62 Responses

 1. De opmars van de debilisering van de samenleving is blijkbaar niet te stuiten.
  Personen die deze bijeen getypte waanzin persklaar maken hebben kennelijk dezelfde opleiding doorworsteld als deze ‘twee vriendinnen’.
  Vroeger was er een schooltype BLO waar personen met beperkte geestelijke vermogens liefdevol een aantal jaren werden ondergebracht waarna zij in de maatschappij meestal een baan verkregen als ‘meisje van Verkade’ of schoonmaker (m/v/h/l/b/qrstuvw) in een openbaar toilet. Ook kon je deze steunpilaren van de maatschappij tegenkomen als bestuurder van een Amsterdamse taxi of als kaartjescontroleur in een voetbalstadion. Helaas zijn openbare toiletten, fabrieken van zoetwaren en voetbalstadions zoals ze vroeger bestonden verdwenen. Alleen de taxi’s zijn er nog maar die worden bestuurd door (*********gecensureerd**********).
  Op zaterdag 26 augustus had ik het euvele plan opgevat om per spoorwegen naar onze hoofdstad te reizen, wegens een afspraak om 11.30 u met een bijzondere relatie aldaar. Om 8.30 u. stapten we (jawel, mijn echtgenote (v) ging mee) op het station Assen in een wagon der eerste klasse en nog geen twee minuten daarna reden we in de goede richting. Reeds bij station Meppel werden wij gesommeerd de trein te verlaten omdat die niet verder reed.
  ‘Wegens werkzaamheden kunt u verder reizen met de snelbus naar Zwolle, die buiten het station gereed staat’ werd omgeroepen. ‘Beste reizigers’ kon er niet eens af. We keken elkaar verschrikt aan. Eén bus? Het zou toch niet waar zijn?
  Gelukkig hadden we ons vergist. Er stonden drie bussen en ongeveer driehonderd reizigers in de rij ervoor. Om een lang verhaal kort te maken, we arriveerden na geruim verloop van tijd in Zwolle. De intercity naar Den Haag was nog niet gearriveerd, er was een zgn. ‘vertraging’ opgetreden.
  Na verloop van tijd kwam er inderdaad een trein, plus de aankondiging dat de intercity naar Den Haag niet verder zou rijden dan Almere Centraal, wegens werkzaamheden.
  Dit land wordt geteisterd door ‘werkzaamheden’ op het spoor en altijd in een vrij weekeinde.
  Daar hebben we vroeger voor gestreden, voor de vrije zaterdag!
  We stapten in en nestelden ons in een stiltecoupé, een knusse, afsluitbare ruimte met vier fauteuils.
  De aangekondigde vertrektijd was reeds lang verstreken, toen de stilte wreed verstoord werd door een blikkerige stem die meldde dat er helaas een wisselstoring was opgetreden, waardoor de trein nog niet kon vertrekken. Excuses werden gemaakt en toen werd het weer stil.
  Tien minuten later klonk een andere stem door de luidsprekers die vertelde dat we moesten uitstappen omdat de trein niet meer ging rijden. Wegens een wisselstoring. Geen excuses, laat staan beste reizigers. O ja, we moesten letten op de stationsomroeper (m/v/blo etc.) die verdere mededelingen zou doen.
  Hebt u wel eens op een perron der Nederlandse Spoorwegen gestaan tussen honderden vertwijfelde ‘beste reizigers’ die allemaal in een kastje naast hun hoofd staan te schreeuwen? Een aanrader!
  In arren moede liepen we naar de ondergrondse stationshal waar mededelingenborden hangen waarop geen mededelingen verschijnen. Toen werd verstaanbaar omgeroepen dat op perron 7 de intercity naar Den Haag stond. We keken elkaar opgelucht aan en richtten onze schreden naar de opgang van perron 7. Naast het perron stond een trein! Op de vertrekborden stond dat de trein niet verder dan Almere Centraal zou rijden wegens werkzaamheden, maar dat kon ons niet bommen, wij konden verder reizen!
  We zouden onze afspraak niet op tijd halen, mijn vrouw belde en vertelde dat we iets later zouden arriveren op Amsterdam CS. Nee, ze wist niet hoeveel later. Mijn vrouw bleek later een zieneres te zijn, maar op dat moment wisten wij dat nog niet.
  De Oostvaardersplassen trokken aan ons voorbij. Grapje, het is natuurlijk omgekeerd.
  Na een tussenstop in Lelystad (waarom zou iemand dáár nou willen wonen?) arriveerden we in Almere Centraal. We moesten ondersteken naar een ander perron waar de trein naar Amsterdam CS zou staan.
  Niet dus. -10 stond op zo’n vertrekbord. Gelukkig waren dat minuten, geen graden, het was bewolkt maar wel droog gelukkig.
  Er arriveerde een trein van het type Sprinter. Stampvol en er moesten nog zeker zo’n 200 mensen bij. Even dacht ik in de Japanse metro te zijn verzeild, daar hebben ze witgehandschoende mannen (m/v/hbo) die de passagiers de stampvolle metrowagons induwen, maar hier duwden ze zichzelf naar binnen. Of niet.
  De Sprinter vertrok zonder ons. Hij was vol, net als het perron. De volgende trein zou over een half uur komen, maar dan zouden er nog meer reizigers vanuit Zwolle zijn gearriveerd.
  Wij besloten terug te gaan.
  De terugreis liep gesmeerd. Er stonden 6 bussen bij het station Zwolle, voor reizigers (beste) richting Meppel. Drie bussen waren al vol, de andere drie niet maar daar konden we niet in omdat de deur dicht was. Na bijna twintig minuten wachten kwamen er drie chauffeurs aan die de deuren van de bus openden zodat we er in konden. Ze waren effe lunse.
  Gelukkig kwamen er meer bussen, uiteindelijk lukte het ons om in Meppel te geraken.
  De trein stond klaar, we konden zitten en eindelijk terug naar huis keren. Er kwam zelfs een koffiemeisje (een soort pakezelin) langs met instant oploskoffie die nog smaakte ook.
  Voorlopig mijden we de trein maar in oktober moeten we naar Maastricht. In het weekend.
  Dat wordt gewoon autorijden.

  Like

 2. Luvienna

  Het zilveren lijntje van deze wolk is een spannend verslag, dat dan weer wel, Letter! En je hebt in ieder geval geen saaie dag gehad. :- Als voor de afspraak in Amsterdam een nieuwe poging wordt gedaan en dat wordt ook autorijden, raad ik je wel aan een P+R te gebruiken buiten de stadswallen en de reis te vervolgen met het OV. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar je precies moet zijn maar als ik dat doe ipv trein bevalt het me tot dusver uitstekend.

  Like

 3. Luvienna

  PS: Het stikt deze zomer en de weekenden inderdaad van ‘de werkzaamheden’; er moet heel veel gebeuren en weekenden en zomertijd zijn verhoudingsgewijs de rustigste momenten. Dat doet je je hart vasthouden voor de spitsmomenten, waarvan ik ook de nodige heb mogen meemaken.

  Like

 4. Luvienna

  PPS: de NS-app Reisplanner geeft ook info over storingen e.d. op je geplande reis. Helaas buitelen daarvan vaak zoveel over elkaar dat de app het ook niet meer bijhoudt, zoals ik laatst heb ervaren. :-p

  Like

  1. Bertje

   “Heeft voor mij noch het handjevol reageerders op blog HR – dat toch al hier reageert of meeleest – ook geen enkele toegevoegde waarde.”

   zegt hij op zijn blog. Dubbel negatief, dus hij is het helemaal met je eens 😉

   Like

   1. De Lachende Eend

    Dubbel like dus dat is twee maal leuk. Wel leuk om ongezien hier langs te komen. Lekker letters plempen zonder zicht of kwaliteit.

    Like

 5. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Erg vriendelijk wordt er anders niet over ons, en in het bijzonder jou, geschreven:

  “…..daarin bijgestaan door zijn kompaan die er niet voor schroomt om er zelfs ordinaire doorverwijslinkjes bij te plaatsen.”

  Als of je je aan iets onbehoorlijks, bijna misdadigs, schuldig maakt.

  (DSR is trouwens pas begonnen met doorverwijslinkjes, toen APD daar hier mee begon. We zouden onze handen voor de oren hebben geslagen vanwege het loeiende hypocrisie-alarm, ware het niet dan onze trommelvliezen al aan flarden waren gescheurd tijdens de vele vorige keren.)

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Nou, die vrouw van Dick die staat d’r mannetje hoor! Hij schrijft het allemaal maar wat graag op (dat doet zijn vrouw dan weer niet), met een ronkende liefdesverklaring aan het eind. Dat wordt vroeg koken vanavond, vroeg aan de karnemelkse pap en dan te bedstede nog voor het grote licht uit is!
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  PS Het lijkt me inderdaad heel vervelend als ouwe taarten op liegfietsen je inhalen, of wanneer je aan de kant wordt geblaft door hunder spandexdragende echtgenoten die racen in kuddeverband. Gelukkig is Brussel zo fietsonvriendelijk dat je daar geen last van hebt.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  De ziekenboeg vol met brekebenen en zere heupen zul je bedoelen. De scooterjeugd heeft de naam. maar de babyboomers (al dan niet toevallig ook de grootste groep alcoholmisbruikers, tot groete zorg van de medische stand) vullen de ambulances.

  Verplicht fietsexamen als je zonodig wilt sjezen.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Amoreel en cynisch tot op het bot, die HR.

  Ik vraag me af hoeveel mensen daadwerkelijk tot beweging worden bewogen; het lijken me eerder de reeds fietsende ouderen die opschalen. En je spreekt slechts van doden, maar vlak de gewonden niet uit.

  Kennelijk is er een probleem. Een selectieve test voor ouderen kan allicht helpen, net als een vergunningsstelsel voor selfscannen in de supermarkt.

  Like

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  DSR is helemaal niet zo liberaal, of liever gezegd libertair. Inderdaad, geen overheidsingrijpen waar het niet nodig is, of op het niveau waar het niet nodig is (subsidiariteit) – maar geen ideologische afkeer hoor.

  @L
  Dat van dat examen, of in ieder geval instructie, is een serieuze suggestie, ook voor scootmobiels. Zou heel wat gewonden schelen.

  Like

  1. Luvienna

   Een investering in instructies/examen levert inderdaad (waarschijnlijk) minder gewonden op en is daarmee ook een besparing op zorgkosten.Je hebt dus gelijk.

   Oegh, dat kostte moeite om mijn strot uit te krijgen… :-p 😉

   Liked by 1 persoon

   1. Luvienna

    Dat weet ik nog zo net niet. Sowieso wordt iets alleen gemakkelijker als het regelmatig gedaan wordt, en zo vaak heb je nou ook weer niet gelijk. :-p

    Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Een allerorigineelst ‘ik zie d’r nog best kek uit voor m’n leeftijd’-Ik-je; pakkend geschreven ook.
  Een paar witregels zouden geen kwaad kunnen.
  Eindoordeel: 7.5 (zeveneneenhalf)

  Liked by 1 persoon

 11. De Schrijvende Rechter

  @L
  Nee, maar DSR heeft er bewust geen aandacht aan gegeven. Want uiteindelijk went alles en DSR is nu eenmaal een acquired taste, voor rijpere geesten.

  Like

 12. Luvienna

  Als je bewust geen aandacht aan de complete reactie geeft, is je oordeel dus op slechts een deel gebaseerd en daarmee waardeloos. 🙂

  Dat alles went, daar ben ik het in principe wel mee eens. Maar het gaat om de doorlooptijd.

  Like

 13. De Schrijvende Rechter

  @L
  Uiteraard wel aandacht aan gegeven in de algemene afweging, maar niet in de repliek. Schrijven is schrappen, dat weet je ook. Nee, als de DSR met sofisterijtje wilt pakken, dan moet je eerder van huis.

  Ach, doorlooptijd… stel je zou een doorlooptijd van bijna niks hebben, en je moest telkens op een drafje…. Nou ja, je weet wel. Het leven zou er niet gemakkelijker op worden.

  Maar wat doet het er allemaal ook toe: je constateert dat je qua levensvisie naar DSR toegroeit. Het kan erger toch?

  Like

 14. De Lachende Eend

  Zoek leuke boeken over de dood. Niet over de dood van een lieve opoe die zo schattig haar laatste scheetje liet toen de poes er met haar prothese vandoor ging. En ook niet over de stoere papa die de kinderen strak in de veertien ogen kijkend zich te buiten ging aan een semi wetenschappelijke benadering van wat niemand weet.
  Nee, boeken waarin iemand sterft en we tussen de regels de haat en pijn van David Bowie meekrijgen of het zwijgen van Joost Zwagerman.
  Nee, de boeken over de dood die ik de rest van mijn leven wil lezen zijn misschien nog niet geschreven. Iets voor HR of voor DSR? Rechter Roozenwater! Een geweldig pseudo.
  Beter dan gekif.

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  @Eend
  Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken. Daarmee omgaan, kun je net als zwemmen niet uit een boekje leren.

  Laat voor de rest iedereen maar gewoon kijfen, dat doen we al jaren. We zullen je bellen als we een groepstherapeut van node zijn.

  Like

 16. De Schrijvende Rechter

  Kriebels, wat is het toch weer moeizaam geschreven! Alleen maar die voorletters, het zijn toch geen deliquenten? Verzin anders iets.

  Gevaarlijk lijkende…gevaarlijk lijk… gevaarlijk ogend zal de inzender hebben bedoeld?

  En ja, er zijn ook nepvingers, dat heet een prothese. Kortom, oninteressante prietpraat.
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

  Liked by 1 persoon

 17. De Schrijvende Rechter

  Het lijkt wel alsof de inzender zijn tekst in stukken heeft geknipt, gehusseld, opgeplakt en het resultaat heeft ingezonden. Net als gisteren straalt het ongemak de lezer tegemoet.

  “De hoge vaas die ik gisteren heb gebracht kom ik ophalen. Zoals afgesproken gevuld met rode rozen.” is in van de lelijkste woordrangschikkingen die DSR uit hoofde van zijn functie heeft moeten verwerken. Zeg het eens een paar keer hardop, met de voorgestelde interpunctie, je zou er hoofdpijn van krijgen.

  Ook is de gebruikelijke vermelding van de plaats van handeling achterwege gelaten. Nu kunnen we het wel raden, maar het wordt de lezer niet gemakkelijk gemaakt.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 18. Luvienna

  Oepsie, overheen gelezen. Dan heb ik alleen nog als verklaring dat Arjan tegenwoordig in Tietjerksteradeel woont, en als je die metropool vergelijkt met Houston is de laatste inderdaad een durp.

  Like

   1. Ad Hok

    Goed werk, Rozenwater! We weten nu dus dat Arjan woonde in Dickinson, zo’n 45 km ten zuidoosten van Houston. Overigens noemt Dickinson zichzelf een City met rond 20,000 inwoners.
    Neemt allemaal niet weg dat de verwoesting in de wijde omtrek groot is. Wij houden Irma dan ook nauwlettend in de gaten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.