63 Responses

   1. Paavo

    Je hebt gelijk, Henk, excuses aan jou. De avatars van DSR en ‘Miep’ zijn gelijk. Een avatar wordt bepaald door het ingevulde emailadres, in dit geval van DSR. Bovendien is er nog de timing van beide reacties … en als klap op de vuurpijl de reactie van DSR van 09.26u.
    @DSR, alsjeblieft een volgende keer jezelf wat beter camoufleren, hahaha.

    Like

   2. Indra

    Welk een ontmaskering! En zo worden we verraden door ons eigen avatar. Scherp hoor, Paavo, het was me nog niet opgevallen. Dikke grijnsicoon.

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Ongelofelijk dat er naar zulke haattrollen wordt geluisterd!
   Er zijn maar een paar avatars beschikbaar. Gewoon een lettertje aan je mailadres veranderen en het verschiet. Een geduldig mens kan zo gemakkelijk dezelfde avatar als een ander bekomen.

   Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Ogot, krijgen we dat weer….
  DSR hoopt van harte dat de blogbeheerder een half oogje openhoudt vanuit zijn hangmat. Maar hij zal het allemaal wel weer prachtig vinden. De heffe des volks moet gehoord worden!

  Like

  1. Henk Hofman

   Zal dom van mij zijn, maar zoals de schoolmeester mij zei, tijdens mijn 5 jarig verblijf op de 4-jarige ULO, wanneer ik een vraag niet of nauwelijks al hakkelend durfde te stellen:”Domme vragen bestaan niet Hofman!”.

   Dus ik durf het aan: Wat is een gloryhole? Zover ik weet is er een mijnbouwkundige betekenis, maar dat kan hier niet van toepassing zijn in uw bijdrage.

   Ik kan mij niet voorstellen dat de Edelachtbare een vunzige betekenis weet, en debiteert, zeker niet gelet op zijn opgemelde stellingname tegen een bijdrage van Miep.

   Like

   1. Luvienna

    Doe laatste alinea van Henk doet vermoeden dat hij de door DSR gebruikte term toch in het scabreuze domein verwacht.

    Like

   1. Luvienna

    Ah, nieuw, jong bloed, vermomd als bestaande oude zakken? 😆

    Wie weet is dat al zo! Ons rechtertje bijvoorbeeld, is opvallend mild de laatste maanden. 😮

    Like

   1. Indra

    Jeetje, nog een exemplaar! Had APD ook nog niet een heel vervelende Henk in Ermelo ontdekt? Of is dat één van jullie?

    Like

   2. Indra

    Goede morgen, Henk HoPman, probeer je me nu te misleiden met de door APD geliefde uitdrukking “nou moe”?

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Oh grutjes, denk je dat ’t een trol is? Maar ie doet toch leuk mee? Beetje een stijve hark maar een mens heb ze eigen niet gemaakt.

    Like

   4. Henk Hopman

    @Indra: ❤

    @HR: ben je weer aan het fabulern en framen? Henk Verhoeven was altijd hoffelijk. Wijs één reactie van hem aan waarin hij vervelend deed. Iets met 100 euro, wel, of juist niet, cliniclowns, je weet het verder wel, vadermans.

    Like

   5. Henk Hofman

    Dames en Heren,

    Opgelet

    Gisteren kreeg ik van ene Paavo , die ik had geklassificeerd als een alter ego van de edelachtbare, de tip te letten op het avatar.

    Welnu, ik denk dat het lastig zal zijn uit het avatar het emailadres te bekomen, zogezegd een one-way algoritme. Dat heb ik uitgeprobeerd, zoals Heer Rozenwater desgevraagd met mijn toestemming kan bevestigen, door alleen de naam te wijzigen ( in Teun Oppenheim) en het emailadres, ongewijzigd gelaten)

    Inmiddels staan in deze draad bijdragen op mijn naam, Henk Hofman, aangenaam, die niet van mijn hand zijn, verwarrend allemaal.

    Door het gebruik van advertentieblockers en het instellen van verhindering voor het bezoeken van andere websites dan de in de adresvenster opgegeven URL, zie ik normaliter geen avatars of avatarren, liever gezegd: herkenningsplaatjes.

    Like

 2. Indra

  Jammer inderdaad voor Roos, dat gedonder met namen. Blijf het vreemd vinden dat iemand hier de echte naam van JdW misbruikt, tenzij het Jan zelf is, maar dat geloof ik niet, gelet op de stijl van schrijven.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Nou, wie dat nog niet wist, die weet het dan nu!

  Had HR een mailtje gestuurd, I., wel zo discreet (Niet dat het zou hebben geholpen; DSR heeft HR ook al eens gevraagd op te treden tegen het gebruik van echte namen, maar dat vond hij niet nodig.)

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Doet het waarom ertoe?
    Zeg ‘m gewoon dat ie d’r mee ophoudt. Dat geeft naar je andere reageerders het signaal dat ze hier veilig zijn.

    Zo onverhoopt een of andere grapjas met DSR’s naam aan de haal gaan, dan mag hij hopen dat je harder en sneller optreedt dan nu. Waarschijnlijk wel, maar waarom zou iemand die hier niet reageert wel moeten blootstaan aan het misbruikt van zijn naam.

    Vergeet niet dat namen persoonsgegevens zijn. Onder de nieuwe Europese wetgeving ben jij als beheerder verplicht op te treden tegen misbruikt.

    Dus HR, doe wat wat goed is, bespaar DSR de moeite van het vaandelen: Weg met HH!

    Like

   2. Henk Hopman

    Hoho, ‘weg met HH’ is wel wat makkelijk geroepen. Met een banmaatregel oid wordt ook de echte Henk Hofman getroffen, evenals Henk Hopman, ondergetekende. Henk Hofman heeft eerder met een ‘pfff..’ oid aangegeven dat hij een ander is dan de persoon achter ‘Henk Hopman’. Waarvan akte.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Ondertussen krijg je geen serieus antwoord op je vraag.
    Doet me denken aan de godsdienstleraar op de middelbare school die door de chaos heen riep: ‘Maar jongelui, welke argumenten hebben jullie dan om je zo te gedragen’.

    De muzieklerares die de les opende met een dreun op de tafel met een enorme voorzittershamer had het gemakkelijker.

    Like

 4. Henk Hofman

  Daar sluit ik mij bij aan.

  Schrijvende rechter, hartelijk dank voor uw antwoord op mijn aarzelend gestelde vraag betreffende het door u gebezigde ‘Glory Hole’. Ik had gisteren alvorens ik uw antwoord gelezen had, mijn jongste achterkleinzoon op bezoek, met een vriendje, beide zojuist geslaagd voor hun eindexamen, dus ik vermoed dat hun bezoek mede werd geinstigeerd kennende mijn vrijgevigheid in geval van geleverde prestaties die mijn waardering verdienen.

  Aan deze knapen stelde ik de vraag welke associaties glory hole teweeg brengt bij hen. Dat leidde tot een lichte blos, gegichel en onverstaanbaar gegniffel en, dewelke ik na uw uitleg ook achteraf niet verklaren kan.

  Like

 5. Henk Hofman

  O jeee,

  De organisatie van de antwoorden hier is niet tijdsequentieel, met het gevolg dat ik sommige bijdragen aan de discussie blijkbaar mis, als ik niet, zoals toevallig zojuist, de behoefte gevoel de draad weer op te vatten.

  Ik had zojuist, naar aanleiding van het voorafgaande, gegoocheld op Henk Verhoeven en ik bemerkte dat het onder andere een psycholoog zou kunnen zijn; evenwel las ik op deze website dat Luvienna vroeg hoe Henk Verhoeven wist dat zij een alfa was, bij welke gedachtenwisseling hij zich als beta afficheerde.

  Psychologie en beta…

  Bij mijn weten zijn vrouwen eigenlijk nooit alfa’s, de sirenen uit Homerus Odyssee uitgezonderd.
  Gisteren las ik nog in de NRC over gelijkwaardige alfamannetjes Trump en Kim Yong Un.

  Ik begrijp ook van Heer Rozenwater dat het als niet gewenst wordt aangemerkt wanneer men zijn eigen naam, zoals bekend en als zodanig geregistreerd bij de overheid, alhier gebruikt .

  Dat lijkt mij inderdaad te rechtvaardigen, gelet op het feit meerdere natuurlijke personen dezelfde naam dragen, zoals op websites als Facebook overduidelijk blijkt.

  Overwegende echter, dat het ongewenst is dat meerdere personen dezelfde naam als schrijver gebruiken, acht ik het niet opportuun mij aan te spreken op het gebruik van mijn naam, aangezien er hier niemand is geweest en mag komen onder het gebruik van de naam Henk Hofman, aangezien ik de eerste ben en dus ipso facto de oudste rechten daartoe heb verkregen.

  Like

  1. Henk Hopman

   O? Alle mensen die na jou geboren zijn en ook Henk Hofman heten en hun naam gebruiken, die duld je hier en in het echte leven niet? Google eens op ‘Henk Hofman’.

   Like

   1. Henk Hofman

    Henk Hopman,

    Uw conclusie onderschrijf ik.

    Zoals de schrijvende rechter met de vuist op tafel eist dat niemand anders dan zijn persoon op deze website onder die identificatie schrijft, hetgeen volstrekt te rechtvaardigen is teneinde verwarring te vermijden en daaraan de conclusie bindt dat ene HH geband dient te worden.

    Een betere aanvullende regel, die mij niet handhaafbaar lijkt en derhalve geen bestaansrecht heeft, is waar de rechter met de vuist zichzelve niet aan houdt blijkens zijn recente gebruik van de identificatie ‘Miep’ en laatdunkende uitlatingen tegen de inhoud van die reactie die hij blijkbaar zelf geschreven had.

    Ik prefereer mijn eigen naam te gebruiken, het enige criterium voor een verbod daartoe mag zijn dat op een website verwarring in het betreffende domein dient te worden verkomen. Degene die derhalve als eerste zich op een margeblog, dat zijn bestaansrecht en groei ontleent aan de kwaliteit in plaats van de kwantiteit, als schrijver manifesteert, is dat hij daar eerder gebruikte namen respecteert en niet dupliceert, zelfs niet als hij zijn eigen familienaam wil gebruiken terwijl die reeds door derden op die website eerder in gebruik is genomen.

    Like

   2. Henk Hofman

    Ja Heer Hopman,

    Het is uiteraard niet zo dat na registratie van een merknaam, de mensen met een gelijk geschreven of sterk daarop gelijkende familienaam die nier meer zouden mogen gebruiken.

    De identificaties hier worden ter onderscheiding van schrijvers gebruikt, en zijn naar ik veronderstel tevens niet als merknaam geregistreerd.

    Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Tsja, DSR is gedoemd tot de rol van Cassandra -zucht-. Ondanks dat het hem al gauw duidelijk was dat de betreffende reageerder niks goeds in de zin had, nomen est omen, etc, heeft ie hier alle ruimte gekregen op vervolgens toch nog onverwachts schandalig misbruik te maken van de vrijheid die de blogbaas ons allen geeft -bedroefde glimlachicoon-

  Gelukkig heeft HR kordaat ingegrepen, al is die reageerder kennelijk wel onder andere namen welkom. DSR kan voor de veiligheid van velen slechts hopen op stevig toezicht, ook vooraf, om nieuwe incidenten te voorkomen. -berustend glimlachjeicoon-

  Like

 7. Henk Hopman

  @HR: je hebt een reactie van mij verwijderd (mensen die Philips heten mogen toch geen Philips-producten voeren) waar Henk Hofman om 14.21u op reageert. Vanwaar deze verwijdering? Kan mijn reactie worden hersteld? Dank je.

  Like

 8. Henk Hopman

  Zonet een reactie geplaatst. Dit verschijnt op het scherm: “Je reactie wacht op moderatie. [Mijn eigenlijke reactie]” Zozo, wordt er nu gepremodereerd? DHRDD

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.