde ik een slap handje op mijn schouder. Ik draaide me als door een wesp gestoken om en tot mijn grote afschuw ontwaarde ik de man met de uitpuilende ogen. Hu, ha, hoe ha… hu, ha, hoe ha… hu, ha, hoe ha, hu, ha, hoe ha, hu, ha, hoe ha. Er leek geen einde aan zijn gestotter te komen. Uiteindelijk floepte er toch de volgende volzin uit: Hoe gaat het met je blog? Prima, antwoordde ik, de bezoekersaantallen hebben zich gestabiliseerd. Hoe gaat het met jou? Heel goed zei de man, nu  prima uit zijn woorden komend. Zijn ogen puilden ook al een stuk minder uit.  Ik ben definitief gestopt met alcohol, een maand droog staan is me zeer goed bevallen. Ik zie dat je dat nieuwe alcohol-vrije bier van Heineken verkoopt. Mag ik er één? Zoals je ongetwijfeld herinnert heb ik nog een drankje van je te goed.

Dat kon ik hem natuurlijk niet weigeren. In vrijwel één teug slokte hij het naar binnen. Ik moet nu snel verder maar laat ik je eerst nog een heel belangrijk advies geven, zei hij, nu in grote haast. Schrijf een survey uit en laat je bezoekers beslissen waar je maandelijkse praatje over gaat.

Voor ik het wist was hij in de deinende en leve de koning zingende menigte verdwenen. Wederom een uiterst vreemde ontmoeting met die rare man met uitpuilende ogen en camouflage mutsje op.

Hier de uitslag van wat perse níet besproken moet worden:persenietOok een duidelijke uitslag. De Boze Buurman (of Beste Bas zoals sommige mensen hem noemen) en Assad staan met een gelijk percentage fier bovenaan. De Boze Buurman gaan we dan ook niet bespreken. Dat kost me de grootste moeite want één van mijn maandelijkse genoegens wordt me daarmee ontnomen maar jullie wil is wet, daar heb ik voor gekozen en daar hou ik me dan ook aan.

In het commentaar van de survey stond nog het volgende: “De wenselijkheid (of niet) om medereageerders ook medebepalers van de winnende kop te laten zijn.” Ik vind dat heel heel heel wenselijk. Neem een WordPress account en like leuke koppen. Verder wil ik er geen woord meer aan vuil maken.

18 Responses

 1. Luvienna

  Nou dat is een duidelijke onduidelijkheid, de gevolgen voor het blog. We zullen het afwachten. Wanneer ben je weer terug? Misschien kun je dan inhalen.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Nou, dat experiment heeft ’t meest zouteloze intro totnutoe opgeleverd. Helaas heeft HR niet kunnen weerstaan aan de blogbazenneiging die je elders wekelijks kunt zien, nl. het misbruiken van de hartelijk gegunde aandacht voor allerlei steekjes onder water en ander oninteressants. Vertel liever met wie je naar Barcelona gaat, of we daar naderhand nog een feuilleton over kunnen verwachten etc.

  Wanneer zou de uitkering van A. ook alweer worden gekort?

  Like

 3. HR modereert NOOIT, zegt-ie 🙈

  Heer Rozenwater, enkele verzoeken om het per sé over sex te hebben scoorde ook hoog. Viel de reflectie van dat woord op uw blinde vlek?

  Like

   1. HR modereert NOOIT, zegt-ie 🙈

    Dat is nu aardig uw afkeur toe te schrijven aan “Een beperking van het verder uitstekende survey programma.” Ach, zolang deze argumentatie ú overtuigt.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Aha! Je geeft dus toe dat je aan het steken en stoken was. DSR voelde zich overigens niet aangesproken, maar regisseerde slechts je duister geijver met analytische koelheid.

  Je zou wel eens wat dankbaarder mogen zijn voor het fantastische publiek dat je hebt.

  Wat betreft de sex-praatjes: iemand heeft me eens ingefluisterd ‘de trol aub geen aaandacht te geven’. Dat lijkt me een uitstekend idee. De trol met praatjes en al zonder omhaal door het afvoerputjes spoelen zou natuurlijk het beste zijn, maar het valt me van je tegen dat je je tot publieke discussie laat verleiden.

  Iedereen is geinteresseerd in A. Je bent kennelijk goed op de hoogte van de handel en wandel van je hoogpotige majesteit. Had ze een andere sukkel gestrikt voor hand- en spandiensten in Indonesie?

  Like

   1. Luvienna

    Geen heftiger pijn dan liefdespijn. En geen betere wraak dan liefdeswraak.

    Misschien kun je een keer een venijnig virusje zachtjes in de richting van A blazen?

    Liked by 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Ieder kloppend hart wordt geschraagd door vriendelijk vlees, vet en botten. Die moeten er ook zijn.

  Oprechte aandacht? Gifzuigen zul je bedoelen. Ja, het is makkelijk een ander te adviseren, maar als zo’n trol het op jou heeft voorzien, dan spring je er meteen bovenop.

  Je was denk ik maar wat graag met A. mee naar Indie gegaan – backpack dragen, enge beesten wegjagen

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Wees jij nou maar blij met wat je hebt op dit blog -milde glimlachicoon-

  DSR drijfveer is fair play en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, dat weet je best.

  Indie dus, en DSR helpt het je hopen.

  Like

bij gebrek aan brood eet men korstjes van pasteien

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.