21 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Het lijkt me dat de inzender behoefte heeft aan een vriendinnenavond met veel bubbels enzo, misschien wel een mani-pedi vooraf, om dan heel hard lekker door elkaar door elkaar kwekken met ellenlange zinnen en daarna een fijne scoren in een apres-skihut.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

  Like

  1. Luvienna

   Ik heb gelezen dat het uitbuiting is. De visjes krijgen niets te eten en gaan dan in vredesnaam maar aan ouwe hoorntenen knabbelen.😳 Ik hoor er trouwens niets meer over dus hopelijk is de hype weer over.

   Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Zielig! Ik zag laatst nog zo’n inrichting, er zat geen mens. ’t schijnt in sommige plaatsen te worden aangemerkt als verdachte witwasserij, zoals telefoonwinkel.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Op zich een hele aardige pointe; helaas dat het uit de tweede hand komt als een mammie-vertelt-Ik-je.

  Dus Cruyff is kennelijk vergeten? Waarom lees ik in mijn landelijke dagblad over het gesteggel in Amsterdam hoe ze daar de straten moeten noemen.

  En ik had wel eens willen horen hoe zo’n Griekse ober ‘Jeroen Dijsselbloem’ uitspreekt.
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Geliked door 1 persoon

 4. Aardig ikje. Het aardige zit waarschijnlijk in de associatie van ’n niet voetballer, maa een politicus, die de Griek , mocht helpen financieel op koers te geraken.

  Terzijde
  De dood. Per cultuur ligt dat verschillend, wordt er verschillend mee omgegaan. De paar keer dat ik een reportage ter gelegenheid van het van een lid het Koninklijk Huis zag werd aan het einde “U zij de Glorie” gezongen. Aangrijpend..
  Onlangs werd de uitvaart van J. McCain door CNN uitgezonden. Daar werd van de overledene in de dienst een markant beelhouwwerk van hem geschetst

  Mag ik u verzoeken, wanneer u, 1 van uw dierbaren verliest, daar een standbeeld van liefde, warmte en genegenheid , van te maken. Troostende woorden, zullen er voor u zijn.

  Er zijn sites op het net, waar rijmelarij over de dood, het rouwproces begeleidt..
  Ik hoop dat als men op deze site, met het overlijden van enig iemand, moet omgaan, dat wij daar respectvol mee om mogen gaan.

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Ik vind het buitengewoon smakeloos dat de integere poging van de buurblogbaas om iets over zijn priveleven naar buiten te brengen wordt afgedaan als rijmelarij. En dan ook nog oproepen tot respectvolle omgang, standbeelden van liefde…. het is van een walgelijke hypocrisie.

   Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Nou, d’r zal toch ook niet kort mild nageglimlacht zijn in huize inzender! ‘Die schrijven we op’, klonk het tussen twee hiksnikken door. Hoe men geinspireerd door zoveel sprankelendheid is gekomen tot formuleringen met ‘monsteren’ en ‘verzuchten’ is DSR een raadsel

  Hopelijk let de redactie van ‘Dit was het nieuws’ op, en anders hebben ze op zondag in Buitenhof (dat beter Kerkhof zou heten vanwege de voortwoekerende sufheid dezelves) ook spitsvondige krantenlezers nodig.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Zeker een onderonsje voor de pingelaars in het gezelschap. Weliswaar een kinder-Ik-je, maar er worden voor de verandering eens geen ouderen, zieken of dienstverleners te kakken gezet.

  De stijl is allereerst beknopt, eigenlijk te beknopt om er iets over te kunnen zeggen. Wie weet wil deze inzender zich nog eens wagen aan iets uitgebreiders dan drie regels in mopstijl?

  Witregeltje wordt weer node gemist.
  Eindoordeel: 6.5 (zegge: zeseneenhalf)

  Like

 7. Prima, ga solo, maak fouten, wees avontuurlijk, geef daarna aan, oh een keertje begeleiden waarom niet?. Het aardige van een reageerder hier, is zijn absolute onvermogen te kunnen genieten van het kleine, in het samen muziek maken.

  Dit soort culturele minder begaafden zijn er ook. Je ziet ze nog wel bij Andre Rieu. Ze zijn maatschappelijk ongevaarlijk. Ze strompelen van vehaaltje naar verhaaltje, vaak zonder de essentie te vatten, veelal in vast patroon. Slaapverwekkend saai. Het zij zo.

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   RSB heeft weer een prachtige, veelzeggende nickname, maar het het wel een beetje aanmatigend. Je moet altijd maar afwachten of er uberhaupt iemand bij je uitvaart komt opdagen, en of men zich uberhaupt tot spreken, voorlezen, zingen of rijmen geroepen voelt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.