Als je je naam wekelijks in een samenvatting terug wil zien moet je maar naar apie.com gaan…

… schreef ik ooit in een reactie maar misschien maak ik deze maand eens een uitzondering. Over de statistieken valt namelijk niets nieuws te vertellen. Ja, weer een record aan reacties, sowhat?

stats-jul2017

Aan die statistieken is overigens goed te zien dat we hier volgende maand een jaarjubileum kunnen vieren……. maar jubilea drukken je met de neus op de vergankelijkheid van het leven. Gaan we niet doen dus, dat vieren.

In zijn wekelijks overzicht vermeldt buurman-blogger Bas van Vuuren steevast zijn vaste bezoekers en is dan niet zuinig met loftuitingen. Veelreageerder tramlijnacht, beoefenaar van het sinds de jaren twintig in onbruik geraakte “ecriture automatique”, wordt als enige nog wel eens door Bas beknord. Ik zal bij het volgende namedroppen in elk geval het beknorren en het loftuiten een beetje in evenwicht houden.

Bas van V. laat op mijn illustere blog steeds geregelder een commentaartje achter en beleeft veel plezier aan het sarren van Anoniem.  Met goedkeuring van de andere bezoekers neem ik aan want iedereen hier heeft een hekel aan de stroom inzendingen (“… pure bagger… Miepachtig vrij associëren op woordjes zonder meerwaarde”) van Anoniem. Dientengevolge heeft Anoniem tot aan 14 juli van de ambtenaar in dienst een VK-ban aan de broek gekregen maar medelijden onnodig, A. blijft ondanks ban ongestoord inzenden.

Gravatarmysterywoman, (vrouw van de wereld, jong van geest, vol sprankelende humor), sprak in stevige bewoordingen haar ongenoegen uit over A. Langzamerhand begint GMW de ster van mijn blog te worden. Minpuntje is dat ze weigert een WordPress-account te nemen. Neem toch een voorbeeld aan Hannah die blijmoedig het WordPress-account-evangelie uitdraagt (Ja ik leef, halleluja!). Niet dat haar evangeliserende werk ook maar één bekeerling heeft opgeleverd 😦

Ja, laat ik dit maandelijkse overzicht maar aangrijpen om de meest prominente gravatarlozen aan de schandpaal te nagelen. Eerst en vooral De Schrijvende Rechter. Die lijkt zijn strijdvaardigheid toch langzamerhand te verliezen. Wordt ook ouder natuurlijk, daar ontkom je niet aan. DSR zijn commentaar: Pfff…dan moet er wel wat te strijden zijn. Dit vijvertje stilstaand water is hooguit een rustoord voor ouwe piraten. DSR krijg je uiteraard pas weer enthousiast als híj het onderwerp van gesprek is. Moet mijnheer toch meer aan de weg gaan timmeren. Aandacht krijg je niet voor niets. DSR aan een WordPress-account krijgen kunnen we wel vergeten. Die man weet nauwelijks hoe een smartphone te gebruiken, kun je nagaan.

Iemand die uitstekend overweg kan met een smartphone is Ad Hok. Man van de wereld, beschaafd, verfijnd, intellectueel, indiener van koppen van het hoogste niveau. Heeft een geheugen als een pot, drastieskoppen van meer dan vijf jaar geleden weet hij feilloos uit de archieven op te diepen. Bezoekt deze week, in navolging van Willem Alexander en Maxima, de Via dei Condotti (of beter: Is van plan deze week weer eens door de Via dei Condotti te lopen, waar Willem Alexander en Maxima kennelijk onlangs ook zijn geweest). Aan een WordPress-account krijg je Ad Hok niet. Daar voelt mijnheer zich te goed voor. Wat is dat toch met die (ga maar liever schaken) interlectuelen?

Achter een heel bescheiden aliasje, hert, schuilt een dame van niveau.  Zij probeerde haar jaloezie te onderdrukken (lukt maar half) als ze verneemt dat Ad Hok de Via dei Condotti gaat bezoeken. Raakte enthousiast over de foute mannen en foute vrouwen lijstjes. Daaraan merk je dat ze een echte vrouw is. Veel koppen wint hert niet, komt omdat ze niet opportunistisch genoeg is. Indieners als Ad Hok en Ilona, kennen mijn voorkeur (oubollige rijmpjes, bijbelteksten, absurditeiten, lieve kopjes) en spelen daar op in. Hert doet daar niet aan mee. Vrouwtje met karakter, hou ik van! Hertje, even iets heel anders, overweeg eens een WordPress-account te nemen. Het is zo gebeurd en het haalt je uit de anonimiteit. Je krijgt er, gegarandeerd géén spijt van. Bedenk dat je dan de eerste zult zijn die gehoor geeft aan mijn oproep!

Van Anne, de volgende prominente gravatarloze, krijg ik geen hoogte. Anne wint wél geregeld een kopje, dit dan tot ongenoegen van GWM, die Anne’s kopjes blijkbaar te onnozel vindt. Nou, dat vind ik toevallig níet. Neem nu de kop Het gummetje is lief, wat een ontzettend lief kopje is dat! Krijg ik tranen van in mijn ogen, echt waar.

Als laatste avatarloze, dit intro duurt al veel te lang, komt Bertje in het vizier. Prominent is Bertje niet, daarvoor reageert Bertje te incidenteel (eens in de maand gemiddeld). Bertje heb ik in mijn hart gesloten. Als Bertje reageert overlaad ik hem altijd met complimenten en laat hem ook gewis de kop winnen. Misschien reageer ik wel een beetje té enthousiast op Bertje? Zou hij daar kopschuw van kunnen geraken? Denkt hij dat ik hem in de maling neem? DSR meent nog steeds dat Bertje een alias van mij is en dat kan ik me goed voorstellen want Bertje is net als ik ( HR is veel te lief voor deze wereld en gedoogt alles.) veel te lief voor deze wereld.

Bertje, lieve jongen, van mij hoef je als enige geen Wordpress-account te nemen hoor. Als jij liever zonder gravatar reageert is het ook goed. Als je maar reageert!

20 Responses

 1. Luvienna

  Ha, heerlijk, een reageerder(geen -guurder)lijst-met-duiding, altijd fijn! Ik kan me nog van een hele tijd geleden, in een oerversie van de buren zo’n fijne uiteenzetting herinnering, als ik me niet vergis door Letterzetter.

  Tot dusver kan ik me helemaal vinden in karakterschetsen van een aantal WordPresslozen. Benieuwd naar de volgende lijst.

  Liked by 1 persoon

 2. Gravatarmysterywoman

  Van Anne, de volgende prominente gravatarloze, krijg ik geen hoogte. Anne wint wél geregeld een kopje, dit dan tot ongenoegen van GWM, die Anne’s kopjes blijkbaar te onnozel vindt. Nou, dat vind ik toevallig níet. Neem nu de kop Het gummetje is lief, wat een ontzettend lief kopje is dat! Krijg ik tranen van in mijn ogen, echt waar.

  HR, toch! Wat een ongelofelijk teleurstellend en nonchalant leeswerk uwerzijds. Ik sprak slechts mijn ergernis en ongenoegen uit over het feit, dat u een eerdere kop van Anne, die imho vele malen beter was (schietschijf voor gevorderden) niet gehonoreerd had. U pretendeert naar de vox populi te luisteren, maar voor mijn enthousiaste “douze points pour Anne” bij deze kop had u geen enkel oor.

  En dan te beweren dat ik de kopjes van Anne onnozel vind. Ik ben helemaal in shock. ;-( en diep teleurgesteld probeer ik nog wat te maken van deze troosteloze zaterdag….

  Like

   1. Ad Hok

    Historisch correcter lijkt mij: Is van plan deze week weer eens door de Via dei Condotti te lopen, waar Willem Alexander en Maxima kennelijk onlangs ook zijn geweest

    Like

 3. De Lachende Eend

  Vroeger werd het intro door een aap geschapen.
  Dat had ie goed gezien, die charmante veelvraat.
  .
  ..

  Zijn er eigenlijk ook andere opties dan WordPress? Voor een gratis blog / avatar?

  Like

 4. tramlijnacht

  En intussen is het de koudste 28 februari ooit, nou ja, sinds Mies Bouwman en heeft dat gevolgen voor uw bezoekers aantallen HR?
  Bij aapje ga je gelijk in de moderatie maar ja dat beestje heeft een slecht geweten dus dat begrijp ik best.
  Maar hier toch niet?
  Maakt niet uit, doe er vast weer maanden over om de iPad aan de praat te krijgen en alleen daar kan ik nog een avatartje vinden die het doet, nieuwe maken? Doe niet zo dom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.