43 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Ik geloof er geen bal van. Een all time low.

  Iemand met een diploma spekschrijven op zak heeft zich uitgeleefd en een weddenschap gewonnen. Gefeliciteerd met de te doen gebruikelijke goede fles wijn.

  Like

 2. Ik ontwikkel een afkeer van het word “echt” in de betekenis van “on echt”, namaak. Je bent een hondenvrouw of niet. Het zou moeten aangeven dat er, straks verderop op wordt terug gekomen. Dat gebeurt ook….Maar dan in een omgeving dat iedere blije barende , zich zeer wel moeder voelt van haar kindje. Die honden , die……zijn voor even……de baby is nu nummer 1.

  Ik vind het een stuitend idee, dat je later tegen je -dan volwassen- kind aangeeft..toen, ik je voor het eerst….zei ik …..etc.

  Oh?

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Een heel aardige anecdote maar we kennen ‘m al van De Luizenmoeder.

  ’s ochtends vroeg of ’s morgens vroeg? Het laatste rolt me toch makkelijker van de tong.

  Like

   1. Luvienna

    Ja. Niet moeilijk in de zin van moeilijk :-p, maar twee klinker na elkaar is makkelijker dan twee medeklinkers na elkaar .

    Like

   2. Luvienna

    ’s Ochtends komt vlotter mijn mond uit dan ’s morgens. Dat ’s ochtends voor mij vetrouwder klinkt zal er ook wel invloed op hebben.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Het zou wel kunnen, maar het hoeft niet. We spreken toch ook over poten bij dieren en benen bij mensen ook al gaat het in feite om hetzelfde?

    Het is een gevoelskwestie – overlijden bij mensen, doodgaan bij diere. Sterven kan bij allebei maar slaat toch meer op de mens. Het hoekie omgaan, kassenwijlen, onder de groene zoden, het tijdelijke voor het Eeuwige verwisselen zijn dan weer exclusief menselijk.

    Like

   2. Luvienna

    Ik denk dat het een subjectieve ervaring is.

    En waren paardenpoten niet officieel geüpgraded naar benen.? :-p

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  ‘gewoon echt heel pittig’ klinkt alsof het dopje van de sambal is geschoten. Er zijn ook mensen die pittig gebruiken om het karakter of kapsel van vrouw mensen te omschrijven.

  DSR pleit ervoor de dingen precies te benoemen: respectievelijk moeilijk, lastig en kort.

  Like

  1. Alas, ik denk dat het leven , produkten, emoties, rituelen, een geschakeerder beleving verdienen, dan de laatste zin van de post van DSR. Ik kan me voorstellen, dat iemand , die een rijk geleefd leven, een passend afscheid krijgen.

   DSR laat die optie bewust weg, staat er in zijn omschrijving ook niet voor open. Wat “dingen” zijn laat hij in het midden. Een zin , die door onnauwkeurig heid opvalt.

   Like

 5. Week 1

  Ik ben het met dsr eens, maar het voltooid deelwoord moet toch maar voor zowel mens als dier gebruikt worden, want “onze doodgegane hond” klinkt wat vreemd.

  Toch klinkt “er is een Amsterdammer doodgegaan” weer niet raar…nou ja, kom er maar ‘ns uit…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.