Statistieken februari 2018

stats-feb2018

Dit blog is in verval, zoals alle dingen. Bestudeer daarom bovenstaande diagram nauwkeurig. Er valt veel van te leren. Bijvoorbeeld dat we allemaal ouder worden en dat er geen verjonging meer plaatsvindt. In verval schuilt ook schoonheid maar je moet het wel zien.

Veel makkelijker is te zien dat Ad Hok en Ilona afgelopen maand de meeste koppen hebben gewonnen:

Ad Hok
– Die geur! Dat glijden! Dat avontuur!
– Daar heb ik niet van terug
– Lekker schrobben in de tobbe
– Psst, achter je!

Ilona
– Luv zet Ilona in het zonnetje
– Wil je een bitcoin? Pppppp! Daar gaat-ie!
– Jaaahaaaaa…
– Ophokplicht blijft van kracht

De volledige ranglijst:

koppenranglijst-feb


Zo, dat waren de statistieken. Vanaf hier raad ik u aan niet verder te lezen want ondanks de goede adviezen om de zaak te laten rusten kom ik terug op de “behoorlijk arrogant”-discussie. Wat Bas over mij heeft beweerd op zijn blog mag ik niet over mijn kant laten gaan. Het moet híer gebeuren want op zijn blog kan ik niet meer reageren.

De aanleiding voor die discussie was het negatieve commentaar van Bas van V. op de Utrechtbijeenkomst van vorig jaar:

“Het was in Utrecht eigenlijk al over, ik ben toen niet voor niets iets vroeger opgestapt dan gepland. Was een vervelend sfeertje.”

Die opmerking stak mij buitengewoon. Bas was eerder opgestapt, wij waren vervelend gezelschap, hij wilde ons nooit meer zien. Het was de allerlaatste keer geweest.

Nu waren wij echt geen vervelend gezelschap, dat verzeker ik u. We waren juist in een prima humeur, in een zachtaardige en goedmoedige stemming. Veel lievere mensen zul je zelden ontmoeten.

Mijn reactie was daarom stekelig:

“de sfeer was uitstekend hoor toen jij was opgestapt. We hebben nog gezellig over jou zitten roddelen. Jij was afstandelijk en behoorlijk arrogant.”

Had ik me maar ingehouden. Nu waren de poppen aan het dansen. Nog nooit heb ik Bas zo witheet van woede meegemaakt. Dat “behoorlijk arrogant” was schandelijk want beweerd naar aanleiding van een life ontmoeting en de lezers konden niet controleren of Bas inderdaad arrogant was geweest. Daar had hij zeker gelijk in, de lezers konden dat inderdaad niet controleren maar, maar maar…. de lezers konden toch ook niet controleren of wij vervelend gezelschap waren geweest? Mocht ik dan niet met een milde riposte (ik zou willen dat iemand mij eens arrogant noemde) wat ongenoegen afreageren? Het oordeel laat ik aan de welwillende lezer over,  de welwillende lezer die nog niet is afgehaakt.

Het verbaast me echt hoe verontwaardigd hij raakte door dat “behoorlijk arrogant”. Bas heeft geen enkele moeite om zelf zeer beledigend en hatelijk uit te halen naar mensen die hij persoonlijk en life ontmoet heeft: “sneu mannetje”, “pruttelkutje”, “drankorgel”, het zijn maar een paar voorbeelden.  Ja, maar zal Bas zeggen, dat is cybertalk, dat moet kunnen en dan zeg ik, OK, maar die verslagen van life ontmoetingen en cybertalk lopen dwars door elkaar heen. Daar valt echt geen onderscheid meer te maken. Mijn “behoorlijk arrogant” valt net zo goed onder cybertalk.

De waarheid is overigens dat we niet over Bas hebben geroddeld en dat Bas ook niet bijzonder arrogant was tijdens de ontmoeting (hij was wel enigszins afstandelijk). Ik ken hem in feite als een charmante man, aardig en complimenteus. Zeker als je hem bewonderd heb je een hele goede aan hem. Dat heb ik zelf vaak mogen meemaken, life en op de verschillende blogs.

Hoe is het nu zover kunnen komen, zover zelfs dat ik levenslang geband ben van zijn blog? Belangrijke factor is denk ik dat DSR het kibbel-vuurtje steeds brandende hield. Bas liet zich daardoor geregeld zeer denigrerend uit over mijn blog en mijn bezoekers. Daar reageerde ik weer op. Daarbij heb ik Bas te lang geconfronteerd met het geheimhouden van zijn bezoekersstatistieken. Daar werd Bas steeds helser over.

Was ik maar zo verstandig als Luvienna die zich soeverein boven dit soort boosaardig getwist plaatst. Zij laat zich niet door Bas provoceren.

Ten slotte, Bas heeft zeer dreigende taal uitgeslagen mocht ik op een of andere manier refereren aan de interne e-maildiscussie (naar aanleiding van die “behoorlijk arrogant“-opmerking). Wat hij precies in gedachte heeft weet ik niet maar het klinkt zo onheilspellend dat ik die discussie er vooralsnog maar buiten laat.

Misschien ga ik de affaire en de aanloop daar naar toe in delen behandelen.

 • Inleiding (deze dus).
 • De eerste jaren. Hoe ik Bas leerde kennen. In de ikkebesie moet ons eerste online contact (op een oudejaarsavond), terug te vinden zijn. Toen was het nog heel gezellig. Snik.
 • Hoe ik van Bas grootste fan door een paar aanvaringen een andere kant van Bas  leerde kennen en toen een iets minder grote fan werd.
 • Een uitgebreide psychologische analyse van Bas. Daar heb ik het recht toe want Bas heeft op zijn blog een uitgebreide karaktermoord op mij gepleegd.
 • Als laatste, tenminste als ik me niet laat intimideren door de dreigementen, een bespreking van de interne e-maildiscussie.

47 Responses

 1. Claudia

  Opzouten, HR. Boring! Hele lappen tekst – jij lijkt de boze buurmanblogbaas wel, tsss.

  Besteed liever aandacht aan het aantrekken van nieuwe lezers en het niet honoreren van matige inzendingen voor de afbeeldingen.

  Like

 2. Luvienna

  Mooie uitleg, HeRoWa, niks boring. Wat dat ín verval zijn’aangaat: het gaat toch niet alleen maar om aantallen bezoekers en reageerders? Dan zou je beter een pornosite of een Geen Stijl-kloon kunnen beginnen.

  Ben benieuwd naar de eerste jaren.

  Liked by 2 people

 3. hannah

  Wie is in godsnaam Claudia? Misschien kan ze zelf eens een goeie kop verzinnen? Aan alleen kritiek hebben we hier niks.

  Een verhelderend verhaal HR!
  Je mag het lezen maar het moet niet.

  Liked by 1 persoon

 4. Claudia

  Zozo, de groupies hebben zich gemeld.

  Dooremmeren over akkefietjes op margeblogs: interessant hoor NOT

  Als er bijvoorbeeld een ander jurylid wordt aangesteld (HR is uitgeblust, zowel qua thema’s van afbeeldingen als qua kritisch wegen van kopjes op originaliteit), dan wil ik best eens inzenden. In de huidige situatie inzenden is zonde van de moeite.

  @Hannah: mijn kritiek geldt niet de meeste inzenders, die blijven helaas meestal fantasieloos inzenden (anders dan bijvoorbeeld Indra) – het is niet anders, maar de jurykeuzes. Iets matigs hoeft niet te worden beloond.

  Like

  1. Claudia

   @Hannah, topreactie, ga zo door meid!

   @HR, kun je niet een sociale-intelligentiedrempel inbouwen bij het reactieveld? Of een waarschuwingsbanner plaatsen bij de reacties van Hannah? Dank je als dat lukt.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ik snap wel dat er inmiddels een station is gepasseerd. Voorlopig tref je de juiste toon, we zullen zien hoe het verder gaat.

    Wat bedoel je met die door APD’s gecreëerde trollen, hoe zou dat in z’n werk gaan?

    Like

   2. Claudia

    HR, jouw fantasie slaat nu, heel ongebruikelijk, op hol. Trollen, tsss… Zowel jij als boze buurmanblogbaas zou geen trol kunnen creëren, al werd het een en ander op je bord gelegd en voorgesneden.

    Like

   3. Claudia

    HR, je toont steeds meer trekken en streken van de boze buurmanblogbaas (framen, veronderstellen, fabuleren, …). Leerzaam, en goed voor je bezoekersstatistieken, haha.

    Like

   4. Claudia

    @Hannah: om 11.25u ‘trollen bestuderen’ en om 12.58u ‘trollen negeren’ — beetje confuus jij, schatje?

    Like

 5. Luvienna

  Maar wel stijlvol opgediend, met flakkerende fakkels bij een altaar aan het eind van een stenen trap, onder het gedragen gezoem van gregoriaansachtig gezang.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ja. Dan wordt t spannend. Eens zien of je slappe knieën krijgt, want kennelijk neem je de dreigementen serieus.

    Best served cold? He moet het ijzer smeden als het heet is

    Like

 6. tramlijnacht

  Had dus een lange reactie met geweldige spitsvondige heden en verleden toedekkende quotes die helegaar verdwenen is in het zwarte gat dat internet bij tijd en wijle zijn kan zijn.
  Niemand die het mist dus Toedeledokie.
  Goed stuk btw.

  Like

 7. tramlijnacht

  Dat email bedreigen daar ben je toch niet serieus van van de leg Roos?
  Zodra de mail het www opging en bij jou, via onnoemelijk leuke en ook wel gevaarlijke hubbies binnenkwam is ie van jou om er mee te doen wat je wilt. TenZij je aangaande die Mails een afspraak hebt gemaakt. En en maat toch, hoe jammer ik het ook vind, alle pogingen van Dierenvrienden aan toe en ten spijt: de mensaap heeft nog steeds geen mensenrechten dus ook daardoor ben je gevrijwaard.
  Maar je kunt er toch ook omheen citeren. Hoe deed je vriend, ex vriend dan, het ook ooit? Hij is geen lul maar als ie er een was dan zou ik het niet kunnen beamen of zo?

  Trouwens, we hebben de mails niet nodig, jij bent echt de enige die ik zou vertrouwen een schets, een echte oprechte schets van mij te maken, als je mij zou kennen. DSR en APD kunnen niet meer objectief zijn.

  Jeetje wat was ik ooit oprecht mede boos wanneer DSR bleef zeiken en zeuren, of eerder pawi hem NoordKoreaanse vriendenpolitiek verweet wat den aap op zijn Stalin’s deed reageren door al haar reacties met terugwerkende kracht te verwijderen.
  Maar als je daar om vraagt, ho maar. Het zelfde geldt voor schrijfseltjes. Hoe graag hij wilde pronken met andermans veren, hij stak ze zelfs in zijn eigen bips.
  Maar zo zit of zat hij niet altijd in elkaar. Er is iets gebeurd hou ik vol al ontkennen diegenen die hem langer kennen dan ik dit.

  Ok. De Shakshuka roept.

  Like

   1. Claudia

    “@Claudia, dat de boze buurman jou extra verbitterd heeft gemaakt lijkt me zeer waarschijnlijk …” Kijk je weleens in de spiegel, HR?

    Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Ik denk niet dat je APD daarmee raakt waar het pijn doet.

  Ik heb wel eens van zoiets gehoord, maar ben er niet geweest.

  Wat was dan die uiterst valse opmerking op dat besloten forum?

  Like

 9. Claudia

  HR, bij een volgende keer dat je reageerders probeert te framen als trollen, denk aan:

  “Heer Rozenwater schreef:
  juni 21, 2016 om 10:22
  Oproep aan alle trollen en zeloten: in plaats van Apie zoveel werk te geven ga toch gezellig bingo spelen (zonder spamfilter!): https://heerrozenwater.wordpress.com/dgi-bingo-2/ …”

  Link: https://apiedapie.com/2016/06/06/uitzwaaipagina-haat/comment-page-3/#comment-56755

  Op een Uitzwaaipagina tegen de haat, nota bene.

  Like

 10. En ik zie net dat het aapje weer eens de behoefte heeft gevoeld zijn minderwaardigheidscomplex te uiten. Anders kan ik het niet zien, wel mij aanvallen EN mij niet laten reageren, dat is zelfs voor hem laag.

  Like

 11. Zou het gejammer komen omdat Burnout volgens zijn eigen gegevens het meeste bezoek had gegeneerd?
  Ik kon toen uitrekenen dat hij nooit meer dan dertig bezoekers heeft gehad. Misschien een uitschieter soms maar gemiddeld niet veel meer. Daarom is hij ook niet zo dapper als HR over de bezoekersaantallen.
  Het moet hem wel hoog zitten om nu weer zo uit te pakken, ja, waar het hart vol van is. Ik heb zijn mails nog eens allemaal doorgespit, lezen is te veel werk, en ik heb mij vaak veel te open opgesteld maar er is duidelijk een scheiding aan te brengen. Voor zijn psychose en daarna.
  De datum? Wel 1 april is niet zo gek gekozen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.