41 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    Even voor de volledigheid: RSB, ons dazende dwaallicht, is niet zelf op de proppen gekomen met zijn opmerking over ‘over het dorp’ fietsen. Tim, zijn tegenvoeter aan gene zijde van de schutting, is hem daarin voorgegaan.

    ‘Over het dorp’ is overigens een courante uitdrukking in sommige niet-randstedelijke delen van het land, maar dat belet met name de Amsterdammers niet om zich te beperken tot hun eigen gebiedje. Laaglandamerikanen zijn het.

    Like

  1. …..Wie in der vredesnaam Tim mag zijn, een onduidelijke bronvermelding, ..ik kan & wil daar verder niets mee. Dan mijn opmerking opde tijdlijn plaatsen, enig persoon ging mij voor..het zal me een zorg zijn wie mij voor is, dan wel volgt…Een commentaar met een motief, dat mij enigszins ontgaat. Ik stel ten overvloede dat de omgevings beschrijving niet zo relevant is….het gaat mij , eerder om wat mijn reactie zou kunnen zijn in het voorval als beschreven.
   Het commentaar van dsr geeft een aardig beeld van de belangstelling van dsr, vergelijken van, conclusies, deze posten, En dat is dan weer een bevestigig van de onstuitbare creativiteit van dsr. Het zal je buurman maar zijn , die , aanbelt…Hallo buur, ik heb wat gevonden op het net..zeer interessant. Luister…..

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    RSB is juist die buur. APD heeft die man nog eens uit louter goeiigheid een rubriek ter beschikking gesteld, waar hij zijn op het internet gevonden schatten kon rangschikken, als kleurplaten op een koelkast – en dan dacht RSB dat ie zelf een artiest met creatieve inbreng was -milde glimlachicoon-

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Wat een merkwaardige verteltrant – een uitputtingsslag vanwege de gekunsteldheid, met merkwaardige woordkeuzes en contrasten.

  Bij een ‘dip’, hoe zwaar ook, denkt DSR aan niets ernstigers dan een paar dagen slecht weer – of aan iets om de borrelbloemkooltjes op smaak te brengen. ‘Plotsdood’ doet dan weer denken aan een matige vinding van Van Kooten en De Bie. ‘Grumpy’, ‘slipsteam’, ‘vrolijke nawerking’? Tsja…
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Oh, en dan de overbodige uitleggerij: het ‘schijnbare’ niets, ‘opgesnoven en herkend’… en ‘eau de’ parfum ruik je, herken je en benoem je natuurlijk op meters afstand.

  Like

   1. Luvienna

    Misschien kun je het beschouwen als een niet onaardig verhaal (wat minder is dan een aardig verhaal) maar slecht geschreven?

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Het is een afweging. Een non-event kan heel mooi worden beschreven, terwijl de weergave van een belangrijke gebeurtenis aan kracht kan inboeten door de slechte weergave. Inhoudelijke kwaliteit kan tot op zekere hoogte een slechte verteltrant compenseren, en andersom – maar het zijn geen communicerende vaten.

    Wat betreft HR’s beeldspraak: het is hier geen kwestie van een goede of slechte geluidsinstallatie, maar van een zangeres die valszingt. Dan is het zelfs een opgave om naar Mozart te luisteren (en er werd ons bepaald geen Mozart voorgeschoteld, laten we wel wezen.)

    Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Ach nee toch…’let jij maar op de weg, dan roer ik de benzine wel’. Niet netjes om een oude dame op te offeren aan zo’n n magere pointje.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Beetje afgezaagde maar wel grappige pointe, met wat te veel beschrijving. Spekkig noemen we dat ik Eindoordeelsjargon, maar een verademing vergeleken bij de valse symphonie van gisteren.
  Eindoordeel: 6.5+ (zegge: zeseneenhalfplus)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.