Statistieken april 2018

stats-april2018

Mooi hé, die maandelijkse statistieken, dat zouden meer blogbazen moeten doen.

Veel belangrijker is natuurlijk, hoe gaat het met Indra. 6 april moest ze onder het mes. We wensen haar allemaal veel sterkte en het allerbeste. Hopen en bidden dat het goed met haar gaat.

En dan nu iets onbelangrijks. Hou je niet van onenigheid stop met lezen. Ben je daarentegen benieuwd naar de andere kant van de Januskop die Bas van Vuren heet lees verder. Hier komt het volgende deel in de serie “Mijn onbestendige ervaringen met Bas van Vuren”.

Achter en voor de schermen probeert Bas overigens uit alle macht een einde te maken aan deze serie. Hij dreigt, hij slijmt, hij scheldt, hij probeert DSR en Luvienna tegen me op te zetten. Uiteraard de ultieme bevestiging dat hij absoluut niet tegen kritiek kan, dat hij bij kritiek over de rode gaat en dan zéééér wijdlopig wordt (zo wijdlopig dat ik zijn slaapverwekkende betogen niet meer lees).

Zou er dan nooit bij Bas een lampje gaan branden: hé, misschien ben ik inderdaad overgevoelig voor kritiek? Nee, dat lampje zal nooit bij Bas gaan branden.

Hoe ik als Bas grootste fan door een paar aanvaringen een andere kant van Bas leerde kennen en toen een iets minder grote fan werd
De allereerste keer dat ik met Bas zijn overgevoeligheid geconfronteerd werd was toen hij na een mild-kritische opmerking van mij zich twee weken niet meer op de website vertoonde. Dat voelde aan als chantage. Hij wist heel goed dat ik zijn reacties op prijs stelde. Het kwam daarna nog wel goed tussen Bas en mij maar ik vergat het niet. Bas vergeet zoiets blijkbaar heel makkelijk. Dat komt later nog aan de orde.

Mijn veel ernstiger bedenkingen ten opzichte van APD begonnen in 2011 ten gevolge van de controverse die hij had met JdW.

De betreffende controverse speelt zich af ten tijde van de hoogtijdagen van drasties. De Volkskrant kondigt aan dat het VK-blog platform zal worden opgeheven. APD en JdW dromen ervan dat platform voort te zetten. Ze brainstormen maanden (althans volgens APD) over het opzetten van een nieuw bloggersplatform. APD gaat compleet in de luchtfiets-stand. Stuurt JdW ellenlange ingewikkelde beleidsplannen met “listige” verdienmodellen waar die arme JdW geen hout van snapt. JdW besluit zijn eigen weg te gaan en begint blogsem.com. Hij biedt APD eerst nog aan te betalen voor blogsemS.com, de naam die APD heeft bedacht maar APD gaat daar niet op in. APD schreeuwt moord en brand, dreigt met juridische stappen (ja dat kennen we) maar heeft geen been om op te staan. Hij betrekt mij ook in het conflict. Suggereert dat JdW Nederland is ontvlucht vanwege malversaties. Ik ken JdW persoonlijk en spreek dat categorisch tegen. APD overspoelt me met ellenlange e-mails. Ik heb het druk, geef aan vooralsnog niet de tijd te hebben alle “processtukken” (emails tussen JdW en APD) te lezen maar kies wel heel voorzichtig partij voor JdW. Dan wordt Apie uitzonderlijk vals (6-12-2011):

Zoals gezegd, de discussie is wat mij betreft gesloten. Ik raad je aan je tijd beter te gebruiken. Ik ben niet geïnteresseerd in een volgende email hierover. Ik houd niet van mensen die oordelen zonder dingen goed proberen te begrijpen en daar nog blij mee zijn ook. Kortom: val mij hier svp niet langer mee lastig. Ik heb je de info gegeven, ik heb je afgeraden om partij te kiezen, en ik zeg nu voor de tweede keer: ik ben er klaar mee. Je hebt je in deze discussie laten kennen als lomp, ongevoelig, en een onvoorstelbaar slechte lezer. Daar waar ik doorgaans wel van een discussie houd, heb ik van deze absoluut een nare smaak in de mond. Waarom je dit nodig vond, weet ik niet. Maar het zij zo. Basta wat mij betreft. En veel plezier met die fijne kerel, JdW.

Kenmerkend is het verdraaien van de situatie. Hij valt mij lastig, het is niet andersom. By the way, alle aangehaalde e-mails zijn zodanig aangepast dat de ware identiteit van betrokkenen niet is te achterhalen. Hier mijn reactie:

De discussie is wat mij betreft ook gesloten. Speciaal je laatst email is zeer onaangenaam en dat doet me besluiten ook je voorlaatste email niet te lezen. Ik heb er geen zin in me te laten beledigen.
Toen je ruzie kreeg met het forum koos ik jouw kant. Ik heb daar geen spijt van maar deze ervaring + een mail van Marianne waarin ze haar mening over jou geeft, bevestigt voor mij dat je inderdaad niet goed met kritiek om kunt gaan.

De tijd heeft overigens geleerd dat er aan overkoepelend bloggerplatforms nauwelijks behoefte is, laat staan dat je er aan kunt verdienen. De Volkskrant begreep dat dus zeven jaar geleden al. Opmerkelijk in de controverse met Jan de Wit: APD dreigt interne e-mails tussen hem en JdW openbaar te maken:

Emails tussen hem en mij worden dan zo nodig gewoon gepubliceerd op mijn eigen blog.

En mij steeds bedreigen met juridische stappen mocht ik refereren aan interne e-mails.  Hoe hypocriet kun je zijn? Bas dreigt nu zelfs om foto’s die ik met het forum heb gedeeld openbaar te maken. Bas noemde specifiek een foto van een schaatsende HR getooid met schaatsmuts. Ja, Bas gaat ontstellend ver om publicaties die zijn duistere kant belichten te voorkomen.

Kenmerkend voor APD is inderdaad zijn opportunisme. Als het nodig is wordt hij vriendjes met zijn ergste vijand. Als voorbeeld noemde ik DKK (klungel) over wie hij zich in het verleden zeer negatief heeft uitgelaten. APD ontkende dit in alle toonaarden, hij had het bij DKK gecheckt in die wist zich er ook niets van te herinneren. Ik had het allemaal verzonnen en dat bewees mijn intens valse en slechte karakter.

Heel toevallig zocht ik onlangs in het forumarchief op “schaatsmuts” en kwam toen deze reactie van APD tegen (4/8/2009):

Het enige waardoor ik niet boos maar verdrietig was, even, was weer zo’n laag-bij-de-grondse aanval van de knallende klungel. Bijna Trolley-achtig, op de man, laf, en anderen willen mobiliseren om mij eens even aan te pakken Zie ‘lezen en schrijven’. Dat verwacht ik dus niet van forumgenoten, en dat irriteerde me omdat we net zonodig warkop’s lidmaatschap moesten afwijzen omdat hij niet ‘vriendelijk/belangstellend’ genoeg naar ons toe is (wat waar is), maar dan denk ik: moeten we dan wel DKK handhaven die in februari lid is geworden, acht (8) nietszeggende berichtjes heeft geplaatst, die dan opzout zonder netjes (zoals Groenstiertje) dat even uit te leggen?? Ook nog een rotopmerking bij mijn ikje over “Besluit” (daar vond hij dat ik zonodig lollig wilde doen, wat bij die zeker het geval niet was, maar zelfs als, dan doe je dat netjes in het forum).

God is met de rechtvaardigen! Het ultieme bewijs dat APD inderdaad een slechte opinie had over DKK. Ik stuur APD betreffende ultieme bewijs maar in plaats van zijn excuses aan te bieden gaat APD in de aanval, zijn beproefde tactiek bij kritiek. Hoe ziek van mij dat ik aandacht besteed aan een email van zeven jaar geleden. Klungel en hij waren die onenigheid de volgende dag al weer vergeten.

Typisch APD, zo glibberig als een paling in een emmertje snot.

Bas beweert in diezelfde email waarin hij negatief doet over DKK dat hij me “knap” vindt “met of zonder schaatsmuts”. Ook dat is weer zeer kenmerkend. Slijmen kan Bas namelijk als de beste, kijk maar op zijn eigen blog.

Het lijkt wel alsof in die, bij toeval, teruggevonden email alles samenkomt. Onlangs beschreef APD me nog als “schokkend lelijk”. Ja, Bas is een uiterst vals manneke, geloof me.

Nu zult u terecht zeggen, alles goed en wel maar dat “valse manneke” heb je wel op je verjaardag uitgenodigd. Dat is waar maar ben je vriendjes met Bas dan kun je geen betere vinden. Dat is mijn excuus, mijn enige helaas. De overgebleven bezoekers (pawi!) van zijn blog hebben dat blijkbaar ook goed begrepen: als je geen kritiek hebt, heb je aan Bas een hele goeie… en anders word je geblokt.

De bijeenkomst in Scheveningen hemelde Bas me nog op. Hoe het klikte tussen hem en mij en hoe dat niet het geval was met DSR.

Had ik me toen moeten uitspreken? Had ik moeten zeggen: Beste Bas, je bent een aardige jongen maar je kunt niet tegen kritiek. Die ellendige karakterzwakte ligt steeds op de loer en daarom zal het tussen jou en mij nooit echt klikken. Ik ben te zeer op mijn hoede. Dat had ik moeten zeggen maar Luvienna moest nog arriveren en ik wilde de stemming niet op de voorhand verpesten.

Volgende aflevering in deze serie: Een uitgebreide psychologische analyse van Bas (daar heb ik recht op want Bas heeft op zijn blog een uitgebreide karaktermoord op mij gepleegd).

 

18 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Op zich zeer interessant maar helaas nogal warrig. Het gaat aan details ten onder. DKK? Je moet erbij geweest zijn. Het

  Citeren uit mails heeft als nadeel dat je maar een uitsnede te zien krijgt. Wat wordtbons onthouden, vraag je je als speelbal in deze Propagandaoorlog af. Zet er in ieder geval een datum bij. Hetzelfde geldt overigens voor APD.

  Waarom ervoer HR APD’s wegblijven als chantage? Was dat op Drasties? Trok HR daar soms aan de touwtjes.

  Topje: iemands mails demonstratief niet lezen, of althans daar mededeling van doen, is verre van een teken van kracht.

  Enfin, we zien uit naar deel drie. Hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten.

  Like

 2. Indra

  Dank je, Roos, dat je me in de categorie “belangrijk” onderbrengt, hoewel je aan het “onbelangrijke” wel iets meer woorden vuil maakt. 🙂 Ik vraag me af wie je met je betoog probeert te overtuigen. Na zoveel jaren schrijven en meelezen heeft toch ieder van ons wel z’n eigen mening kunnen vormen, zowel over jou als Bas. Je blinde adoratie van toen nog APD heb ik nooit helemaal begrepen. Het kwam ook wat onnatuurlijk over.

  Ik heb me ineens gerealiseerd hoe lang ik hier eigenlijk al rondhang. M’n inspiratie om hier wat origineels te schrijven is er niet meer. Komt ook doordat ik me met (voor mij) belangrijker dingen moet bezig houden. De operatie is wel gelukt, maar het blijft een veelkoppige draak die me bestookt.
  Ik blijf jullie wel volgen, maar verwacht geen originele reacties meer van me. Liefs voor allemaal!

  Like

  1. Luvienna

   Hè wat naar, Indra, dat de operatie die veelkoppige draak niet definitief de nek heeft omgedraaid! 😦 Ik hoop dat je ons toch nog in redelijk welbevinden heel lang blijft volgen, en wie weet soms een reactie post – mag ook zonder originaliteit. Gewoon dat je weten dat het goed met je gaat.

   Heel veel liefs terug!

   Like

 3. Indra

  Luvienna, Roos, Ad, hert, Ilona en hannah, dank voor jullie lieve woorden. Ik zit hier een beetje te snotteren achter de computer, maar wijt dat maar aan een alles-overheersende moeheid, waaraan geen eind lijkt te komen.

  Luvienna, succes met je Tulpen-rallye. Trap m op z’n staart en hopelijk ga je dan niet door de bodem van je karretje heen. En dit jaar nou ‘ns geen pech meer!

  Geliked door 2 people

 4. timmerarktwo

  Lees dit allemaal voor het eerst; geen wonder dat er zoveel bezoekers zijn. Dat klopt niet maar wtf.

  Ja, ja, die Apiedapie; je kunt veel van hem zeggen en je kunt veel over hem zeggen en je kunt het ook niet doen.

  Dacht dat ik de mailuitwisseling had weggegooid maar er zijn toch nog vele pareltjes bewaard gebleven. Dat krijg je met een chaoot. APD/Bas kon heel erg aardig en meelevend zijn. Tot het opeens allemaal weg was. En dat dan weer even weg was. Totdat dat dan ook weer weg was. Is. Was.

  Volgens mij ben ik op zijn blog en hier door de meeste mensen uitgekotst, verguisd. Of meer waarschijnlijk niet serieus genomen; wtf.

  Zeker na ook door menigeen een tijdje aardig gevonden te zijn.
  Die hele periode 2010 tot 2017 was ik ook niet erg serieus en ook niet serieus te nemen. Wit ik veel. Door meerdere inkoppertjes was ik 90% van de tijd meestal na een paar uur vergeten wat ik eerder had geschreven. En waarom. Tja, dat heb je als je een stable genius bent zonder zo graag een bepaald imago hoog te willen houden. Want twee, drie heren zijn als Trump voor Trump, als Wilders: Gelijk en nog gelijker moet en zal er gereageerd worden en teruggeslagen waar soms een kleine pauze of een vraagje ook had gekund.

  Enfin, ga door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.