51 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    Een preek a la APD, allesbehalve to the point en al helemaak niet scherp. Als de bekritiseerde zich over de toon gaat beklagen, gooit hij in feite de handdoek in de ring bij gebrek aan inhoudelijke argumenten.

    Feit is en blijft dat je een goeie kop hebt verslechterd.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Een kopje is een tijdsbeeld. Volkomen onzinnig om te eisen dat ze de tand des tijds zouden moeten kunnen doorstaan. Het aardige aan DSR’s kopje is dat het verwijst zonder uitleggerig te worden.

    Enige tijd geleden kreeg DSR van HR nog de opmerking nooit eens een leuke actuele kop in te zenden. Maar als je dat doet, wordt ie om onzinnige redenen vermangeld.

    Als met al geen opstelling die uitnodigt tot actieve deelname.

    Like

   3. Luvienna

    Ik vind HeRoWa juist vaak creatieve koppencombinatie maken. Misschien niet altijd, maar maken jullie je zo druk over? Het is maar een koppensnellertje, geen race voor een Nobelprijs.

    Geliked door 2 people

   4. Ad Hok

    Er zal best weleens een combinatiekop zijn die een verbetering is van de originelen, maar naar mijn mening is dat meestal niet het geval. Mijn commentaar hierboven slaat specifiek op de kop van vandaag: de toevoeging van “Kamerolifant” voegt helemaal niets toe aan de kopsuggestie van DSR, integendeel, zou ik zeggen. Overigens ontgaat mij de vergelijking met HR’s vriend bij de NRC. Niemand is hier witheet aan het schuimbekken, lijkt mij.

    Like

   5. Ad Hok

    En natuurlijk mag HR doen wat hij wil met deze rubriek. Zoals wij ook zo nu en dan onze mening daarover mogen geven.

    Like

   6. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Een beetje openheid en flexibiliteit zou je geen kwaad doen. Soms zijn je koppencombinaties geslaagd, vaak niet. Daar moetje als initiatiefnemer dan ook een woordje van kritiek op kunnen dulden zonder meteen in preekmodus te vervallen. Als koppenmaker is het immers erg vervelend om te zien dat de blogbaas (die anders altijd zo voor terughoudendheid is) een beetje de getapte jongen gaat uithangen, Sinatrasongs zingend in een Elvispakje zogezegd.

    Je redenering over het al dan niet honoreren van een kop die organisch is ontstaan tijdens het creatieve proces is te ver doorgetrokken en sluit niet aan bij problematisch praktijkgeval, maar dat zul je zelf ook wel zien.

    Tot slot: fijn dat je tot inkeer bent gekomen en de kop hebt aangepakt. Het is echter jammer dat je slechts tot inkeer bent gekomen nadat je duidelijk in de minderheid was en net als Macron niet anders kon dan terugkrabbelen in plaats van te luisteren naar de inhoud van de argumenten

    Like

   7. De Schrijvende Rechter

    Tot slot HR,: DSR is een normale reageerder die op een gewone en proportionele manier zijn mening te kennen geeft.

    Ik pas voor je jijbakken en gejeremieer over kritische reageerders. Mede door dergelijk gezanik heb ik destijds de deur bij APD achter me dichtgetrokken.

    Like

   8. Wilhelm

    HR, er hebben dit jaar wel meer reageerders geageerd tegen het ingrijpen in hun kopinzendingen. Dus alsjeblieft niet stellen: wie wil niet bij een vermenging steke zijn (m/v) hand op, en de rest stemt er by default wel mee in. Omdraaien dit uitgangspunt, en dan hou je alleen L en H over die geen bezwaar hebben tegen vermenging van hun inzendingen.

    Dat jij niet kunt vatten waarom reageerders willen dat jij als blogbaas van hun geesteskinderen af moet blijven, tsja. Bedenk je een kombikop, zend het dan in als reageerder en beloon desnoods als blogbaas je eigen inzending als reageerder. [Daar kan men ook bedenkingen bij hebben, het is wel een andere kwestie en blijf je in ieder geval van andermans (m/v) inzendingen af.]

    Voor zover nog nodig: neem svp kennis van

    Boek 5. Zakelijke rechten
    Titel 1. Eigendom in het algemeen
    Artikel 1
    1.
    Eigendom is het meest omvattende recht dat een persoon op een zaak kan hebben.

    Daar valt dus ook het auteursrecht van een kopjesinzender onder en het is heel fijn dat je voortaan, beter laat dan niet, dat soort rechten zult eerbiedigen. Amen.

    Like

   9. De Schrijvende Rechter

    Het Nobelcomite plakt niet twee boeken aan elkaar, om daarna beide auteurs in het zonnetje te zetten.

    Like

  1. Luvienna

   Vergeet het maar, ik trek mijn felicitatie niet in. Live with it.

   Cliniclows: geen fan van. PETA doet goed werk (maar schiet soms door, zoals met die gewenste aanpassingen van dieronvriendelijke uitdrukkingen), maar donaties geef ik aan kleine goeiedoeners, zoals het koeienrustuis, Red een legkip en dergelijke.

   Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Je mag namens DSR een tientje aan het koeienrusthuis geven, maar dan wel ten bate van een koe die het heeft verdiend. 100,000 liter melk schijnt een mijlpaal te zijn, soms zie je daarom wel eens een koe met boer in de krant, maar het zal vanwege het verbeterende voer wel minder bijzonder zijn dan vroeger.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    In deze deugmaatschappij moeten ook ook de dieren zich maar weten te gedragen en hun plicht doen. Als we dieren als mensen willen behandelen, is dan een van de consequenties.

    Like

   2. Luvienna

    We moeten dieren helemaal als mensen willen behandelen; we moeten ze juist als dieren behandelen, zodat ze naar hun eigen aard kunnen leven.

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Vanwege de goede koppenuitkomst aanvaardt DSR bij deze L. ’s felicitatie en verhoogt hij zijn machtiging voor het doen van een gift ten bre van het koeienrusthuis met tot 20 euro!

   Like

   1. Luvienna

    Tjongejonge, rechtertje, wat ben jij vrijgevig! Ik ben gemachtigd om 20 euro aan het koeienrusthuis te geven van mijn eigen zuurverdiende centjes! \o/

    Like

  2. Luvienna

   Dat is de aard van de koe helemaal niet, dat hebben wij mensen ernaar gemaakt.Dacht je dat koeien het fijn vinden om met zo’n uier rond te moeten lopen? Ik zie wel wat je doet; je zit lekker te provoceren en te voeren! Je moet duidelijk wat inhalen. :-p

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @L
    Ieder mens en beest heeft zijn aard. Hoe dat is gekomen, is van ondergeschikt belang – het is nu eenmaal zo. Die koe geeft nu eenmaal 100,000 liter melk, het valt niet te loochenen. Wie zeker weet te zeggen of zo’n koe dat fijn vindt, doet aan hogere inlegkunde.

    Overigens provoceert DSR niet, hij verkondigt slechts een afwijkend standpunt. Wie dat feit an sich aangrijpt als voornaamste counterpunt, kijkt helaas HR te veel naar de ogen.

    Like

   2. Luvienna

    Over de aard van de koe qua uier kunnen we een hele discussie voeren maar ik stel voor om dat te laten. Wat overigens ook heel erg in de aard van de koe ligt is haar kalf bij zich willen hebben (en in de aard van het kalf ligt het bij mama zijn en spelen met andere kalveren). Wat nu vrijwel nooit gebeurt; het kalf wordt direct weggehaald, vaak in een rot klein kooitje gezet, schreeuwend om mama, en mama schreeuwend om het kalf. Heel natuurlijk allemaal.

    Like

  1. hertje

   Protest! Ik heb zelf ook eens mijn winnende kop ingetrokken nadat die was gecombineerd. Het is al lang geleden, maar het staat me nog vlijmscherp in het geheugen.

   Like

   1. hertje

    “ook” kan worden weggestreept, nu de kop van DSR gehandhaafd blijft na zijn protest. Dat steekt ook een beetje.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Het draagvlak is nog kleiner dan gedacht, maar HR zal wel persisteren in zijn koppencombineerderij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.