71 Responses

  1. Anoniem

   Ah, daar hebben we de verkrachtingsfantasietjes van Basje weer. Als het niet: bend over and I show you, tot vervelens toe herhaald, is, dan heeft Basje ze het liefst overdwars. Het vervelende is alleen dat mannetjes die dit soort fantasietjes hebben, ze vroeger of later ook uitvoeren. Dus, mannen en vrouwen: kijk uit voor Basje.

   Like

   1. hert

    Heerlijk, zo’n verkrachtingsfantasietje van Basje Weer.

    Kijk ook eens in de Anthony Burgess encyclopedie, Anoniem. Dat geeft voor jou nog meer genot dan wat jij tot nu toe vanuit je luie stoel had kunnen bevroeden.

    Liked by 2 people

 1. Gravatarmysterywoman

  Van de 25 reacties zijn er 10 anoniem. Een ongezellig zooitje is het hier aan het worden. Treedt ‘ns een keertje op, HR en laat uw blog niet naar de filistijnen helpen!

  Liked by 2 people

   1. Ad Hok

    Bravo! Benjamin Franklin zei het al: “In het leven van een man komt een moment dat hij boven zijn principes uit moet stijgen”.

    Liked by 1 persoon

 2. Ahaa, ik ken dat IP-adres. Bij mij al maanden geblokkeerd en ja, da’s inderdaad gelieerd aan een heel sneu heerschap uit Ermelo. In het dagelijkse leven blog hij nieuwtjes en meninkjes uit dit dorp, talentloos maar onschuldig en onopgemerkt, zodra hij zich echter als anoniem of een veelheid van andere pseudos achter zijn computer zet dan is

  Like

   1. Gravatarmysterywoman

    HR LOL Ik heb vrienden in Ermelo, heel lieve mensen, maar als je er op zondag bent krijg je inderdaad moordneigingen.

    Liked by 1 persoon

 3. Gravatarmysterywoman

  Ik kan me niet voorstellen dat al die anonieme reacties vanaf 1 IP-adres komen en ik kan me nog minder voorstellen dat die andere anonieme figuren geassocieerd willen worden met de ranzige teksten van 1 “collega”. Neem gewoon een consequente nickname waarop je aangesproken kunt worden en spring niet steeds achterop bij Ilona, want ondanks het feit dat anoniemen meestal lichtgewichten zijn gaat haar achterband eraan.

  Wat betreft de AVV: dat lijkt op een tafelonderzetter die ik eens gehad heb, maar een hete pan erop lijkt me geen goed idee.

  Liked by 1 persoon

 4. Er ging iets mis met mijn reageren, vanwege mobieltje. Daarom nogmaals: ik weet uiteraard dat je niet alle anoniemen over een kam moet scheren. Maar ik weet welke Anoniem bij het vermelde IP-adres hoort. Dank aan HR voor deze transparantie, die eigenlijk tegen de netetiquette is dacht ik. Zelve zal ik zeker geen IP-adressen verstrekken aan den openbaarheid, tenzij er een misdaad wordt gepleegd, en bevoegde autoriteiten vragen erom (zie mijn “Over en About” pagina). Normaliter wisselen blogbazen dit soort nuttige info uit met elkaar achterom, via email of andersoortige persoonlijke mededeling.

  Het feit dat dit IP-adres bij mij al heel lang geblokkeerd wordt (vergezeld van nog wat andere dingetjes die ik niet aan de openbaarheid prijsgeef, want de vijand leest mee) betekent natuurlijk dat de betreffende reageerder andere websites zoekt om zijn gang te kunnen blijven gaan. Heer Rozenwater heeft hem in deze heerlijk gefaciliteerd. Mag en kan.

  Maar weet wel dat ik het misselijk vind. Ik heb dit eerder gezegd, als er op mijn site reageerders zijn die persoonlijke rotopmerkingen maken over het karakter, veronderstelde seksuele geaardheid, ziektes, vermeende huwelijkse staat van reageerders die ik ken (zoals Heer Rozenwater, JdW, Pawi, DSR, Ilona, Luvienna) dan blokkeer ik die. Ik zal jullie de bloemlezing aan vuiligheid besparen die ik hetzij geschrapt heb, hetzij preventief tegengehouden. Die vuiligheid wil ik op mijn site niet hebben. Basta. Punt.

  Hier en op drasties kan dat allemaal wel, het zij zo, het enige goede is, dat er hier nauwelijks lezers zijn, dus echt heel veel kwaad kan het in principe niet. En ik kan er ook niets tegen doen, alleen maar van tijd tot tijd mijn afkeuring tot uiting brengen, hetgeen dan weer hoon oplevert. Dat zal me jeuken, moge dat duidelijk zijn. Mijn opvatting over een blogsite beheren is dat je lezers en reageerders een veilige omgeving moeten bieden waar het aangenaam toeven is. Eentje die energie en inspiratie geeft, in plaats van chagrijn en negativiteit.

  Op mijn site is het vermelde heerschap met naam en toenaam te vinden, hele tijd geleden toen hij zich vergistte en een typerende sneer van zijn negatieve alter ego plaatste, middenin een hoogoplopende discussie, maar per ongeluk met zijn eigen naam en link naar zijn eigen blog in Ermelo. Man man man, hij wist niet hoe snel hij mij moest vragen om dat te schrappen. En op de site zelf draaide hij als een paling in een emmer slot om te verklaren hoe dat personage ineens zulke vuiligheid uitsloeg. De neus van Pinokkio groeide uit het scherm. Een handjevol reageerders heeft dit destijds gezien, het was in de latelijke avonduren. Dus voor iemand met heel veel tijd is het nog te verifieren ook.

  Maar er zijn belangrijkere dingen, happy weekend allemaal!

  Like

 5. @Heer Rozenwater “Ik heb het IP adres geanonimiseerd.” Prima, zo hoort het. Zelfs dit sneue type heeft recht op privacy.

  Hij mag me dankbaar zijn dat zijn IP-adres nu dankzij mijn raad onzichtbaar is gemaakt. Maar zal wel niet. Dit mannetje zit zo vol haat dat hij zijn eigen spiegelbeeld nog volspuugt als iets hem niet zint.

  Like

  1. Gravatarmysterywoman

   Wat een wonderlijk verschil tussen de artikelen van voornoemde persoon op zijn blog en zijn veronderstelde reacties hier. Zelfs een beetje griezelig als het inderdaad om een en dezelfde persoon gaat.

   Liked by 1 persoon

 6. Gravatarmysterywoman

  Jeetje HR, ik vind dat u nu wel erg ver gaat. Wat kunt u allemaal ontdekken betreffende uw eigen reguliere reageerders? Geeft toch wel een onbehagelijk gevoel. En een foto publiceren van o.a. zijn vrouw die hier niets mee te maken heeft vind ik niet oké.

  Like

 7. Gravatarmysterywoman

  HR, u hebt helemaal gelijk als u zegt dat het allemaal nogal hypocriet is, maar ik had ineens medelijden met de vrouw van anoniem die zo prominent in beeld verscheen. Je zal met zo’n figuur getrouwd zijn. Enfin, de tegenstellingen blijven te bizar voor woorden.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Je bent schandelijk bezig, zowel met het in het openbaar speculeren over de mogelijke identiteit van Anoniem als door de rol die je DSR toeschrijft! DSR houdt zich verre van gedoe en geruzie, zeker met anoniemen, dus laat hem er buiten.

  Bah!

  Liked by 1 persoon

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Verwijzen naar APD is slap & laf. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid lelijk ontlopen. De geplaatste link is onnodig en speculatief.

  Ah, victim blaming! Waarom zou hij dat doen vraag je? Welnu, omdat hij zich kennelijk hier vrij voelt om zich te misdragen, een zgn. ‘lul’ in de volksmond. Het waarom is minder interessant: wie zich willens en wetens misdraagt deugt niet en aan wie zich niet kan beheersen, zit een steekje los.

  Je suggereert dat DSR -een voorbeeldige reageerder, is het waar of niet?- de bagger die hij over zich heengestort krijgt zelf heeft veroorzaakt, zonder hiervoor echter een concrete aanleiding te geven. Kwalijke speculatie dus, waarbij de blogbaas partij lijkt te kiezen tegen een reageerder van onbesproken gedrag ten gunste van een banneling. Voorwaar geen voorwaarden om een veilig reageerklimaat te scheppen.

  Bah!

  Liked by 1 persoon

 10. Ik ben het voor 100% eens met DSR:

  Dat IP-adres publiceren: fout. Heb je gelukkig verwijderd. Dat je dat eigenlijk onnodig vindt tekent je onbekwaamheid om een blogbeheerder van een mainstream blog te zijn. Goed dat je dat dan ook niet bent. Tip: word het ook niet. Nooit.
  De link naar die site publiceren: ook fout. Is en blijft speculeren, dat mag je in besloten kring, maar niet in het openbaar vind ik. Voor je het weet beschadig je een ter goeder trouwe. Of hij nou de schijn tegen zich heeft of niet. Alles staat idd op het internet, maar heel veel is niet of nauwelijks meer terug te vinden en dat is ook goed zo. Iedereen heeft het recht om met bepaalde opmerkingen of misstappen – tenzij ze crimineel van aard zijn – in het digitale moeras te verdwijnen.

  2a. Overigens zijn twee trefwoorden “Ermelo” en “blog” wel heel erg mager om met 100% zekerheid naar een site te verwijzen. Ik mag toch aannemen dat er meerdere bloggers zijn in dat dorpje met de kanovijver en het witte huis met de hertenkoppen (jeugdherinnering, we gingen daar met vakantie namelijk)?

  Ik begrijp nu dat je zelfs foto’s van die site hebt geplaatst, en nog wel van zijn (vermeende) vrouw?? Heel erg fout. Diepe schande. Jammerende Jurk (in zijn “hoogtijdagen”, ahum) is er niks bij. Hoewel die er ook een handje van had, om maar te zwijgen van zijn jaju pseudo, waarvan we nooit hebben kunnen vaststellen of dat wel of niet ook van hem afkomstig was.
  Met betrekking tot je insinuatie dat betreffende reageerder geradicaliseerd is vanwege onbehoorlijke opmerkingen van mij en/of DSR: laf, onheus en onnodig kwetsend. Wij (de rechter en ik) waren in het verleden, de gouden glorieuze tijd van weleer, scherp, keihard, maar altijd met een tong in de wang, onze eigen wang wel te verstaan, een spottend lachje op de gekrulde lippen, we vulden elkaar soms aan, konden iemand prachtig (en altijd verdiend) in een hoek drijven .. maar we waren nooit persoonlijk bezig, we hadden het niet over de persoons vermeende ziektes, geaardheid en huwelijkse staat. Tenzij we dat zelf heel grappig vonden.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Je kunt je er wel met een Jantje van Leiden van af willen maken, (al ben je wat betreft dat linkpubliceren ben je baas op eigen blog, zij het met weinig beoordelingsvermogen) maar je ongefundeerde beschuldigingen omtrent DSR’s vermeende betrokkenheid bij Anoniems radicalisatie moeten worden onderbouwd dan wel teruggetrokken!

  Like

 12. En die van mij dus ook, laat dat duidelijk zijn.

  Uit mijn reacties bleek helegaar niets zonneklaar. Maar dat hoef je niet terug te nemen, da’s minder erg, want een interpretatieverschil in plaats van een keiharde leugen.

  Like

 13. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Je doet er beter aan om serieus op eea in te gaan in plaats van je pikzwarte ziel, een kooltje in Satans vurige oven, met nog meer leugens te belasten.

  Beperk je eens tot dit blog: wat heeft DSR bijgedragen aan wiens radicalisering dan ook?

  Like

 14. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Volgens je eigen redenering zou het trouwens volkomen te begrijpen en billijken zijn DSR zou radicaliseren, met name door jouw gehaatstalk in vroeger tijden, Indra’s zure gestook bij DSR’s afwezigheid en APD’s misbruik van blogbaasprivileges.

  Maar niks daarvan! Hou eens op om dolle honden de handen boven het hoofd te houden.

  Like

Die zijn pap gemorst heeft kan niet alles weer oprapen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.