25 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  (T)ikje

  Nadat mijn date mij er fijntjes op had gewezen dat het toch echt zíjn rol als man was om de deur voor mij open te houden, beloofde ik hem de rest van de avond alle ruimte te geven een gentleman te zijn.

  Toen de rekening arriveerde en hij deze, voor ik ook maar kon aanbieden om de kosten te delen, al had betaald, hield ik dan ook maar wijselijk mijn mond. „De volgende date betaal ik gewoon”, dacht ik toen nog.

  Dat ik niet met een gentleman maar met een boekhouder op date was, werd de volgende ochtend duidelijk toen ik een tikkie ontving. Please pay me €47,00 voor ‘Avondje uit’.

  Eva Lemaier

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  ’t is niet goed of het deugt niet. De gentleman wilde kennelijk niet alle ruimte manspreaden, wilde ook gehakketak in het restaurant voorkomen, stelt vervolgens netjes sam-sam voor zodat er geen gevoelens van verplichting ontstaan en als dank wordt ie in de krant te drogen gehangen!

  (En natuurlijk is he tzonder meer een krent, en/of een arme student, of).

  Jammer van het laatstezinnetjessyndroom: gewoon vermelden dat je een tikkie kreeg (moet dat nog uitgeleg worden voor de ouwe mensen?), dan snapt de lezer het wel.

  Maar waarom communiceert een app met zo’n oerhollandse naam in het Engels?

  Enfin, een aardige mix van eeuwige thema’s en het dagelijks leven.
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   RSB maakt een bed-observatie! Laatst toen het over een oma en kleinkind ging, maakte ie er maar een enge, smoezelige bedoening van. Blogbaas, graag verscherpt toezicht!

   Like

   1. Maar dsr toch? Is me dat ’n associatie? Is me dat schrikken? Wel het laatste? Er zijn toch waarachtig in het binnenhuis architectuur domein, meer kansrijke posities?

    Oh, het verscherpt toezicht…Oh, man bijna einde jaar…

    Al met al een oer oud thema , in eigentijds jasje..maar de “heer met goede manieren” uithangen…daar word ik slaperig van….”Wat gaat er nu gebeuren?”Alle beschikbare alarm bellen van het zal niet waar zijn, staan op klingelen maar….

    Door het wisselend perspectief per saldo , net verteerbaaar verhaaltje.

    Zal mij benieuwen verschept toezicht, als voorgesteld, eerst een waarschuwing…..maar nogmaals een “bed observatie”….ooops wel het laatste waar ik aan dacht…Maar dat terzijde…

    Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Pfff…alsof dit zulke leuke post is. Er wordt weer eens een eenvoudige ontmoet en afgezeken, op uiterlijk en gedrag. Jammer, want de pointe is aardig. Helaas neemt de inzender de naam van deze rubriek te letterlijk – het regent ikken. Daar zou menigeen, al dan niet slungelig, schuchter van in z’n schulp kruipen.

  En tegen de postbode ‘uiting geven aan je teleurstelling’ Belt die man ook met De Bilt als het slecht weer is?

  En waar slaat de titel op, behalve dan dat het allitereerd?

  Like

 4. In mijn optiek, zijn er een paar ontzettend vervelende momenten, daar tegenover talloos vele mooie momenten per dag, . Neem Metformine dat doet het goed tegen, maar vernielt vitale organem Per saldo is het goede meetbaar en neem je de schade voor lief . Dokter helpt.

  Tegen die achtergrond, is dat medicatie veld. heel vervelend. veel in beweging…Leuk is absoluut anders. Het zij zo. Ik ben stevig gaan genieten van wat ik wel mag, met een solide focus om.……wat dacht je wat…moooie dag…die kant uit…

  Wijn is al een paar jaar taboe.

  In principe deel ik het ikje, aan de nadere kant…zit er wel heel weinig in ” wat een geweldig aardig idee om daar een ikje van te maken.”

  Dan is het na kerst weer??

  Gaat het dan over afgeprijsde electronica?

  Meneer, mijn tablet is gevallen…Moet ik nu?…Och meneer…laat u verrassen!!

  Ik ben benieuwd!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.