15 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Dit is geen spontane vraag, kinderen weten donders goed dat ze de boel in de maling nemen. Je kunt net zo goed een verslagje insturen van ome Leo die tijdens de verjaardag hetzelfde mopje tapt waar ie altijd mee aankomt na z’n derde borreltje. Maar de rug van een kind is breed genoeg om hele hordes ijdele Ik-jessschrijvers achter te verschuilen, het blijkt maar weer.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  De ouwe heer heeft humor, maar de dochter lijkt me een kreng met haar ‘Soms vind ik het lastig te bepalen wie bewoner en wie begeleider is.’ Sowieso is uit de school klappen over mensen die een behoorlijke tegenslag hebben gehad bepaald niet netjes. Hield het maar eens op, het insturen en plaatsen van dat soort dingen.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  DSR heeft hier wel eens mensen op een minder elegante manier over hun kinderen zien opscheppen. Dragelijk ondanks al wat ’t is.
  Eindoordeel: 6.5 (zegge: zeseneenhalf)

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Oorbel

  Onlangs was ik bij mijn zus en haar kinderen op bezoek. Ik had mijn neefje van vijf op de arm. We kletsten wat en hij bestudeerde mijn nieuwe oorbellen. Tot het tillen zwaar begon te worden. Ik: „Wil je mijn oorbel loslaten, want ik ga je op de grond zetten.” Hij, direct aansluitend: „Wil je me niet op de grond zetten, want ik heb je oorbel vast.”

  Miranda de Beus

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Een vlotgeschreven tekstje met een dragelijke variant op een ongeliefd thema vliegt helaas vlak voor de finish uit de bocht met het “direct aansluitend” – het Max Verstappen-effect.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.