32 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR woont sinds enige tijd bovenop een heuvel en geniet sinds die tijd van een electrische fiets die het vervoer van zijn huisgenootje tot een waar genoegen maakt. En het blijft ondanks het hulpmotortje een flinke inspanning, dus van luiheid (waar DSR aanvankelijk voor vreesde) is geen sprake.

    Liked by 1 persoon

 1. De Schrijvende Rechter

  Een fraai kinder-Ik-je, mooi geschreven met een mooie pointe!

  ‘Maar waarom, DSR, oordeelt u zo mild? U bent toch zo tegen kinder-Ik-jes?’, zo zal de lezer vragen.

  DSR geeft daarop ten bescheid dat de hoofdpersoon weliswaar een kind is, maar dat de thema’s die zij aansnijdt (angst voor verandering, op weg naar een nieuwe levensfase, een duizeligmakend besef van nietigheid als deel van het grote geheel) alle mensen, groot en klein, raken en dus allesbehalve exclusief kinderlijk is. En het meisje heeft het natuurlijk heel mooi gezegd.

  Wat DSR betreft het beste Ik-je van het jaar tot dusver!
  Eindoordeel: 8.5 (zegge: achteneenhalf)

  Liked by 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  Terwijl hier de gemoedelijke vrolijkheid regeert, houdt de buurman zich bezig met uitgebreide verhandelingen over waarom hij een voormalige reageerder iets met ‘kut’ noemt, stuurt hij naargeestige mails rond, om vervolgens soepel over te schakelen naar lege praatjes over elkaar vasthouden en niet op elkander stampen. Enfin, het venijn zal er zo langzamerhand wel eens uitraken.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  ‘….zegt me vrouw….’ Als Max Tailleur dit nog had mogen meemaken! Die vrouw Wildeman moesten ze avondvullend op een podium zetten, lachband niet nodig!
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Liked by 1 persoon

 4. De Schrijvende Rechter

  Telefoonvogels

  Om de telefoon ook te horen als we ver achter in de tuin waren, installeerden mijn ouders een apparaatje aan de buitenmuur dat het gerinkel door de hele tuin deed weerklinken. Vlak bij het apparaatje bouwde een vogel haar nest en de jongen imiteerden het telefoongerinkel perfect. We noemden hen ‘de telefoonvogels’ en tot onze ergernis deden ze ons meermaals per dag onnodig naar binnen sprinten.

  Onlangs kreeg ik de kans om nog eens in de tuin van mijn kindertijd te wandelen. Benieuwd of de lijn van telefoonvogels zich had doorgezet, luisterde ik aandachtig naar de geluiden in de tuin. Maar tussen al het getwitter door, zweeg de telefoonvogel.

  Inge Van Outryve

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  DSR zit alweer ruim tien jaar in de Ik-jesbespreking en letterlijk ieder jaar komt dit jaren negentig thema wel in een of andere vorm voorbij. Het is om moedeloos van te worden, al bij het zien van de titel.
  Eindoordeel: 3- (zegge: drie)

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Hond

  Mijn vriendin heeft een mechanische hond bij de voordeur. Die hond wordt aangezet als ze weggaat. Hij blaft als je dicht bij de voordeur staat. Om het nog mooier te maken zet ze bij de achterdeur een mand met een bak met water. Ik bekijk het enigszins meewarig. Dan pas ik een aantal dagen op haar huis. Op enig moment zie ik dat de bak met water leeg is. Ik vul de bak met water.

  Tineke van der Sluijs

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Nou, dat is prachtig. De poppenkindertjes ook nog even goed ingestopt? Mooi.
  Inzenders en moderne techniekdingsigheden, ’t is een thema deze week. Morgen waarschijnlijk een gevatte opmerking van Siri.
  Eindoordeel: 3.5 (zegge: drieeneenhalf)

  Like

  1. Luvienna

   Ik heb wel eens filmpjes gezien van slimme kraaien die te harde noten op het wegdek legden zodat die kapotgereden werd. Daarvoor hielden ze de stoplichten in de gaten om te weten wanneer het veilig was en wanneer niet. 🙂

   Liked by 1 persoon

 8. De Schrijvende Rechter

  Wat een merkwaardig geschreven stukje. Als een ooggetuigenverslag van iemand die zojuist bij een ernstig ongeval was betrokken.

  HR heeft maar makkelijk praten. Sommige kraaien zijn joekels van beesten met scherpe klauwen en snavels en ze jagen op ogen.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.