74 Responses

  1. Anoniem

   Beste Basje, ik zal het voor jou speciaal even uitleggen: er zijn verschillende mensen die inzenden onder ‘Anoniem’. Vandaar dat de kwaliteit wisselt. Je bent wel wat zuurtjes de laatste tijd, kop op jongen, blijf daar niet in steken.

   Like

   1. Ad Hok

    Ik denk niet dat iemand hierover uitleg nodig heeft. Het zou de boel wel een stuk overzichtelijker maken als al die Anoniemen onder een eigen nickname zouden reageren.

    Liked by 3 people

   2. Grinnik, wel, de IP-adressen bij mij op de site spreken een andere taal. Maar natuurlijk, verschuil je daar maar achter vent. Je hebt hier zelfs al eens als Apiedapie mogen reageren heb ik gehoord. Hoe voelde dat nou?

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Een terechte winnaar, van harte! – en een deksel op de neus voor bazige baasjes die aan een blog kennelijk niet genoeg hebben.

  HR moest zich schamen om DSR een pestkp te noemen. Op dit blog is geen meelevender en tegelijk vredelievender reageerder. Wie het anders zegt, die liegt.

  Liked by 1 persoon

   1. Oudste vriendin

    Mij dunkt, edele heer Rozenwater, dat gij zelve hier de pestkop zijt. Ik twijfel ernstig aan uw koppenbeoordelingsvermogen en ik neem het u zeer kwalijk dat u nonchalant voorbij bent gegaan aan mijn “douze points suggestie”. 😉

    Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Boude woorden voor degene voor wiens gedrag de bekende term ‘haatstalken’ destijds is uitgevonden en breed overgenomen. DSR is jouw oproepen aan medereageerders tot algemeen haatgedrag jegens DSR nog niet vergeten. Zelfs JdW kwam in beweging en moest je modereren – ongehoord!

  DSR verdient een monument tot in de hemel voor zijn vergevingsgezindheid.

  DSR heeft nog nooit iemand gepest en dit margeblog is te suf voor enige noodzaak tot zelfverdediging.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Je hebt DSR destijds gehaatstalkt (goed dat je dat duistere deel van je handel en wandel toegeeft; er zijn ook lieden die in volkomen zelfontkennis volharden) als APD-jihadi. Het was genant om te zien. Sindsdien heb je een begin van een ruggegraat en persoonlijkheid gekweekt, maar je wedervaren met A. laat zien dat je nog een lange weg te gaan hebt.

  Het enige dat DSR ooit heeft gedaan, is zich verweren tegen de buitensporige reacties die zijn Eindoordelen destijds opriepen – altijd goedgemutst, zij het scherp indien noodzakelijk. Sommige lieden hebben zelfs hun beklag gedaan bij de NRC-redactie over het Eindoordeelinternetfenomeen, maar zijn vandaag de dag vooral bekend vanwege hun jammerstukjes vanuit de werkeloosheidsmallemolen.

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Ook in de openbaarheid kan men werken der duisternis bedrijven, dat is wel gebleken.

  DSR zal het hier vaag houden maar kan je desgewenst per mail opheldering verschaffen.

  Like

 5. Ja, dat Anoniem van de weeromstuit nu met het kopje aan de haal zou gaan, dat had ik verwacht en al ingecalculeerd. Het is hem gegund. Heeft ie ook eens wat. Maar van Heer Rozenwater had ik toch een ietsje mindere onvoorspelbaarheid verwacht.

  Like

  1. Anoniem

   Oei, oei, wat zuurtjes weer, maar dat hoort bij de man. Kan de zon niet in het water zien schijnen. Geen wonder dat zijn vrouw hem heeft verlaten……

   Like

  1. Rechterinnetje in den Belgenlande

   Geachte heer Rozenwater,

   Uw epistel hierboven is vele malen interessanter dan uw keuze van afbeeldingen. U kunt preken, u heeft een katheder, kunt u alstublieft vervolgen?

   Met hartelijke groet,
   RidB

   Liked by 2 people

 6. Ja sorry, lief Roosje. Je kunt hier je reacties niet corrigeren zodra je ze hebt geplaatst. Heel lastig. Ik bedoelde natuurlijk dat ik je meer onvoorspelbaar zou willen zien. Dat was destijds je handelsmerk. Je kwam altijd zo bizar uit de hoek. Nu kan ik bij elke reactie voorspellen wat die van jou zal zijn. Weliswaar nog niet zo 1 op 1 als Miep, het kan altijd erger!!! Grinnikicoontje, nu gaat ze los over de uitroeptekens. En ze gaat me weer basje noemen.

  Na je uitleg vind ik het eigenlijk ook best wel een diepe kop ja. Niet dat Miep van deze uitleg enige chocola kan maken, maar dat geeft niet. Toevalstreffers moet je ook koesteren.

  Qua Koran, nee dank je. Ik ben juist vanaf vanmorgen ineens van plan om volgende keer op de Christenunie te gaan stemmen. Ze benne tegen die bedillerige plannetjes op staatseuthanasie met zelfmoordpillen in het ziekenfondspakket en tegen automatische orgaandonaties, en ze zijn voor het milieu. Bovendien schijnen ze tamelijk integer te zijn. En dat leuke mens van DWDD die alles van terroristen weet is ook lid van de CU. Ook die lijkt me kei-integer. We hebben haar denk ik binnenkort keinodig als minister van het een of ander.

  Maar we kijken het nog even aan. We hebben nog 4 jaar te gaan.

  Like

   1. “Geilen” is weer geenstijl-taalgebruik. Plat en vulgair, Anoniem. Kun je je ook voorstellen dat je iemand een leuk persoon vindt, zonder haar meteen te “willen doen”? Zal wel niet. Sterkte ermee.

    Like

 7. Luvienna

  @Bassie “plannetjes op staatseuthanasie met zelfmoordpillen in het ziekenfondspakket” zijn imho juist niet bedillerig: iemand die dood wil moet dood kunnen, en bedillerig is juist als je zegt: dat mag niet.

  Like

  1. Luvienna, daar zouden we een hele boom over kunnen opzetten, ware het niet dat we hier te gast zijn op een blog waar een aantal wat onwelwillende reaguurders (lees: geenstijlachtige radikalo’s die zenuwachtig worden van een serieuze discussie, en zodra je iets ethisch zegt dat als hypocriet en “Gutmensch” wegzetten) meelezen en meereageren. Dus laten we dat maar niet doen, en wellicht daar maar eens ooit een live boom over opzetten, een dezer dagen als ik weer eens in de buurt ben.

   Ik ben volgende week een paar daagjes in Brussel, ik was er al eens een keer tijdens het bezoek van Obama en potjandorie, het is toeval, maar nu ook tijdens een bezoek van Trump en vrouw en dochter, maar ja, met een beetje geluk overleven we dat, en kan ik vervolgens een paar daagjes naar de noorderburen. Nadere info via mijn eigen blog dan wel email.

   Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Tussen het preken door weet HR toch maar weer de christelijke naastenliefde in de praktijk te brengen. Zo biedt hij onderdak een naburige blogbaas die in z’n eigen doodstille honk geen aanspraak meer heeft, op een ijlende drankreutelaar na, en daarom hier helemaal leegloopt zodra ie z’n verhaal kwijtkan -milde glimlachicoon-.

  Dat verhindert deze gast niet zijn gebruikelijke geschimp op dit blog voort te zetten, ondank is immers ’s werelds loon, maar allicht dat ook dit onder invloed van HR’s stabiliteit en gelijkmatigheid, waar hij kennelijk over beschikt zonder wekenlange verblijven op camping De Boeddhistische Bosjes, nog eens te goede zal keren.

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je dat ik hier een reactie mag achterlaten, Heer Rozenwater. Dat mag iedereen toch?

   Mijn recente komst alhier krikt de bezoekcijfers van dit blog ongetwijfeld op, ik schat met 100% dagelijkse hits. Anoniem loert als een vette spin in de hoek van zijn web op elk friemelend vliegje en schiet dan razendsnel toe. Laat het vliegje dan uit zijn bek vallen, maar dat geeft niet. Voor een blogbaas die een aparte rubriek voor zijn eigen bezoekersstatistieken heeft, zie de derde shortcut van links hierboven, is dat smullen geblazen.

   Hij moest zich wel schamen dat hij zijn familie uit Amerika er toe gebracht heeft om stiekum een piepklein gebedje voor het eten uit te spreken. Dan moet hij er wel heel hard ingegaan zijn. Tolerantie, respect, zeker voor familie uit verre oorden die te gast bij je is, is niet iedereen gegeven. Maar dat … wisten we al.

   Like

 9. Anoniem

  Apiedapie maakt met iedereen ruzie: ruzie met drastisch, ruzie met DSR, ruzie met Heer Rozenwater, ruzie met reageerders, ruzie met de schrijvers van zijn blog, ruzie met zijn vrouw etc etc. Ruziemaken zit apie gewoon in het bloed. In een formule gezet zou het zijn; waar apie, daar ruzie. Vandaar ook dat permanente smalende, verongelijkte, sarcastische toontje van die zuurpruim. Waar apie daar ruzie. eigenlijk best een heel goede samenvatting.

  Liked by 1 persoon

   1. Neenee, daar moet je niet bescheiden over doen. Het was allemaal heel scherp gezien, trefzeker geformuleerd en het heeft vast een hoop ogen geopend. Die van mij wel in ieder geval. Ik ga heel erg hard nadenken over mezelf.

    Like

  1. Ja, maar je moet er wel je best voor doen! Aardig zijn, dan willen ze vanzelf met je mee, of word je zelfs gevraagd voor iets gezelligs op de zondagmiddag in de trant van een hertenkamp of kanovijver.

   Like

 10. Anoniem

  Apie bedoelt: om er even mee op uit te gaan….. Ik bedoel maar: altijd paraat om ruzie te maken of te zoeken. Fijn dat apie gelijk het bewijs levert van zijn onvermogen.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Complimenteuze veren horen, vanwege de plek der toediening, niet lekker te zitten, maar daarom zijn ze niet minder gemeend. Echte, goede complimenten schrijnen dan ook, net als echte humor.

  Het zal je ook niet lekker zitten dat DSR je complimenteert met je in de praktijk gebrachte christelijkheid, maar goed, dan moet maar niet op een preekstoel gaan staan. -grinikicoon-

  Je open-deurbeleid is een frisse wind en een voorbeeld. Gelukkig stel je wel je wensen -en hopelijk grenzen- wat betreft het gewenste gedrag, maar helaas respecteert de door jou aangehaalde reageerder e.e.a. nog niet – en aan handhaving doe je zoals bekend niet.

  Like

  1. Nou moe, het is ook nooit goed. “Bas moet natuurlijk niet te wijdlopig worden en tegen kritiek kunnen” schrijft de blogbaas. Ik kort onmiddellijk mijn reacties dramatisch in en ik bedank voor kritiek. Naar waarheid zeg ik zelfs er veel van te kunnen leren.

   Maar nog … dringt de snerende rechter, als in zijn slechtste tijden bij NRC, drasties en apiedapie.com aan op het weren van een reageerder die meer succes heeft en beter kan schrijven dan hijzelve. Heel flauw. En zo onterecht, voor een ieder die woorden kan tellen hierboven zonneklaar. Pas maar op, zometeen gaat hij weer zo’n strontvaandel gebruiken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.