16 Responses

 1. 1 gaan de olympis he spleen door? 2 gast grump uit zich zelf weg of…3. Her vacvin wirdt nu geest…4 om de hoek bij ons gaat de deur op het slot…5 wilt u vooral afsland houden. 6. De turn coach echt ik ben een ander mens geworden. De technisvh directeur…..is dat waar ik wist nergens van….l

  Like

 2. 1 gaan de Olympische spelen door? 2 Gaat trump uit zich zelf weg? 3 het vaccin wordt nu getest. 4 om de hoek gaat het slot erop covid 19. 5 wilt u vooral afstand houden? De txt wordt af & toe…..door de hachee maker G e h a a l d….

  Like

 3. Luvienna

  Poot

  In de tuin, met mijn dochter van vijf en een vriendinnetje. We bestuderen een sprinkhaan die een achterpoot mist. „Zielig”, vinden ze eensgezind.

  Ik ga naar binnen om ranja te maken. Dan hoor ik mijn dochter in de tuin roepen: „Trek de andere poot uit!”

  Ontsteld storm ik naar buiten. Daar tref ik ze worstelend met een wiebelend droogrek, waarvan één poot uitgeklapt is. Ze willen een hut bouwen.

  Rianne Bouwman

  Like

  1. Indra

   Nou, dit lijkt me wel degelijk verzonnen, Roos! Temeer omdat het logischer geweest zou zijn als het meisje had gezegd: “Zet” de andere poot ipv “trek”.

   Verzonnen tijdens het maken van de ranja dus….

   Geliked door 1 persoon

 4. Luvienna

  Propofol

  Voor de operatie aan mijn arm krijg ik een plaatselijke verdoving en om die ook nog te verdoven een ‘roesje’. De stemming onder de verdovers is prima, er worden grapjes gemaakt en ik voel me helemaal op m’n gemak.

  Wanneer het middel bijna het infuus instroomt vraag ik aan de assistent wat voor spul het is. „Propofol, mevrouw.” Voor de grap zeg ik: „Oh, dat spul waar Michael Jackson aan dood is gegaan.”

  „Ja hallo, maar hij kende de juiste dosis niet, wij wel!”

  In de operatiekamer krijg ik voordat het snijwerk begint weer een roesje en roept de assistent: „Zo mevrouw, hier komt weer de propofol – maar u krijgt niet zoveel als Michael Jackson hoor!”

  Net voor ik onder zeil ga hoor ik de chirurg uitroepen: „Jezus man, zoiets zeg je toch niet tegen een patiënt.”

  Marina Gootjes

  Like

 5. Indra

  Is Roos op vakantie? Zo ja, dan veel plezier. Mocht je op een e-bike zitten, kijk goed uit, ook al ben je nog geen 70 plus 😉

  Een voor mij herkenbaar ikje. Wat er precies met me gebeurt weet ik niet, maar ik heb ook altijd veel te veel praatjes vlak voor een operatie. Een soort nerveuze stoerheid, waarbij ik ook nog probeer geestig te zijn. Dat zie ik ook bij de schrijfster. Een onvervalst echt ikje!

  Geliked door 1 persoon

 6. Luvienna

  Preek

  Met opgroeiende tieners vieren we vakantie in de Zuid-Europese zon. Verbaasd en bezorgd over het aantal uren dat onze kinderen met hun schermen doorbrengen, proberen we hun spelenderwijs ook wat algemene ontwikkeling bij te brengen. Bijvoorbeeld Nederlandse spreekwoorden en gezegden.

  Ze vinden dat we hen behandelen als peuters want ze kunnen al ons geleuter wel dromen. Liever kijken ze naar Instagram, YouTube en Snapchat.

  In de loop van de middag vragen we of ze nu eindelijk een keer mee gaan naar die mooie kerk. Daarop antwoordt onze middelste verveeld: „Waarom preken jullie toch altijd voor eigen parochie?”

  Lieneke Zonnevylle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.