21 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Nefrologie is nierkunde, doe maar niet of jelui dat wel wist!

  Enfin, weer een dokter van voor de invoering van de hork-test. Een patient en een goedbedoelende mantelzorger in een klap te kijk respectievelijk te kakken gezet.

  “Jeuk op je rug en hele korte armpjes!” is dan DSR’s oprechte wens.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Liked by 1 persoon

 2. Luvienna

  Jeuk op je rug en hele korte armpjes, maar wel een behulpzame buurvrouw met krabvaardigheid. 🙂

  Nee, het woord nefrologie kende ik nog niet. Gelukkig heeft De Behulpzame Rechter me de tijd bespaard dat te googelen.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Je bent een goedbedoelende vrijwilliger, hebt mischien net een stervend kindje verteld dat er in de hemel ook ballonnetjes zijn, puft even uit met een collega, voor een minuutje maar want de show must go on, en juist dat ene moment wordt doorgebriefd en in de krant gezet door mensen die toch zelf ook wel eens een off-day zullen hebben, inclusief een trap na.

  Klasse! Sterkte toegewenst inderdaad… Voor ons allemaal, want het lijkt wel galbakkenweek met ziekenhuisthema. -bareuh-
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

  Like

 4. Henk Hofman

  Ja, de strekking is duidelijk, maar ik wil toch opmerken, dat indien ik in een lift sta naast twee personen, ik de stemming van hen niet van hun gelaatsuitdrukkingen kan aflezen; alzeker niet als die als cliniclowns geschminkt zijn.

  Of het hier galbakkenweek is, hangt denkelijk aanzienlijk meer van de stokerige en zuigerige stemming van een bijdrager aan deze site af, dan aan de inhoud van door debutanten geschreven en alhier geciteerde stukjes uit de NRC, die vermoedelijk vrolijk zijn geworden omdat hun inzending met plaatsing werd gehonoreerd.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Dus Henk wordt vrolijk van artsen en ziekenhuismedewerkers die patienten, mantelzorgers en vrijwilligers te kijken zetten. Dat weten we dan ook weer.

  Zuur en zuigen? Niks hoor. Geef maar eens drie aansprekende voorbeelden uit DSR’s bovenstaande Eindoordelen a raison van €100 voor een goed doel naar keuze, behalve de Cliniclowns, te voldoen door DSR. Als de tellen blijft steken, vult Henk ’t aan.

  Afgesproken? Of kan Henk z’n praatjes niet waarmaken?

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Oftewel: de inzender heeft drie collega’s die zich kennelijk voor hun vakgebied interesseren en ze meent daarvan gewag te moeten maken door middel van lelijke beeldspraken (synchroonzwemmen met twee keer ‘kantelen’ kort na elkaar), om maar te zwijgen van het ‘voorwerp van begeerte’.

  Als DSR nog eens iemand aan moet nemen, laat ie hem of haar dit Ik-je bespreken.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  ’t is waar. Twee jaar geleden heeft DSR nog gewonnen. Hij had er dezelfde gedachte bij als de zoon, maar ’t is niet in hem opgekomen om naar de krant te schrijven. Zo sta je als stille in den lande altijd maar achteraan, terwijl brutalen de halve wereld hebben -zucht-.
  Eindoordeel: 6.5 (zegge: zeseneenhalf)

  Like

 8. Henk Hofman

  Als ze altijd gewonnen worden door mensen zonder verstand van foebel, dan doet me dat het genoegen te kunnen concluderen dat nagenoeg niemand verstand heeft van die schopsport en tevens niet kan hebben.

  Like

bij gebrek aan brood eet men korstjes van pasteien

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.