39 Responses

  1. Indra

   Het zou me niet verbazen als dit een geijkt obergrapje is, gemaakt met een niet door Liesbeth waargenomen knipoog. Een “beetje” ober weet, dunkt me, toch wel wat er met “medium” bedoeld wordt als het over biefstukken gaat.

   Like

 1. Thaddeus Plomp

  Laat Heer Rozenwater het maar niet horen, juffrouw Indra! Die noemt een dergelijk kritisch oordeel van de Ik-jes ‘gek***nker’. En dan moeten we hier toch niet willen, met, voor, naast en op elkaar, dunkt Thaddeus Plomp.

  Like

 2. Bint

  Het bevreemdt me dat de heer Plomp, na een week geband te zijn, niet van zijn herwonnen vrijheid profiteert in de vorm van bijdragen die wat interessanter zijn dan het denigrerend toespreken van de dames hier ter plaatse.

  Like

 3. Thaddeus Plomp

  Thaddeus Plomp is momenteel een even vrije vogel als op elk willekeurig ander moment.

  Van Bints opmerkingen terzake kan en hoeft Thaddeus Plomp gelukkig geen chocolade te maken.

  Dat Bint überhaupt verwachtingen koestert omtrent Thaddeus Plomp is een eer die Thaddeus Plomp niet kan bewederkerigen. Bint is er, of niet. En dat is het wat Thaddeus Plomp betreft dan ook eigenlijk wel.

  Like

 4. Indra

  Heel positief en bijzonder dat grootouders zó meeleven met de geboorte van een kleinkind dat kennelijk niet zonder slag of stoot geboren is. Dat kan ook heel anders….geloof me!

  Ik kan me voorstellen dat je, na alle stress, zó opgelucht bent, dat je gezellig met je zoon meegaat voor de aangifte. Niks mis mee! Tja, wat betreft het misverstand over de aangifte: dat zal in Bloemendaal minder snel aan de orde zijn dan in Amsterdam Zuidoost! 😉 Grappige plot.

  Like

 5. Thaddeus Plomp

  De Van Dale kent aan ‘plot’ zowel het lidwoord ‘de’ als ‘het’ toe. In een dergelijk geval is de correcte vervoeging van het bijvoegelijk naamwoord ‘grappig’ – Thaddeus Plomp kan er ook niks aan doen.

  Sowieso hoort ‘mooie plot’ de taalfijnzinnigen toch tegen de borst te stuiten? Thaddeus Plomp verwacht zoiets eerder te horen van een hangjongmens dat/die later rapper, vlogger of influencer wil worden.

  Like

 6. Thaddeus Plomp

  Niets is zo inconsequent als taal, Heer Rozenwater. Het is geen apparaat dat men bedient, maar een instrument dat men bespeelt. De een produceert gode welgevallig snarenspel, de ander toetert maar wat raak.

  ‘Grappige plot’ klinkt als een trompetje. Niet zoals ze op Paaszondag naast het orgel in de kerk schallen, maar als een tetterblik dat een week in het water heeft gelegen. Wat u?

  Like

 7. Bint

  Zeer opvallend dat dsr/thaddeus zichzelf een “fijnzinnig taalgevoel” toeschrijft! De man die al jaren het woord “nochtans” fout schrijft, het hardnekkig heeft over een “grinikicoon” , het kofschip geweld aandoet, geen enkele correctie van anderen accepteert, maar wel probeert anderen vliegen af te vangen. Een gotspe!

  Geliked door 1 persoon

 8. Thaddeus Plomp

  Thaddeus Plomp zit weer eens in de hoek waar de klappen vallen -diepe zucht-. Hij is zich van geen kwaad bewust, want hij is evenzeer op de letters als op de centen!

  Van ‘grinikiconen’ en degelijke bedient Thaddeus Plomp zich niet. Zijn non-verbale uitdrukkingen beperken zich tot zinvolle gebaren. Bint zal wel in de war met iemand anders zijn.

  Frikken en Pietje Preciezen als Bint zullen wel nooit het genoegen smaken een vloeiende volzin uit hun pen te zien geworden. Dergelijke lieden beperken zich tot nota’s, proces-verbalen en ander dor, onbezield proza dat eenvoudig en geijkt genoeg is om (ongetwijfeld veelvuldig) te worden gecorrigeerd door de spellingschecker.

  Thaddeus Plomp wenst dezulkenden er veel genoegen van, door en mede.

  Like

 9. Bint

  “Thaddeus Plomp wenst dezulkenden er veel genoegen van etc.”

  Leest Plomp ooit wel eens een tekst na?

  (Over “spellingchecker” gesproken: dat woord wordt zonder s geschreven maar ongetwijfeld niet in jouw van Dale)

  Het toneelstukje met de gekunstelde notaristaal begint bizarre vormen aan te nemen. 😉

  Maar ik stop voordat het sfeertje, dat ten tijde van jouw ban prima was, weer verslechtert.

  Aan Plomp dus het zo fel begeerde laatste woord.

  Like

 10. Thaddeus Plomp

  …maar sapperloot, wat ziet Thaddeus Plomps lodderig oog daar nu?!

  Bint maakt gewag van ‘het kofschip’, terwijl het natuurlijk “’t kofschip’ moet zijn. Die op zichzelfstaande h heeft er niets te zoeken.

  Het dunkt Thaddeus Plomp dat we van die…. snoeshaan voorlopig geen taallesjes meer hoeven te verwachten.

  Like

 11. Indra

  Herkenbare situatie: na een slopende nachtdienst zó moe zijn dat je het liefst zo snel mogelijk nog even wat slaap wil pakken. Maar….als Anneke haar tanden gepoetst had, zou ze het gemerkt hebben. Dat is gelukkig bij mij nog wel een automatisme.

  Ik zie dat dit het ikje van gisteren is. Roos hopelijk niet ziek of geveld door….?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.