18 Responses

 1. Oh, het als buitenlander herkend worden…..Ik nodig u uit met mij over te steken in Manila, Bacooor, Bacolod. Iligan……U wordt stapel mesjogge van de getrainde jongelui die jou identificeren als buitenlander..let u onderwijl op alles wat gejat kan worden?

  Alas, veel went, dus ook dat..ja , de geacclimatiseerde buitenlander……..leuk is anders.

  Like

 2. Ad Hok

  Veel plezier ermee. Ik kan hier geen chocola van maken.

  Uit het hoofd

  Voor het eerst haal ik een recept op bij onze nieuwe apotheker. Hij vraagt naar mijn burgerservicenummer. Direct som ik het nummer uit mijn hoofd op. Vol ontzag staat de man naar me te kijken. „Mevrouw”, zegt hij vervolgens, „u betaalt vast heel erg veel belasting.”

  Floor Tiesing

  Like

  1. Oooit in het geliefd’ Polderland gehoord: Er zij geen groter vermaak, dan leedvermaak? Wat heb ik vaak wel heel domme opmerkingen gemaakt, waarbij de gemiddelde landgenoot, vast dacht…. Man uit een ei gekropen? . De apotheker of wie dan ook achter het balie, kan er ook wat van….Of aardig verzonnen? Ik focus dan op de laatste optie….. Blijft ’t nog een dom verhaal.

   Neen. sjokola zit er niet in vandaag, Het is niet anders.

   Like

  1. Ad Hok

   Ik moet beter op mijn duimpjes letten. Voor alle duidelijkheid: I do NOT like this. Voor iemand die Frans spreekt is het meteen duidelijk wie Doe en Kwiep zijn. Voor Reinildis ook, denk ik.

   Like

   1. Ad Hok

    Reinildis schijnt zeven vreemde talen te spreken, waaronder Frans, en jarenlang academische reizen in heel Europa begeleid te hebben. Dan lijkt het me niet zo moeilijk die connectie maken. Zoveel beroemde Hollandse meesters zijn er nou ook weer niet.
    Bedankt voor de tip over het duimpje.

    Like

 3. Week 1

  Wat het ikje betreft: wat slaan de opvoeders van tegenwoordig gigantisch door om in de ogen van hun kinderen en misschien ook vrienden erbij te horen en maar vooral niet voor ouderwets versleten te worden. Het boerenkool- en ooievaarverhaal is een gepasseerd station, maar nu rijdt de opvoedtrein wel erg ver door. En een kind van 4 jaar, die het getal 24 al paraat heeft? Knap hoor! Niet te geloven!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.