14 Responses

 1. Luvienna

  Blaassectie

  Als manager van een studentenjazzband huur ik regelmatig een busje om vanuit Groningen in alle windstreken van het land op te treden.

  In een e-mail aan de verhuur vertel ik dat een aanstaande huurdatum komt te vervallen, omdat het mij niet is gelukt om mijn blaassectie voor die dag op orde te krijgen. Zonder saxofonist en trompettist kan het optreden geen doorgang vinden, is mijn gedachte.

  De verhuurder laat weten in de annulering geen enkel probleem te zien, maar hoopt met zicht op de volgende reserveringen dat ik snel weer ben genezen van mijn blaasontsteking.

  Hidde Stradmeijer

  Like

 2. Luvienna

  Gewicht

  Mijn zoon weet dat ik bezig ben om af te vallen. Vandaag voelde hij bij toeval aan mijn buik en merkte met bewondering en verbazing op: „Pap, je bent al echt afgevallen”. Waarop hij nog geen seconde later zegt „of heb je zo’n onderbroek van mama aan?”

  Mathijs Brantjes

  Like

 3. Luvienna

  Franse les

  Tijdens mijn Franse les in Zwitserland, vorig jaar, ben ik de klas uitgelopen: de docente bleef maar roepen dat ik mijn examen niet zou halen en ik had er genoeg van.

  Het jaar erop ben ik gaan werken bij een buurtwinkel; hier leer ik pas echt goed Frans. Op een dag komt mijn voormalige juf boodschappen bij me doen. Trots kijk ik haar aan, zie, ik heb geen lessen meer nodig!

  Vrolijk vraag ik haar of ze haar poireaux op de weegschaal wil leggen. Glimlachend kijkt ze van mij naar haar peren. „Poires”, zegt ze.

  Kristine Groenhart

  Like

 4. Luvienna

  Feest

  Afgelopen zaterdagmiddag stoppen mijn vrouw en ik bij hotel Van der Valk de Cantharel in Apeldoorn om de auto op te laden. Tijdens het wachten lopen we naar binnen voor een kop koffie. Op de schermen bij de ingang staat aangegeven welk feestje in welke zaal is. In de Jachtzaal is het „40-jarig huwelijksfeest van mevrouw Janssen”. Wij hopen dat meneer Janssen ook welkom is.

  Eward Hofstede

  Like

 5. Luvienna

  Honger

  Tijdens het avondeten met onze drie dochters van 7, 9 en 11 bespreken we corona. Onze jongste speelt met haar vriendinnen proestend ‘coronaatje’ op school. Vervolgens hebben we het over wat we zouden eten als we twee weken thuis moeten blijven. Waar onze oudste dochter neigt naar vegetarisch, laat de middelste al jaren zien overtuigd carnivoor te zijn. Haar lievelingsdier, een forse kater genaamd Vladimir Poetin, ligt onder de tafel. „Als we twee weken in quarantaine moeten, hebben we altijd nog Vladimir als noodrantsoen”, grap ik. „Neeee!”, schreeuwt onze middelste dochter onmiddellijk. Waarop ze koel vervolgt: „Dat is veel te weinig vlees.”

  Frank Koelemij

  Like

 6. Luvienna

  Lekker slapen

  Het is midden in de nacht. Al een half uur lig ik te woelen. Geen enkele houding lijkt comfortabel en ik kan niet stoppen met malen. Om me uit mijn eigen gedachtestroom te halen aai ik mijn vriend, die naast me ligt. Hij is laat thuis gekomen en naast me komen liggen toen ik al sliep. Hij beweegt.

  „Hoe was jouw avond?” vraag ik hem.

  „Leuk”, mompelt hij. „Maar ga maar lekker slapen.”

  „Dat lukt niet”, zeg ik.

  „Tuurlijk wel. Doe maar met me mee.”

  Sterre ten Houte de Lange

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.