28 Responses

   1. Ad Hok

    Cohesie is juist de aantrekkingskracht tussen moleculen van dezelfde stof. Adhesie is de aantrekkingskracht tussen twee verschillende stoffen.

    Like

   1. Claudia

    Ad Hok heeft gelijk met de definities van cohesie en adhesie. Neemt niet weg dat DSR gelijk heeft met de fysisch juiste verklaring van het verschijnsel van de afbeelding …

    Like

 1. Indra

  Dank je, Luvienna. Dit is geen felicitatie waard, doch eerder beschouw ik dit als een herintreedpremie van Roos. Van APD verwacht ik nog een oprotpremie 😉

  Claudia, je klinkt als een bèta die hier toch al wat langer rondwaart dan anderhalve week. Zeker geen trol, maar iemand die gewoon weer eens een andere naam wilde. Een nieuwe lente, een nieuwe naam….

  Like

  1. Claudia

   HR, het coatingframe is een (belangrijke) oorzaak van wat je in het filmpje ziet, niet dé verklaring. In plaats van hier uit te weiden over oppervlqktespanning, druppelvorming, bevochtiging van een oppervlak, contacthoek en nog wat relevante begrippen heb ik enkele huiskamer(strik)vragen aan jou en je bezoekers (niet de bèta’s, die weten het al):

   ligt de plaat vlak?
   wat gebeurt er in eerste instantie met de ingesloten vloeistof als je meer druppels toevoegt?
   wat gebeurt er als je nog veel meer druppels toevoegt?

   Eerst even voor jezelf denken in plaats van te googlen en zonder te begrijpen te kutpeesten. Jammer trouwens van het plaatje boven het filmpje, er zat daar een aardige strikvraag in.

   Like

   1. Claudia

    Nounou, in je kuif gepikt, HR? Sorry hoor. Ik hoef niets. Als het simpelweg dumpen van plaatjes, filmpjes, linkjes je ding is en huiskamervragen voor je alleen maar lastig zijn, dan weet ik dat nu.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.