Statistieken maart 2019

Het gaat zijn gangetje met de statistieken, kent u die uitdrukking?

De trouwe lezertjes van dit statistiekpraatje (ik ga proberen dit keer zoveel mogelijk verkleinwoordjes te gebruiken) zullen het zich ongetwijfeld nog herinneren: een moedig kevertje in het lentezonnetje dat mij kracht gaf om dóóóór te gaan. Week 1 maakte zich ondanks dat kevertje zorgen, gaat het nog wel Roosje en als het niet meer gaat dan kun je er toch gewoon mee stoppen? Voortvloeiende uit die zorgen uitstond er een actie om meer bezoekers te trekken en dat resulteerde in de volgende drie koppen:

Die actie had namelijk in totaal twee nieuwe bezoekertjes aangetrokken. Allereerst Plopje. Zijn komst ging gepaard met juichkreten en halleluja geroep (Ad Hok) alom. Alsof Jesus Christ superstar himself was teruggekeerd. Hannah zwijmelde (“De naam Plopje, zo grappig!“). De blogbaas kwam uitroeptekens tekort, gooide er een biografietje tegenaan en offreerde Plopje ruimhartig en exclusief een dichthoekje. En toen? Toen werd het doodstil rond Plopje. Hij vervaardigde zich niet om nog één reactie achter te laten. Hij liet dit blog verweesd achter. Dankjewel Plopje, tot de volgende keer dan maar weer.

Michelbestaat
De tweede nieuwe bezoeker kreeg een zo mogelijk nog warmer welkom. Michelbestaat kreeg twee winnende koppen in de schoot geworpen, zo blij waren we met Michel. Michel’s derde ingediende kop viel helaas niet in de prijzen en dat was blijkbaar zo’n klap voor Michel dat hij daarna niets meer van zich heeft laten horen. Dat kan gebeuren, het leven is hard en niet iedereen gaat even gemakkelijk om met tegenslagen.

Crowdfundingsactie
Luvienna heeft overigens nóg een ledenwerfactie op Twitter in het vooruitzicht gesteld. Na die actie zullen we hopelijk en ongetwijfeld wél een nieuwe vaste reageerder mogen vieren. Ik stel daarbij voor een crowdfundingsactie te organiseren om die nieuwe vaste reageerder met een mooi cadeau te verwelkomen. Wie doet er mee?

Als allerlaatste een tip. Kijk eens op https://synoniemen.net/ . Het ziet er daar schots en scheef uit. Waarom zou dat zijn?

15 Responses

 1. Week 1

  Ik had het blog van Michiel even bij mijn favorieten geparkeerd, nieuwsgierig als ik was naar wat hij nog meer te melden na deze twee goede koppen, maar ik kreeg onmiddellijk Kasperski op m’n dak met meldingen over onveiligheid. Toeval? Geen idee!

  Like

 2. Week 1

  Je hebt gelijk Michelbestaat heet zijn blog. Nou ja, ik wil verder niemand beschuldigen, maar dit was mijn ervaring. Het blog leek me van een hele tijd geleden. Hij is wel heel veel aan het twitteren.

  Like

 3. Luvienna

  Nou nou, je laat wel wat verkleinwoordjesgelegenheidjes liggen, Roosje! ‘best jongetje’ had gekund, en ‘zorgjes’ en ‘bezoekertjes’ en kopjes’, om er maar een paar te noemen.

  Ja, michelbestaat doet heul veul op Twitter, daar ken ik hem ook van. Hij leest ook verontrustend veel; heeft-ie bijvoorbeeld net de verzamelde werken van Proest, ik bedoel Proust, aangeschaft, heeft-ie ze alweer zo’n beetje uit! Dat is heel intimiderend. Voordeel is wel dat hij vaak bijzondere citaten op Twitter zet, zodat we daar allemaal van kunnen meegenieten. En ik heb een geweldig goeie schrijver door hem ontdekt: Neal Stephenson. Zijn alleen wel pillen van > 1000 pagina’s. En ik heb al zoveel op mijn Nog-te-lezenlijst staan…

  Voor wanneer had jij de volgende oproep in gedachten, Roosje?

  Geliked door 1 persoon

   1. Luvienna

    Ik was even benauwd dat je me een paar boeken ging aanbevelen, want er staan er al zoveel op mijn lijst! 😱

    Ik zal binnenkort weer een oproep op Twitter doen. 🙂

    Like

  1. Week 1

   Luvienna, misschien raadpleegt Michel wel scholieren.com 😉 Een prachtige toevlucht voor hen die snel door een boek heen willen ploegen. Mensen die de werken van Proust binnen de kortste keren uit hebben, die vertrouw ik niet helemaal…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.