14 Responses

 1. Pijnlijk

  Vanachter het kuchscherm vraagt de audiciën of hij even in mijn oren mag kijken. Het kan een beetje vervelend voelen. Ik merk op dat het bij de mondhygiëniste erger is. „Dat kan ik me voorstellen,” antwoordt hij, „als zij helemaal in uw oren zit.”

  Geert Manders

  Like

 2. Docters

  Jaren geleden moest ik voor de directeur van mijn toenmalige werkgever, een bank, Arthur Docters van Leeuwen ophalen. In de lift op weg naar boven bekeek ik hem via de spiegelwand. Hij keek terug. Het viel me op dat hij zijn bril met kenmerkende dikke glazen niet op had. Ik trok mijn wenkbrauw op, waarop hij bromde: „Laser!” Waarop er bij mij uitflapte: „Dat helpt dus ook om gedachten te kunnen lezen.” Hij reageerde met een bulderende lach en zei dat dat hem hopelijk goed van pas zou komen.

  Cobi Sloof

  Like

 3. Zoenen

  Halverwege een fietstocht in Frankrijk besluiten we om bij een boulangerie iets lekkers te kopen. Genietend van de traktatie zien we voor de bakkerswinkel een rij ontstaan. Keurig staan de wachtenden met mondkapje op een meter uit elkaar. Het is een klein dorp en iedereen kent elkaar. Dat blijkt elke keer als een nieuwe klant aansluit: mondkapjes af, twee zoenen, en mondkapjes weer op.

  Anneke Molin

  Like

 4. Regelen

  Ik bel naar het ziekenhuis. Voor mijn jaarlijkse schildkliercontrole heb ik een formulier nodig. „Voor 5 euro kan ik dat voor u regelen”, zegt een vriendelijke mevrouw. Ik val even stil en dan volgt een daverende lach aan de andere kant van de lijn.

  Mieke Schrijver

  Like

 5. Indra

  Ik verbaas me iedere keer weer over de volzinnen die schrijvers laten komen uit de mond van kleine kinderen, zoals “Ja, dat heeft hij”. Zeer onwaarschijnlijk, naar mijn bescheiden mening.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.