34 Responses

 1. Moniq

  Al geloof ik dat het hier wel mee valt. Om de een of andere reden mag ik niet meer bij GeenStijl en de Telegraaf noch bij Joop reageren (schreef bijna Jood, zou dat heisa geven hier?) om een paar dwarsstraten te noemen en ik kan mij niet herinneren waarom. Ik ben er een flink jaartje uit geweest maar er is niets mis met mijn geheugen. Soms denk ik dat er iemand een tijdje geprofiteerd heeft van mijn absentie om onder mijn naam her en der te reageren maar hoe kom je daar achter? Hier niet Denk ik?

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Inderdaad een vriendelijke manier om iemand een zeikerd te noemen, al heb je al lokettist ook maar het een en ander te slikken, binnen het redelijke uiteraard. Er zijn expats die bij dergelijke anexdotes vervallen in geweeklaag over het Nederland van tegenwoordig en dat dat allemaal maar kan, maar a’j zo krek kiek’n ku’j in een skoon hemd wel ‘m luus viend’n.

  Enige zelfkritiek bij de inzender, over de toegevoegde waarde van het meegedeelde, zou op zijn plaats zijn geweest.
  Eindoordeel: 6- (zegge: zesmin)

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Sadist

  Ik ben zo vroeg op het perron dat ik misschien wel een trein eerder kan nemen. Ik loop naar de deur, de conducteur stapt net in. Ik vraag hem: „Gaat deze trein naar Den Haag Centraal?” „Ja”, antwoordt hij en drukt op de knop: deur dicht, trein weg.

  Jeroen van Dijk

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Eindelijk eens een titel die de nieuwsgierigheid prikkelt en na lezing van het prettig-beknopte stukje de spijker op z’n kop blijkt te slaan. Chapeau!
  Eindoordeel: 7.5 (zegge: zeveneneenhalf)

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Uhm, de verklaring dat de conducteur een sadist is, is toch ook mogelijk? En al zou J. een ‘arrogante houding’ (een tamelijk subjectief criterium – telt een aardappel in de keel ook mee?) hebben gehad, dan is dat toch geen reden om iemand de deur in iemands gezicht dicht te smijten?

  Huize Rozenwater, waar het slachtoffer de dader is – zucht-

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Die zoektocht naar een verklaring heeft meer weg van een beschuldiging. Uit het Ik-je blijkt in ieder geval niet dat de inzender zich arrogant heeft opgesteld. Misschien had de conducteur een slechte dag, ruzie met z’n vrouw… maar daar denkt HR niet aan, omdat hij weleens zelf z’n kaartje heeft mogen knippen.

    Erg trouwens, dat het opgroeiend geslacht zoiets wordt onthouden.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Aha, betrapt op verregaande vooringenomenheid! ‘Het zijn allemaal goede mensen’. Dat zal best maar ook goed volk doet wel eens iets slechts. In de Ik-jesbeoordelarij is het zaak zich zuiver tot het geschrevene te beperken. Blaaskaken verraden zich doorgaans na een paar woorden en de inzender liet zich niet als zodanig kennen.

    En mocht je destijds ook de pet op? Geen wonder dat de NS-ers zo gretig hun pet, spiegelei en scanmachien uitlenen. Je hebt er de jeugd mee, die later kritiekloos voor je door het vuur gaat.

    Like

 6. Oh welk een aardig pre-historisch ikje. Dezer dagen heb je toch een mifi -’n mobiel wifi- waardoor je overal kunt internetten? Vertrektijden etc. Vragen of welke trein waar naar toe gaat is hierdoor pre historisch. Alles wordt keurig via wat al niet aangeboden.

  Er zijn er onder reactanten hier die met gebogen armen en gebalde vuist door het leven gaan. Grappig. De geborneerde mens.

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Voor jouw doen een aardig retortje, van die gebogen arm en gebalde vuist.
   Zou dat lezen in boekjes over het respecteren van territoria er dan toch toe leiden dat je je plaats weet? -milde glimlachicoon-

   Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Stil

  Zeven jaar geleden alweer. Mijn moeder overlijdt jong door Alzheimer. Een naar proces, maar mijn jongste zoon – van toen 4 – wil per se alles meemaken. Van eten geven, haren kammen, liedjes zingen. Tot haar naar haar laatste rustplek brengen. Dan komen toch de dromen. En als ik dan eindelijk uit hem krijg wat hem dwars zit, zegt hij met tranen in zijn ogen: „Maar mama, dat lukt mij later echt nooit, om zó lang stil te liggen!”.

  Elvira Nijhof

  Like

 8. Luvienna

  Dat was dan niet alleen een obsceen mopje maar ook een bijzonder afgezaagd mopje geworden. Gelukkig hing het om de hartverwarmende eerlijkheid van de ontbeugelde vrouw. Bijzonder geestig vind ik Ikje het overigens niet.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.