13 Responses

 1. Letterzetter


  Schaamte

  Positief nieuws is in. Ook bij de Nederlandse Spoorwegen. In de afgelopen tien jaar is “de trein heeft een vertraging van tien minuten” vervangen door “De Intercity van Zwolle naar Den Haag die vandaag niet verder rijdt dan Almere en nu bij perron 4a staat vertrekt niet vanwege een wisselstoring. Wilt u nu de trein verlaten? Verdere mededelingen worden in de centrale hal omgeroepen. Dank u”. Na een oponthoud van 50 minuten vertrekt de Intercity van Zwolle naar Den Haag die vandaag niet verder rijdt dan Almere van perron 9a. Uitstappen in Almere is moeizaam daar het perron aldaar stampvol met mensen staat die allemaal met de Sprinter van Lelystad naar Amsterdam willen omdat de Uitmarkt in Amsterdam begint.De Sprinter die twee minuten later arriveert blijkt stampvol te zijn. Gelukkig komt over 20 minuten de Intercity naar Zwolle aan, die ons ruimschoots plaats biedt voor onze terugkeer naar de veilige haven thuis.
  Tijdens een diner met buren hebben we het over vakanties. De ene buur gaat met de trein naar Londen. De ander gaat, ook met de trein, naar de wintersport. En is dat nu treinschaamte? Nee. Wij besluiten om dit jaar een voetreis naar Tuinesië te maken. We gaan dus voor een positief woord: Beterloops!

  Een verachte reiziger

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.