117 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    Uitstekend zelfs. DSR geeft geen krimp, terwijl het algemeen niveau, ook qua Ik-jeswaardering zorgwekkend daalt.

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Die begreep het dus niet.

  Over tanden gesproken, ik ben voor het eerst met mijn huisgenootje naar de tandarts geweest en sindsdien probeert hij een zegentje te krijgen voor alle snoeperij. He theeft weinig te maken met de officiele voedingsleer.

  H: Maar is een …ijsje slecht voor je tannndennn?
  DSR: Een ijsje is niet goed voor je tanden maar een beetje maar wel
  H: O. Maarrr…… ijsjes zijn van melk en melk is goed voor je tannndennn zegt de tannndarts!
  DSR: Er zit ook suiker in en daar gaan je tandjes van kapot
  H: Maar da’s alleen in snoepjes – is ijs een snoepje?
  DSR: Eigenlijk wel…
  H: Nee-nee… maar gewoon suiker is niet slecht voor je tannndennn toch? Zijn suikerklontjes gezond? Of ongezond? Nee he…?

  Etc.

  Like

  1. Week 1

   😆 En….dsr, hoe is het om niet meer het laatste woord te hebben? Ik weet niet hoe oud H. is, maar wat mij betreft mag hij de kinder-ikjes becommentariëren.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Huisgenootje heeft net al zijn melktanden, dus voor Ik-jescommentator is hij misschien nog wat jong.

    Als DSR wil, heeft ie nog altijd het laatste woord:

    H: Pwaapwaa, waarom moeten we tandjes poetsen?
    DSR: Om ze schoon te maken, vriend H.
    H.: Maar waaaarrrrommm?!
    DSR: Omdat je anders gaatjes krijgt. Dat weet je ook wel.
    H.: Maar waarom moet ik dan poe-hoe-sun?!
    DSR: Omdat de fluoride je tandjes herminaraliseert!
    H: O.

    Geen krachtiger wapens dan kennis en waarheid.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Dat al wel niet vanzelf gaan, maar DSR is niet zonder hope. H. heeft bv. de komst van Broertje afgelopen voorjaar heel aardig verwerkt.

    Like

 2. So ras het hecken van de dam is, lopender de verckens in het koren
  Als er geen toezicht is springen kinderen of ondergeschikten uit de band
  vertaling: Zodra het hek van de dam is, lopen de varkens in het koren

  Oplettende zieltjes, dar zoekende innoverende bedrijvn naar. Ambitieus, gedreven, nieuwsgierig..Met jou willen we praten..:Pak jij die rol..let op Jouw Functie motto is een paradox. Onderzoek toont aan dat 80 % van…….focus op het kwantitatieve deel…dus haal het je het kwalitatieve deel njet. ….Je visie international uitdragen…..Wij dragen u voor… Zo werkt dat….

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Er is zojuist een dieseltrolbot naar binnengeboemeld en nu staat het hier blauw van de rook, om van het gepruttel nog maar te zwijgen.

  Kan de blogbaas ‘m even naar de uitgang begeleiden?

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    In dit geval is het een rijp, doordesemd oordeel op basis van jarenlange ervaring en aantoonbare overlast.

    Like

   2. Week 1

    Niemand verplicht je dit te lezen. Er bestaat ook nog zoiets als doorscrollen. Zeker geen reden om Riverside een trol te noemen. Hij geeft nota bene zijn foto bij zijn tekst.
    Leven en laten leven. En een “doordesemd oordeel” klinkt heel zurig.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Een trol is een algemene aanduiding voor reageerders die zich niet gedragen.
    HR, gedraagt DSR zich niet? En RSB wel?

    Like

   4. De Schrijvende Rechter

    Dus zoals RSB over doormekkeren en ouwehoeren spreekt, dat is wel sympathiek. Het is sinds jaar en dag een forumvervuiler met bij tijd en wijle uiterst dubieuze uitspraken. De blogbaas laat het maar op zijn beloop en beledigt daarentegen coryfeeen als DSR die, bij een afwijkende mening, van geestelijke minvermogendheid wordt beticht.

    Like

 4. Ze zijn er nog kleinkinderen, die niet mekkeren over zoetig heid, maar de procesgang van de aanstaande geboorte, transparent willen krijgen. Zonder oeverloos geouwehoer over zijwegen, zelf (!) met een optie komen. Dat zijn de karakters, die de samenleving straks nodig heeft. Ze luisteren, wegen, besluiten, voeren die uit.

  Naast de procesvorming in het lichaam , leren ze straks, de componenten van de dynamische buitenwereld.

  Gewoon eindigen in de stijl van: Zo zit dat …da’s andere koek dan eideloos mekkeren over zoetigheid.,

  Like

   1. Week 1

    Het grappige is, dsr, dat ik niet eens begrepen had, dat het door RSB geschrevene, sloeg op jouw verhaal. Zó snel had ik doorgescrold. Zou jij ook eens moeten proberen.

    En ik neem aan, dat jij als kaatser toch sowieso wel eens een bal om je oren verwacht en niet alleen maar halleluja-reacties kan verdragen.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    DSR ontkent ten stelligste te voldoen aan de door HR ten beste gegeven typering van een trol. In zijn voorliefde voor dat soort haarkloverij komt zijn gereformeerde achtergrond dan toch maar weer naar boven, en dat ten koste van een open gedachtenwisseling. DSR een hak zetten ten koste van alles, al moet ie er RSB een kroon voor op het hoofd zetten, zo gaat het met HR.

    Week1 leest snel (en slordig: in het Ik-je was waren het niet de ouders die opschepten) en laat zich er er nota bene op voorstaan!

    Ondertussen vindt iedereen het maar normaal dat HR mijn huisgenootje, die er niets mee te maken heeft, in grove bewoordingen op de korrel neemt. Laat ie zich tot DSR richten. Enfin, ’t zijn hier dus allemaal wegkijkers, de blogbaas voorop. God zal ieder verhoeden in jullie gezelschap te water te raken.

    Like

   3. Week 1

    Huh? HR zou jouw “huisgenootje” in grove bewoordingen op de korrel nemen. Man, waar heb je het in godsnaam over? Over slordig lezen (en schrijven!) gesproken.

    Like

 5. De Schrijvende Rechter

  HR, RSB had het in akelige bewoordingen over kinderen die over zoetigheid zaniken. Overduidelijk in reactie op mijn stukje. Lees maar eens goed.

  Zoals gezegd wens om geen verder gevolg te geven aan mijn stukjes over H. omdat dit er zo blijkt niet het geschikte forum ervoor is.

  Ik hoop dat je er voortaan van af zult zien om mijn eerdere reacties in deze extra onder de aandacht te brengen, want ik heb er al spijt van dat ik er ooit aan begonnen was.

  DSR zal zich voortaan terughoudend opstellen. Reacties met enig pit worden hier niet gewaardeerd terwijl kwalappen als RSB onweersproken blijven. Dan is DSR hier duidelijk niet op zijn plaats en hij wenst de gezellige onderonsigheid hier niet te verstoren.

  Like

 6. Een nanoseconde in een ikje , gebeurt niet zo vaak. Dus gegoogled: Nanosecond – Wikipedia
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nanosecond

  A nanosecond (ns) is an SI unit of time equal to one thousand-millionth of a second (or one billionth of a second), that is, 1 / 1,000,000,000 of a second, or 10 −9 seconds. The term combines the prefix nano-with the basic unit for one-sixtieth of a minute.

  Kan ikr niet zoveel mee, ook niet na diep in ademen.

  Resteert ” gember neutraal. Prima, spoort met eerder..wat wil je zegggen? De nano seconde.

  Het doel van het etentje zou voor mij kunnen zijn…een aardige gelegenheid om te vernemen….Hoe gaat het met ons? Met jou, met jou & jou…mannen onder elkaar….

  Die invalshoek, waar primaire . dan wel secondaire invalshoeken, integreren…..de communicatie lagen…jammer, het blijft een beetje steken……Wat hebben we ..geleerd, gelachen..de typische mannen humor…..Niets van dat al. Het zij zo.

  Volgende ikje???

  Maandag weer.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  @HR
  De gevraagde quote:

  “Ze zijn er nog kleinkinderen, die niet mekkeren over zoetig heid, maar de procesgang van de aanstaande geboorte, transparent willen krijgen. Zonder oeverloos geouwehoer over zijwegen, zelf (!) met een optie komen”

  Dit als reactie op Huisgenootjes gedachten over suiker: mekkeren, geouwehoer. Zeg nou zelf, zit jij daarop te wachten?

  Het ontmoedigt andere reageerders, zoals DSR, om voortaan iets aardige uit de huiselijke kring op te voeren.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Wat RSB wil, dat moet je hem vragen. Je lijkt er nogak tuk op hem te verontschuldigen. DSR richt zich altijd op RSB en niet op zijn naasten.

  Als Ikjesbespreken heeft DSR zich altijd op de schrijver gericht, nimmer kindertjes afgekraakt. Verbijsterend dat je zoiets durft te suggereren.

  Enfin, spreek jij als blogbaas RSB nog even aan?

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Ik heb nog nooit kindertjes afgezeikt, alleen maar de volwassenen die er kromme Ik-je over schrijven. Kinder-Ikjes als genre heb ik niet hoog zitten, maar daarmee heb ik nog nooit een kwaad woord over de opgevoerde kindjes gezegd.

    Ik pas ervoor om door jou in de zeik te worden genomen op oneigenlijke gronden, zoals je doet via je aanspreking van RSB. Inmiddels is het hier even onaangenaam toeven als bij APD. Je bekijkt het maar.

    Like

   1. Week 1

    Schrijvers tot op het bot kwetsen is evenmin erg fair. Ik herinner me dat dsr jaaaaaren geleden Mario de Kort heel erg kwetste toen deze een ikje over zijn kleinzoon instuurde. Was ook heel onaangenaam.

    Geliked door 1 persoon

  1. Week 1

   Nee, uiteraard geen kwaad woord over het kleinkind. Maar je was uitermate kwetsend naar Mario toe. En wat betreft het niet tegen kritiek kunnen, begin je aardig op onze boze blogbuurman te lijken.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Kwetsend? Echt waar? Wat voor kwetsend heb ik dan gezegd? Dit zijn geen dingen die jij ins blaue hinein kunt beweren, dus ik verwacht bewijs, citaten, links etc.

    Nu zijn er trouwens ook mensen die tegenspraak uberhaupt als ‘kwetsend’ ervaren, maar da’s dus geen dingetje.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Het maakt me trouwens niet of nooit iets uit of iemand kwetsend naar mij toe is. Ik bijt wel van me af. De crux is de manier waarom derden erbij worden betrokken op dit punt willen noch jij (voor wat het waard is), noch HR (wiens opstelling als blogbaas intrinsiek van belang is) DSR begrijpen.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Overigens heb ik Mario na die zgn. kwetsende episode nog ontmoet, met hapjes, drankjes en van gekwetstheid geen sprake. Je maakt je er drukker om dan hem en verzint maar wat.

    Like

  2. Arno Niempjes

   @Week1: Dat was toen. In een andere setting en andere sfeer. Wat willen jij en HR nu bereiken met het memoreren aan gedrag dat DSR al tijden, in elk geval hier, niet meer vertoont?

   Het is hier een gezapige, ietwat kneuterige bedoening. Zodra bijvoorbeeld DSR hier (of zoals laatst bij het belendend margeblog) een principieel punt maakt, spetteren de ochtend-koffiedruppels uit de mond van een typetje zoals Ad Hok en wordt DSR weggewuifd of zelfs weggehoond in plaats van dat men erkent dat er een probleem voorligt zolang een van de partijen er nog steeds een probleem in blijft zien.

   Als HR en anderen DSR z’n probleem niet willen helpen oplossen, ga dan alsjeblieft in elk geval niet allerlei ondergeschikte of achterhaalde punten als afleiding aanbrengen. Geen zin in discussie of probleemoplossing? Prima. Wel zin in discussie of probleemoplossing? Dan wel graag met iets meer intelligentie en vooral goede trouw.

   Like

   1. Week 1

    En, heer Niempjes, dit verhaal is ook bestemd voor mensen met wat minder intelligentie, zoals ik, dus ik ben HR diep dankbaar voor die laatste zin,

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    @Week
    Nog steeds geen spoor van bewijs van DSR’s veronderstelde kwetsing van Mario. Tenzij je met meer komt dan slechts praatjes, ben je een lasteraar.

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Je begrijpt het, inmiddels doe je me aan APD denken. Daar verbind ik dan ook passende gevolgen aan, voordat het echt escaleert.

   De cirkel is rond. Ik dacht aanvankelijk dat jullie twee manifestaties van dezelfde geest waren.

   Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Over Pawi heeft DSR zich zelfs nooit negatief uitgelaten, nooit ruzie mee gehad! Bewijs of terugtrekking, met excuses als je een knip voor de neus waard bent.

   HR doet me toch wat minder aan APD denken dan aanvankelijk gedacht. Ze hebben allebei dezelfde gesloten blik en neiging tot tendentieus redeneren, maar APD verpakt zijn drogredenen toch wat slimmer en suggestiever. Dan sta je minder in je hemd dan wanneer je openlijk onwaarheden verkondigd.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Dat is niet waar. DSR heeft slechts gevraagd waar haar deskundigheid op berustte en geen genoegen genomen met het antwoord dat ik het maar gewoon moest aannemen. Deed jij toch ook niet als de dominee preekte?

    Dom blondje of andere neerbuigende termen heeft DSR niet gebruikt. Bewijzen of terugtrekken! Of wil je soms bewust de discussie vertroebelen?

    Like

  2. Luvienna

   Er zijn tijden geweest dat je me flink kon stangen, maar ik kan me geen specifieke dingen voor de geest halen, dus zo diep gekwetst zal ik niet geweest zijn. Hoewel, ik heb niet zo’n goed geheugen, dus dat zegt niet zoveel. :-p

   Like

 9. De Schrijvende Rechter

  Tot slot, beste HR: heb ik jou ooit echt ‘gekwetst’, zoals je beweerd? In je ziel geraakt? Je meest persoonlijke, fundamentele waarden bewust aangevallen en onderuit proberen te halen?

  Waar ging dat over? Want als dat echt zo is, dan wil DSR uiteraard zijn nederige excuses maken.

  Dat geldt natuurlijk voor iedereen: treedt naar voren, leg het me uit en DSR zal zich nederig tonen. Dat ieder voor zichzelf spreke, opdat HR namens iedereen, behalve zichzelve, kan zwijgen.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    ‘Het bloed onder de nagels vandaan halen’ – ocharme, geef die boehoe een stoel!

    Geheel wederzijds HR, je haalt mij nu oom het bloed onder de nagels vandaan. Tough titty, said the kiddy. Maar het komt geen moment in me op om me ‘gekwetst’ te voelen. Het is dan ook niet hetzelfde.

    Enfin, je nuanceert je eigen gekwetstheid dus al. Daarmee komt jou spreken over de gekwetstheid van anderen in een bedenkelijk daglicht te staan. Kortom, je was gewoon bezig om olie op het vuur te gooien in plaats van op de golven. De blogbaas laat zich door persoonlijke rancune meesleuren, gaat zelfs voorop met hooivork en fakkel. Staat je fraai.

    Like

 10. Week 1

  @dsr
  Je roep om bewijzen en citaten neemt bizarre vormen aan. Je denkt toch niet dat ik de Drastiesteksten van 10 jaar geleden nog op mijn externe harddisk heb staan!
  Ik herinnerde me het voorval en zo te zien jij ook.

  Stuur nog eens een mailtje naar jandewit1@live.com Misschien wil hij z’n kroegje nog wel even voor je opengooien. En hoe leuk zou het zijn als je ook nog eens een borreltje met Jan kon gaan drinken om alles uit te praten.

  Ach, wat heeft RSB toch ontketend met zijn zinnetje over mekkerende kinderen!
  Zou hij zich hier bewust van zijn? Ik vrees van niet..

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Het enige bizarre is een reeks aan zware aantijgingen aan het adres van DSR waarvan de waarheid kan worden betwist en het spreken over de zgn. gekwetsheid van anderen.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Geen probleem – het is de valse beschuldiger die voor schut staan.

    HR verwijst inmiddels naar jouw reacties, als een wat sullige man die moeder de vrouw het woord voor zich laat doen, en die ‘m ook kleedt. ’t is dan ook eerder een Mozes dan een Aaron en van lange discussies, hoewel ie ze vaak zelf start, wordt ie wat bozig.

    Zal ik alles aangaande HR dan maar meteen rechtstreeks aan jou richten?

    Like

 11. De Schrijvende Rechter

  En weer probeert HR de discussie, over wie DSR allemaal wel niet zou hebben gekwetst, door hemzelf begonnen nog wel, op een dwaalspoor te brengen met allerlei zaken die er niet toe doen. Gooien met modder te m de beeldvorming en wie weet blijft er wat plakken.

  De beschermheer der gekwetsten staat in z’n hemd en een simpel ‘sorry DSR’ vanwege de valse beschuldigingen kan er niet vanaf. Dat kortaffe OK was voor Pawi, die nog van geluk mag spreken dat ze in haar eigen zaak gelijk krijgt!

  HR heeft in een adem toe dat zijn georakel over de gekwetstheid van anderen slechts op zijn eigen subjectieve gevoelens berusten.

  Zijn gedraai valt te begrijpen nu HR’s argumenten zich tegen hem keren. Een Mozes, maar dan wel eentje die graag had willen kunnen spreken en die gefrustreerd raakt als hij voor de zoveelste keer het onderspit moet delven tegen een taaiere, vaardiger opponent die beter van de tongriem is gesneden.

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  Tsja… QED. Je merkt aan alles dat HR z’n rechterhand zou overhebben voor een gevatte repliek.

  Jammer, hij laat een kans liggen om over zijn eigen schaduw heen te stappen.

  DSR heeft zich daarentegen kwetsbaar en nederig opgesteld door open te staan voor aldiegenen die hij gekwetst zou hebben – voor de veronderstelde slachtoffers dus, niet hun fake leidslieden.

  Het loopt nog geen storm.

  Like

  1. Week 1

   Heb je het nummer van Greet niet meer? Ook een notoire dsr hater? En nee, ik heb Greet haar teksten ook niet meer paraat, voordat je begint te mekkeren over citaten en bewijzen.

   Like

   1. pawi

    Lieve Heer Rozenwater, het was een spel, waarbij de rechter zich tot het uiterste inspande om mijn deskundigheid in deze (trieste en jaarlijks voorkomende) verstikking in de sneeuw te achterhalen, en ik mijn stinkende best deed om dat geheim te houden.

    Ik zou er maar van genieten, van zowel de argumentjes en zijweggetjes zijnerzijds, en ik hoop jouw gevatte en rake antwoorden niet te hoeven missen.

    Like

 13. De Schrijvende Rechter

  Je valt hier van de ene verbazing in de andere. DSR algemeen geliefd? Dat heeft hij zelf nooit durven beweren.

  Uitgesproken persoonlijkheden als DSR wekken wel eens wrijving op. Heeft niks, geeft alleen maar glans.

  Inmiddels denkt een kwezel-smaldeel op dit margeblog daar anders over. Elkaar naar de mond praten schijnt ineens het hoogste goed te zijn. DSR zou zich schamen bij dezulken in de smaak te vallen.

  Like

 14. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Pawi niet gekwetst, L. niet gekwetst, HR niet gekwetst….

  Wordt het niet eens tijd om toe te geven als die aanvals/invalshoek van jou vis-a-vis DSR niet deugt? Dat daarmee ten onrechte stemming is gemaakt en dat je daarmee fout zat?

  Of raakt je ego dan gekwetst?

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Niet dus. Eerst bloedfanatiek DSR in een kwaad daglicht stellen en de neus in de lucht en doen of er niks aan de hand is.

    Gevalletje van wie zwijgt, stemt toe?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.