Koppensnellersklassement en de statistieken

Ja, belendend blogmeneertje, je kunt dan wel neerbuigend spreken over dat “handjevol reageerders op blog HR” maar deze blogmeester durft te wedden dat zíjn fiere augustus-balk beduidend groter is dan de jouwe. Meer dan 11.000 views in de maand augustus, mijnheertje, ga daar maar eens aan staan.

stats-augustus2017

Daar laten we het wat de statistieken betreft bij. Valt er verder nog iets te melden? Ja, nou en of, wis en waarachtig! De insiders wisten al enige tijd dat achter de virtuoos dichtende GMW onze ouwe getrouwe Indra verscholen zat. Afgelopen maand was haar definitieve coming out. Na een paar dagen moest ze “er helaas weer een poosje tussenuit”, leek niet verontrustend maar tien dagen later bleek het om een ziekenhuisopname te gaan. We wensen Indra allemaal van harte beterschap. Indra is gelukkig strijdbaar genoeg, vanaf het ziekenhuisbed kon ze het niet laten haar ongezouten mening over DSR te spuien. Beste Indra, als het je gezondheid ten goede komt, gooi alle negativiteit er maar lekker uit. Dit blog kan het hebben. Je dichthoekje wacht met smart op je.

U bent haar waarschijnlijk alweer vergeten, die leuke jonge vrouw die uit de golven opdook samen met een enthousiaste grote, zwarte hond. Herinnert u zich anders nog het oudere echtpaar dat schaterlachend hand in hand de verkeerde kant de roltrap op roltrapechtpaarrent? Uw blogmaster kreeg door betreffende ikjes inspiratie om er plaatjes bij te fotoshoppen. Waardering alom, Indra vond het zelfs veel leuker dan de tekst. Maar ja, dan is er altijd wel één zuurpruim, c.q. de belendende blogbaas, die de pret wil bederven, het helemaal niets vind. Dat belette diezelfde blogbaas niet om het ikjes-illustreren stante pede over te nemen en wel met gejatte video’s, dus zonder enige eigen creativiteit. De lol was er toen voor uw eigen blogmeneer snel vanaf. Er ontspon nog een vervelende discussie wie de Ikjes-legacy heeft voortgezet. Bas maakte zich breed “Van Vuren heeft het fenomeen ikje en ikje beoordelen gered”. DSR noemde dat een gotspe, ene Frank bemoeide zich er nog mee waarna Bas boos wegliep met een nuffig “Ik ga me maar weer eens een tijdje met leukere mensen bezig houden. Niet moeilijk. Toedeloe!“. Leverde een mooie kop op, dat dan weer wel.

Daarmee gaan we naadloos over op het volgende onderwerp. Uit nostalgische redenen trekken we voor één keer het Koppie Koppie klassement uit de mottenballen. Uw toegewijde blogeigenaar moest voor dat uit de mottenballen trekken een bezoekje aan drasties brengen en werd daar schrijnend geconfronteerd met de vergankelijkheid des levens (zo goed Letterzetter?). Een spookhuis, piepende deuren en ramen, op de grond jarenoude vergeelde reacties, op een bank de skeletten van Jaju en Afzender. Zeer luguber, huiveringwekkend, macaber, angstaanjagend.

Afijn, we laten ons humeur er niet door bederven, op dit blog bruist en spettert het van het leven. Kijk toch eens wat een magnifiek klassement dat heeft opgeleverd:

Koppensnellersklassement augustus 2017

1 hannah, Letterzetter (4)
3 Ad Hok, anne, DSR, lummel (3)
4 Bas van Vuren, Ilona, Indra, Luvienna (2)
5 Bertie, Bertje, Henk, hert (1)

Gefeliciteerd hannah en Letterzetter! Aan bokalen doen we hier niet. Je zult het met de eer moeten doen. Een vervolg komt er ook niet (of iemand anders moet de telling overnemen). Hier het overzicht van de koppen: Koppen augustus 2017

Als laatste DSR zijn opmerking dat hij in tegenstelling tot APD geen roem in harde cijfers nodig heeft om zich enigszins goed te voelen. Hij heeft gelijk wat APD betreft maar hunkert DSR echt niet naar roem en erkenning? Dit is wat Godfried Bomans over populariteit te zeggen heeft.

26 Responses

 1. Henk Verhoeven

  Henk heeft veel meer koppen gescoord, hij laat het klassement wel lekker zo zijn …

  HR, de animated gif’s zijn nuffig. Plaats liever foto’s van poesjes, hoewel niet van poesjes voor gnuifmannetjes zoals uzelf. Dank u wel als dat lukt.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Waarom toch dat vertoon van zwakte door meteen over de buren te beginnen? Hou het toch liever bij jezelf….

  Voor hoeveel unieke bezoekers staan die 11.000 page views?

  Iedereen wil erkenning, DSR niet uitgezonderd en slechts kluizenaars zijn ward van roem. Het verkrijgen van erkenning is echter geen drijfveer voor zijn werk alhier, dit i.t.t. APD. Je moet e.e.a. dan ook in de juiste proporties zien.

  En DSR heeft minstens een kopje gescoord in augustus. Wel zo correct dat ook even te vermelden.

  Like

 3. HR
  Ik kom hier, met wisselende stemmingen, niet omdat ik bi trlala ben bi polair…… soms is het dan dat inhoud van jouw site me doet lachen….Minimaal een glimlach. Huidige opzet, is voor chaoten zoals ik, toegankelijk.
  Laat Heer Van Vuren , zijn site doen. Op zijn manier. Vergelijken mag, doe het niet te vaak. Wil je eigen publiek aan jou binden.
  Mooi weekend. Verstappen rijdt, US open.

  Like

 4. De Lachende Eend

  Ik ben geen unieke bezoeker. Meer tien in een glas, of hoe je dat precies preciseert.
  Wat ik mij altijd af vraag is dit, meneer HR, tellen uw eigen bezoek aan uw site ook mee voor de views? Voor de 11.000 dus?

  Like

 5. De Lachende Eend

  En, ik overvraag excuses, kun je binnenkort een chatbox op basis van de humor van DSR, of nee, maak er een combo van van Bas en De, gebaseerd op hun clashes, instaleren?

  Like

 6. De Lachende Eend

  Jullie zijn mijn buddies, voor jullie zou ik bijna blijven maar ik heb de indruk dat Jullie GastHeer mij niet pruimt.
  Kan. Mag.
  Het is niet wederzijds maar ook niet evenredig omgekeerd als ik begrijp wat ik bedoel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.