Statistieken januari 2020

Een verdubbeling van de views vergeleken met december 2019…

Luvienna schrijft deze maand het statistiekpraatje

Het eerste statistiekpraatje van het nieuwe decennium – ja, het is een bijzondere eer dat ik die magmoet schrijven. Nadenkend over wat er in de eerste maand van dit kakelverse decennium aan gedenkwaardigs op Roosjes blog is geschied (had ik maar aantekeningen gemaakt) was het eerste dat me in gedachten kwam de – gelukkig tijdelijke- opkomst van een ietwat knorriger toon dan gebruikelijk. Geen zin om dat weer op te halen, integendeel, dus ik laat het bij deze vermelding;
voorrecht van de statistiekpraatjesmaker-van-dienst.

Ikjes

De Ikjes waren zoals gebruikelijk soms leuk, soms stom, soms goed geschreven, soms slecht tot abominabel, Mieke Begraafplaats liet zich na een pauze weer lezen (ziek geweest? burnout vanwege te veel Ikjes?) en soms een bovenuitschieter. Naast de obligate kinderIkjes grepen inzenders zoals altijd gretig mogelijkheden tot actuele Ikjes aan, zeker die rondom Bekende Doden, zoals Aart Staartjes.

Van sommige Ikjes werd niemand warm of koud, gezien de doodse stilte die erop volgde, hooguit onderbroken door een pfff van ondergetekende. Schrijfsels die kennelijk wel de moeite waard waren, kregen reacties die soms inhoudelijk waren (meestal van DSR), maar vaker jolig, zoals die van
Letterzetter over twee honden op één buik. Bertje, net als DSR op kortstondig bezoek, gaf aan het roemruchtige Eindoordeel te missen. Ik ook, Bertje, mocht je dit lezen. Ook jammer dat de leuke, nieuwe rubriek “Het kroost kletst DSR de oren van zijn hoofd”, mét DSR alweer snel verdween.
Mijn persoonlijke favoriet:

Lekken
Onlangs werd ik weduwe. Ik besloot alle afspraken gemaakt vóór het overlijden van mijn partner gewoon te laten doorgaan. En dus kwam vandaag de loodgieter. Hij condoleert mij en verdorie daar komen de waterlanders. “Dat kraantje blijft nog wel effe lekken, wijffie, dat ken ik niet repareren.”
Karen van den Winkel

Geestig en lekker kort.

Reageerders

De ouwe usual suspects bleven trouw komen; Hannah, Letterzetter, Ad Hok, Ilona, ikzelf en natuurlijk Heer Rozenwater zelf.

Ilona liet zich niet vaak zien – dat begrijpen wij, want er zijn nare, ernstige dingen in haar leven gaande. Ilona, mocht je dit lezen: nogmaals heel veel sterkte van ons allemaal!

Indra heeft een decemberpauze genomen, die is uitgelopen tot en met januari – Indra, kom terug, we missen je!

DSR kwam dus en ging weer, net als Bertje. Ook Rob Alberts was er weer even. We zagen zo nu en dan een zwerver voorbijkomen. Lorelei, die ergens vorig decennium voor het eerst de site aandeed, is een tot nu toe regelmatige bezoeker; hij of zij speelt leuk mee. Andere nieuw- en tot dusver terugkomers zijn Knorrende Beesten (die er haast elke dag wel is) en Trollenvanger. (Voorheen) Dik Trom, Dik Trol en Taas Daamde waren voor zover ik me herinner eendagsvliegen.

Koppensnellers

Ik heb niet geturfd, maar voor mijn gevoel heeft óf Hannah, óf Ad Hok de meeste koppen gesneld. Heer Rozenwater zal hierin vast wel uitsluitsel kunnen geven. Gefeliciteerd, Topkoppensneller!

Een paar van mijn favoriete koppen:

Dan liever naar Ikea
Lorelei

Is dat een geweer op mijn schouder of ben je blij me te zien?
Ad Hok, geïnspireerd door DSR

Kop op, mam, niet zo somber kijken. Zo leuk was ie nou ook weer niet!
Knorrende Beesten

Joh, die Bosatlas had je niet mee hoeven nemen!
Knorrende Beesten

Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan heeft de kraan open laten staan
Ilona

19 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Het voordeel van het uitbesteden van het statistiekpraatje is dat de blogbaas wordt beschermd tegen de neiging om uit de pan te vegen (zie HR’s bijdragen evenals APD die op het buurblog menig reageerder hier nog iedere week van een kleurrijke typering voorziet).

  Bijzonder weinig statistiek voor een statistiekpraatje, dat dan weer wel. We zien een geweldige opleving in het sitegebruik, hetgeen DSR zo vrij is om toe te schrijven aan de belangstelling voor zijn persoontje -bescheiden glimlachicoon-, maar daar wordt volledig aan voorbijgegaan.

  Ook de kwalitatieve analyse schiet tekort. Er wordt van alles gehoopt en betreurd, maar maar de onderliggende oorzaken, oorzaken en gevolgen, worden niet benoemd, laat staat geduid. Alsof alles zomaar gebeurd, als waren het natuurverschijnselen waar de mens machteloos tegenover staat. Leve de lieve vrede! -ironische glimlachicoon=

  Enfin, met deze statistisch bedoelde afsluiting van de maand staat ook de meest recente, en hier meteen de allerlaatste, passage van het www-internetfenomeen dat DSR ook nu weer bleek te zijn in de boeken.

  Tot deze zomer! -milde glimlachicoon-

  Like

 2. Luvienna

  Ik zie zich hier een geweldig idee aandoen: DSR schrijft voortaan de statistiekpraatjes! Vol met kwalitatieve analyses, duiding van oorzaken en gevolgen, en wie weet wat nog meer.

  Dank voor deze fraaie voorzet, rechtertje

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Reageer toch nog maar eventjes wel, hier of via de mail. Zo je ei leggen en dat weglopen is niets gedaan.

    -Je kunt best van inzicht veranderen en concluderen dat je bij nader inzien met die specifieke typering uit de bocht bent gevlogen en dat beter niet had moeten doen. Zou je L. denk ik ook wel blij mee maken. -milde glimlachicoon-. Laat die opmerking zelf verder vooral staan, het straalt vooral op jou af.

    -Haatdragende typeringen: ik dacht dat we met DSR’s Blijde Intocht onlangs een streep onder het verleden hadden gezet, toen we over en weer van dik hout planken zaagden. In de week dat DSR hier met jou instemming was, heeft hij jou toch niet haatdragend getypeerd, of vergeet ik nu wat.

    Like

 3. Indra

  Hoi lieve mensen.
  Nog even een kort berichtje n.a.v. de oproep van Roos en Luvienna. Na m’n operatie in december leek alles in januari heel goed en bergopwaarts te gaan, maar een week geleden kwam er een heel vervelende terugval en op dit moment weet ik even niet meer waar ik aan toe ben. Reken (voorlopig?) niet meer op mijn bijdragen. Ga lekker door en maak geen ruzie…

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Maar eens geen statistieken deze maand?

  De impact van het afserveren van DSR zal wel vergelijkbaar zijn met die van het Corona-virus op de beurskoersen -milde glimlachicoon-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.