20 Responses

 1. Luvienna

  Van het kastje

  Het was stevig sjouwen om de zware boekenkast aan de weg te zetten voor de gemeentelijke afvalophaaldienst. Twee dagen later lag hij er nog. „De auto is uitgevallen, het wordt morgen”, vertelden ze ons aan de telefoon. Vijf dagen later was hij er nog. We belden weer. „De kast was te zwaar, we komen met een grijper.” Vele telefoontjes later kwam er nieuws. „Er is momenteel geen grijper beschikbaar, zaag de kast in delen, dan komen we morgen met een gewone vrachtauto.” En daar kwamen ze. Mijn vrouw liep opgetogen naar buiten. De chauffeur keek bedenkelijk naar het hout. „Is er iets meneer?”, vroeg zij. „Ik kan dit niet meenemen”, antwoordde hij streng. „Ik zou een kast ophalen. Dit is geen kast.”

  Berry Slok

  Like

 2. Prima verhaal voor de wat langzame geest. Integraal te volgen.
  Zittn Kafka-achtige aspecten aan.

  Ik ben van mening, daat, de omgeving van. de wijk etc mee kan spelen.
  Gemakhalve denk ik dan aan , experts in het beoordelen van……Vrrijwel alle wat….komt in aanmerking meegenomen te worden.
  Eerst de verkenner, dan de man met hulpgerief & transport.

  Misschien te veel concurrentie, dat het neit meer loont?arij

  De laatstee zin, is voor de ere-galerij.

  Like

 3. Luvienna

  Weegschaal

  Onze kleindochter van vijf ziet bij het logeerbed een weegschaal staan. Ze wijst ernaar en vraagt of ze daarop mag gaan staan. Natuurlijk mag dat. Maar ik vraag wel of ze ook weet wat het is. „Ja”, dat weet ze wel, zegt ze. „Een kilometer.”

  Edward Kuijper

  Like

 4. Luvienna

  Emigratie

  Omdat we binnenkort naar de Verenigde Staten emigreren, zijn we de abonnementen in Nederland aan het opzeggen. Naar aanleiding van het opzeggen van onze internetprovider volgt een telefoontje.
  Of we niet alsnog ons abonnement willen aanhouden. Nadat ik heb uitgelegd dat dat geen optie is omdat we gaan emigreren, volgt de vraag: „Gaat u dan naar het buitenland emigreren?”

  Jeroen Bongers

  Like

 5. Luvienna

  Parkeerplaats

  We zitten op een terrasje in een druk gedeelte van de stad. Voor ons is een auto bezig uit een parkeerhaven te rijden. Er staat al een dikke Mercedes klaar om de vrijgekomen plaats in te nemen. Nog voor deze zich kan verplaatsen schiet een deux- chevaux het parkeervak in. Een leuke, jonge knul stapt uit. Lachend roept hij naar de woedende Mercedesrijder: „Dat kun je maken als je jong bent.” Zijn tegenstander geeft gas en rijdt op de eend in. Als hij uitstapt zegt hij: „En dit kun je maken als je geld hebt.”

  Kitty van Vlaanderen

  Like

 6. Letterzetter

  De zomerhitte heeft toch meer schade aan de bovenkamers van de stagiaires/tikgeiten/redacteuren van die kwaliteitskrant aangericht. O, wacht. Het basis/middelbaar onderwijs is natuurlijk de schuldige… Bijvoorbeeld dat 30% van de aanstaande pabostudenten zakt voor de geschiedenistest.
  Say no more.

  Geliked door 1 persoon

 7. Soms herken je de inzender, aan het gebodene. Met de nodige nauwkeurigheid schetst de inzender een verhaal, waar ..als het verhaaaltje helmaaal ‘gedaan’ is …..’t zal toch niet…

  Het stukje tekst van vandaag..Ik kan er niet zoveel me. Mis in mijn gereedschapskist net het stukje om ….

  Ik ga mij batterijen eens controleren. Zonder ogeladen batterij, daat kan ik niet…..

  Like

 8. Luvienna

  Geschapen

  Tijdens het vullen van de koffiezetautomaat hebben twee mannen het over de Gay Pride van komend weekend. De jongere van de twee vindt het belangrijk dat iedereen met elkaar hand in hand kan lopen. Dat kan niet overal, zegt hij. De oudere man reageert nors dat we niet zo geschapen zijn. Verbaasd gaat de jongeman de discussie uit de weg, maar als hij voorbij loopt hoor ik hem mompelen: „De een wordt blijkbaar geschapen met meer hersens dan de ander.”

  Pieter Jansen

  Like

 9. Ik ben….bijna de domste van …..een gelukkige lesbienne in de familie, …..het is mij om het even wat uwe sexuele preferentie is. Ik heb alleen bij gay …..die hebben van die streken…..niet zo aan mij besteed. Blijkbaar heeft de groep zo’n dag nodig. Zo’n gay pride. Ik vraag me af of de lesbo’s/gay’s die een gezin hebben gesticht.Alyson Anan, Peter Voorst daar naar toe gaan…

  Er zijn geloof ik geen plekken op de wereld, waar de gelijk gerichtheid niet voorkomt. Gewoon accepteren. Daar komt geen hersen hoeveelheid bij kijken…….Volgens mij.

  Like

 10. Luvienna

  Leeuwen

  Het oog van onze zoon, sinds een jaar enthousiast onderdeel van het jongste team van de lokale voetbalclub, valt op de omslag van de Nieuwe Revu waarop een in oranje gestoken Vivianne Miedema en Virgil van Dijk prijken. Neerlands hoop 2019. „Kijk”, zegt hij, „dit zijn de leeuwinnen!” Waarna hij vertwijfeld wijst op Virgil en vraagt: „Maar dit is een jongen toch?” Ik bevestig zijn vermoeden en leg hem uit dat je hem dan een leeuw noemt. Blij verrast kijkt hij me aan en vraagt: „Kan dat ook?!”

  Saskia Hoorntje

  Like

 11. Luvienna

  Er is nog geen Ikjespagina voor week 32, dus voorlopig plaats ik het Ikje van maandag hier.

  Sneeuw

  Minutenlang staat een collega door het raam naar een langverwachte zomerse stortbui te kijken. Dan zegt hij: „Regenen is het nieuwe sneeuwen.” Als een kind zo gelukkig dat vlokjes heeft staan tellen hervat hij zijn werk.

  Karen Veenland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.