23 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  En toen gaf opa die kwaaie bengel hopelijk een klets voor de kop met de pantoffel en die flodders van opvoeders die de Bijbelse geschiedenis zo hebben verwaarloosd ook.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

  Liked by 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    Dus nu exegese op de vertalingen van de grondteksten – zo krijgen we het Droste-blikje wel vol.

    Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Misschien ben ik al te lang niet meer in een bibliotheek geweest, maar waarom moest eea uberhaupt aan die meneer worden gemeld? Zouden zijn boeken anders niet correct worden afgehandeld, met een boete als gevolg?

  Enfin, we lachen maar weer om de minder standvastige. De inzender zal met een voornaam als de hare (waar dat wel allemaal niet bijna op rijmt, zeg) wel door alle wateren gewassen zijn, a la ‘Sue’ uit het liedje van Johnny Cash.
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Evenwicht

  Ruim voor de feestdagen doe ik inkopen. Ik ben een redelijk gezonde senior doch heb heel soms een evenwichtsstoornis. Toch neem ik de fiets. Met voldoende vaart blijf je in balans. Maar onverwacht, hartje dorp, moet ik remmen en kom ik ten val. Een paar dames helpen mij overeind. Een dag of tien later wandel ik naar de kerstkunstroute, een kilometer van mijn huis. Het is al laat én donker, en het lijkt of ik daar de enige bezoeker ben. Ik struikel over een obstakel. Een auto die toevallig langskomt, stopt. Een man en vrouw hijsen mij op. De vrouw bekijkt mij aandachtig en zegt: „Ik herken u. Ik heb u twee weken geleden ook al van de straat geraapt.”

  Rob van de Water

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Uitkijken, Rob! Hou het weerbericht in de gaten en zorg dat je strooizout bij de werken hebt.

  ‘Ik struikel over een obstakel’ is een van een onnodige dodigheid. Zeg gewoon dat je over een zwerver struikelde, een bromtol, of schrok van een kat. En we weten wel dat de inzender nog een kras baasje is, hoor – op de fiets, aan de wandel… die halve doktersverklaring over ‘redelijke gezondheid’ was niet nodig.

  En een witregeltje ergens halverwege had niet misstaan.
  Eindoordeel: 6- (zegge: zesmin)

  Liked by 1 persoon

 5. Luvienna

  Beetje ongelukkig voorbeeld; dat antwoord had Hans zelf ook al kunnen bedenken.

  Ik kan me van een tijd geleden ‘een beetje zwanger bestaat niet’ herinneren. Er schijnt zelfs een boek met dat als titel te bestaan. Kennelijk bestaat het dus wel. :-p

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Op zic h best geestig maar e.e.a. is nogal georchestreerd. Als je vragen gaat stellen, kun je typsche antwoorden verwachten – dat maakt ’t al met al niet erg spontaan.
  Eindoordeel: 6.5 (zegge; zeseneenhalf)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.