44 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Productinfo

  Ons hotel in de Haagse binnenstad neemt geen enkel risico. Bij alle ontbijtproducten staan informatiebordjes. Zo laat men ons weten dat de muesli gluten kan bevatten. Bij een schaal met spiegeleieren is te lezen dat dit product ei kan bevatten!

  Xavier Moonen

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  In het hotel te Bahrein stond bij het schoteltje bacon, verdekt opgesteld als porno in de videotheek, dat het nuttigen niet zonder gevolgen zou zijn voor de relatie met het opperwezen.

  Had DSR de moeite genomen om e.e.a. tot een Ik-je te verwerken, dan was het geplaatst, maar zoiets kwam vanwege de banaliteit van het voorval niet in bij DSR op. Valse bescheidenheid, zo blijkt nu.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 3. ......man ik ben er helemaal klaar voor...

  Kijk een kakel vers begin van een nieuwe week. Ja, wij mensen onder elkaar kunnen er wat van,,,,,Ik moet wel heel ver terug gaan in de tijd, dat ik in een hotel was plus…tra lalala.

  Eten , tot daar aan toe, maar dan een beetje zoals ik door schade & schande mijn grenzen heb moeten stellen. Geur en andere organen gaan vaak in een hogere versnelling…zo, dat ik er vandaag nog bij ben.

  De cartoon is dan…Man…wat zie je er opgewekt uit, voor de maandag….Ja, dat komt door produktomschrijving 13 B, daar ben ik allergisch voor..de komende 3 uur ben ik ADHD,,,,,

  Volgend ikje….

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Een onbeholpen gebracht verslag van een matig interessant voorval, spekkig bovendien. De inzender had beter meteen terzake kunnen komen om e.e.a. op punt te zetten.

  Twee keer ‘lof’ is teveel van het goede, ‘met lof vermelden’ is lelijk, op het pijnlijke af, allicht zelfs foutief. Die veronderstelde gezelligheid zal wel lerarenironie zijn; ongelofelijk hoe snel dat soort maniertjes er kennelijk insluipen. En waar bemoeien ouders zich in vredesnaam mee….

  Waar om de leeftijd van de inzender vermeld? Dat men dat doet als de inzender negen jaar is, kan DSR billijken, maar in dit geval…. Zo uitzonderlijk is het toch hopelijk niet dat er iemand van jonger dan vijftig reageert?
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereeneenhalf)

  Liked by 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  Geen Ik-je op de NRC-site vandaag en ook de toeleveringssite apd.com laat het afweten. Is er dan geen enkele Rijke Stinkerd met een NRC-abonnement die het even overtikt?

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Tja, makes sense. Aardig van die ex-man. Je kunt ook met het openbaar vervoer gaan natuurlijk. Moet je wel een kaartje kopen. Dart was het wel zo’n beetje.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Miischien dat Kamal er niet was toen de auto werd gerepareerd en dat terwijl de ex-man ver weg woont. Of de man was ten tijde van dit voorval nog geen ex en is inmiddels uit het zicht geraakt. Of de ex-man is zo’n typisch zwijzaam type die het praten (en gepraat aanhoren) uitbesteed aan de vrouw.

  Zie ook hieronder, tevens een reden waarom veel mannen op den duur ex-mannen worden:
  https://speld.nl/2017/12/11/handig-dankzij-zijn-vrouw-hoeft-gijs-niet-zelf-te-praten/

  Liked by 1 persoon

 8. Luvienna

  Hoezo verhaaltechnisch? Dat Kamal wel de ex-man bedankte maar dat Dini het Ikje wilde schrijven en de situatie dus een pietsie heeft aangepast?

  Als de ex ten tijde van het voorval nog geen ex was, had ik het logischer gevonden om ‘ex’ weg te laten. Of desnoods iets als ‘mijn toenmalige echtgenoot’ oid te schrijven.
  Als de ex toen ook al ex was, is het onwaarschijnlijk dat hij nog in hetzelfde huis woont. Dus is het Kamals doel om de vrouw te bedanken ipv degene die hem geholpen heeft.

  Hmmmm… raadsels.

  Like

 9. De Schrijvende Rechter

  Logischer, inderdaad. Maar we hebben wel te maken met Ik-jes geredigeerd door de NRC-redactie. Dan kun je van alles verwachten.

  ….of de exen wonen nog onder een dak, eentje in het tuinhuisje – om woonlasten- , toeslag- en/of AOW-hoogte-technische redenen…of de exen zijn gescheiden om vorm te geven aan een open relatie waarin ze nog wel in harmonie samenleven… of de ex-man identificeerd zich niet als man….of….

  Like

 10. Luvienna

  Ik ken alle details niet maar ik denk dat dat niet gebeurd is en dat zal te maken hebben met het dagelijks koken en vaak opvangen van de kinderen door de ex-man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.