41 Responses

  1. Luvienna

   Ik ben nu wel benieuwd naar het psychologisch portret van ons rechtertje.

   Nog een vraagje: je zegt dat DSR’s omgang met religiegerelateerde zaken zijn karakter hebben gevormd. Is het niet andersom? Dat zijn karakter zijn omgang met religiegerelateerde zaken heeft bepaald?

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    “In de reacties kan dan eenieder zijn mening over De Schrijvende Rechter geven.”

    Kijk, daar komt het misselijke aapje uit het vieze mouwtje. HR is en blijft nu eenmaal een schavottenbouwer, net als met zijn beruchte haatpoll ‘Zullen we DSR eens lekker wegpesten” destijds.

    Wie een verhaal indient, verheugt zich op een kritische bespreking van het geschrevene, opmerkingen over stijl en opbouw etc. Maar HR maakt er het liefst een DSR-bespreking van. Typisch voor deze stoker met een grote mond die desondanks zelf het liefst op de achtergrond blijft en nooit zijn nek uitsteekt, zelf niet als z’n eigeb blog door trollen wordt overlopen.

    “Zou jij bij HR onderduiken?” zou een prima thema voor een polletje zijn.

    Like

   2. Luvienna

    Mijn voorkeur gaat uit naar een portret door jou. Hoe ongetwijfeld goed bedoeld ook, een apart draadje “Wat vind jij van De Schrijvende Rechter zou inderdaad tot een ‘5 ballen gooien voor (g)een cent’ kunnen verworden. Bovendien kan iedereen sowieso al zijn mening over wie dan ook geven.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    L. snapt tenminste waar de schoen wringt.

    Maar een aparte draad, met het oog op de ordelijkheid, lijkt me vanzelfsprekend. Portretten dondert men niet in de reacties.

    Like

   4. De Schrijvende Rechter

    Een meerderheid zou bij HR onderduiken? ’t is fifty-fifty. DSR zou er niet trots op zijn.

    Like

   5. De Schrijvende Rechter

    Met dat onzin-nonsense-geroep van HR leek het alsof APD weer eventjes terug was -milde glimlachicoon-

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  DSR kan wachten tot de laatste dag op dat portret, die kant zal het wel opgaan. Hij wilde slechts het verschil tussen je woorden en (gebrek aan) daden aan de dag leggen.

  Allemaal interesante dilemma’s die je aandraagt als portretschrijver, maar een beetje voorbarig en niet bijster interessant. DSR valt bv. ook geen klanten lastig met het wordingsproces zijner eindprodukten. We zien met belangstelling hoe je uiteindelijk te werk zult gaan, misschien.

  Mocht het je plan zijn om, zoals je hierboven doet, slechts DSR’s eerdere Verhalen op te warmen, dan zou je je nog eens kunnen overwegen wat je denkt te kunnen toevoegen.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Nou, als de buitenlandse krantenlezer van dienst bij Buitenhof eens een keertje ziek is, moeten ze maar naar zweetcafe ‘Hollands Glorie ‘ op de Filipijnen skypen…

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Er zijn dus aardige jongelui en minder aardige jongelui je kunt jongelui ook vervangen voor buitenlanders of zelfs Amsterdammers. En somshebben ook uiterlijk merkwaardige mensen, zoals baardapen, iets goeds. -zucht-

  ’t klinkt in ieder geval flinker dan het gejammer van Warhoofd destijds, die een hele anecdote ophing over angst in de snackbar vanwege een jongen met gek haar en misschien wel een oorringetje.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 4. Letterzetter

  Vrouwen van 87 zouden niet meer mogen autorijden.
  Een reactievermogen van -35 ( ze stond natuurlijk al een half uur te wachten voor die open parkeerplek maar kon de eerste versnelling niet vinden) vormt een bedreiging voor andere weggebruikers. Aan de andere kant is de Ford Ka in haar voordeel, één aanrijdinkje en het is een doodskist. En ook altijd dat pronken met je leeftijd: ‘Ja, ik ben al zeuvenentachentig’, en dan jezelf ook nog de koningin voelen. Welke trouwens, de Willemien, Juultje of Beatrix? Toch niet die jonge Argentijnse schone Máxima, moeder van drie troonpretendenten?

  Geliked door 1 persoon

   1. Letterzetter

    Nee! Bij het bereiken van de 80-jarige leeftijd: rijbewijs inleveren.
    Zoek maar eens in Youtube op: man in scootmobiel rijdt

    Like

 5. U dacht als kinderradioloog,hoor je nooit wat........Dacht U....?0

  Vandaag ” Herma, . een gamma van opgevangen bij mijn Kijkdoos.” ’n Knipsel caroussel vertederend, spreeksel, autehthiek, real live. Open einde? Zelf invullen. Facebook : Ik wil ook Kinder radioloog worden.

  Like

 6. Letterzetter

  Gelukkig maar

  Koorrepetitie. Een telefoon speelt een wijsje en we zingen uit volle borsten mee. Een blozende alt leest het alarmerende bericht op die telefoon dat Femke Halsema burgemeester van de hoofdstad wordt. ‘Het is een vrouw!’ . De dirigent laat zich niet verleiden: ‘Doorzingen!’
  We zijn allemaal blij met de nieuwe burgemeesteresse. ‘Ze kan ijskoud beloftes breken, soms lijkt ze een VVD-er maar ze is natuurlijk van de deugende kant, ze rijdt in een oude stinkdiesel en heeft geen noemenswaardige bestuurlijke ervaring, geweldig!’
  Elke stad krijgt de burgemeester die het verdient.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Nou-nou, je oordeelt mild over een stukje waarin Halsema niet wordt geloofd en geprezen en meteen gaat HR er op z’n plat-links Amsterdams overheen.

  Like

 8. Luvienna

  Is dit een anekdote? Waar zit de clou, de pointe, de verrassing? En wat heeft de dood van een vriend te maken met het niet meer naar elkaar omkijken (als dat al zo is)?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.