41 Responses

 1. Indra

  Het enige actuele aan dit al wéér non-ikje is het onderwerp (vries)kou. Ik verwacht dan ook binnenkort ikjes over de vorst van de afgelopen dagen, inclusief de schrikbarend stijgende termijnbedragen voor gas en elektriciteit. En reken maar dat dat echte ikjes zijn! Een half netto maandsalaris gaat nu naar de energieleverancier! 😦

  Geliked door 2 people

   1. Luvienna

    Sorry, ik had (en heb) het druk. Ik vond en vind het helemaal geen Ikje zoals het hoort te zijn. Dit soort ‘Ikjes’ mogen wat mij betreft ophouden.

    Like

 2. Indra

  Weer even over de inhoud: niets erger dan ouders die hip proberen te doen! Ik probeer er al jaren voor te waken, wat me volgens mijn zoons redelijk gelukt is.

  De term “verhipt” vind ik overigens grappig gevonden. Van het verengelsen van onze samenleving krijg ik spontaan jeuk!

  Like

   1. Indra

    Ik heb het even in de van Dale opgezocht, Bertje en ik heb gezien wat je bedoelt. Ik ken uiteraard het woord “hip” wel, maar de rest was mij onbekend. Weer wat geleerd!

    Geliked door 1 persoon

 3. Indra

  Ik ben het met Luvienna eens, dat het merendeel van de Ikjes het becommentariëren niet waard is, maar ja, als we ons daaraan houden wordt het hier wel heel erg stil en kan Roos net zo goed de tent sluiten…

  Hannah, ik voel me geen “schaapje” uit de kudde van Roos, zelfs geen zwart schaapje! 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Indra

  Waarom zou Bas gezichtsverlies lijden? je hebt toch allemaal wel eens van die momenten dat je er totaal geen zin meer in hebt en je je even terug wilt trekken.
  Die neiging heb ik zelf sowieso in de maand december, met al dat opgeklopte gedoe en die vreselijke kerstreclames van welke supermarkt dan ook. Zou me het liefst terugtrekken in een hutje op de hei, maar zelfs dat is al niet meer betaalbaar!

  Like

 5. Indra

  Niets menselijks is je vreemd, Roos. Van mij mag je genieten! Je bent immers zelf ook het mikpunt geweest.

  Ja, dsr is inderdaad een treiterkop pur sang. Vermoedelijk zelf ook op jonge leeftijd door klasgenootjes te pakken genomen, als Professor Vreemdeling te midden van de normale kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Indra

  Zag net op internet een grappig interview met een betrekkelijk jonge lerares Nederlands die een van haar leerlingen betrapt had op het gebruik van Chat GPT bij de opdracht om een samenvatting te geven van het meest recente boek dat zij gelezen had.
  De zinnen waren te mooi om waar te zijn! En dat klopte dus…
  Ook medeleerlingen werden ondervraagd en 1 jongen gaf te kennen dat de meeste leraren te oud waren om dit te onderkennen. Wat een ontwikkeling!

  Geliked door 1 persoon

 7. Indra

  Dankjewel Ad en Luvienna. Ook jullie wens ik fijne dagen in goede harmonie. En natuurlijk ook aan de andere reageerders, zoals Bertje en Hannah en uiteraard Roos zelf.
  Ik heb een paar heerlijke vrije weken achter de rug, maar moet vanmiddag en vanavond weer aan het werk. Dat verdient extra, dus komt me zeer gelegen! En de kachel kan thuis dan wat lager staan!

  Geliked door 3 people

 8. Bertje

  Bedankt Luv, Indra, en Ad! Jullie ook prettige kerstdagen toegewenst! Hier in Belgie is er maar 1 kerstdag, dus dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant hebben wij dan weer veel stakingsdagen. Ook hebben we 9 Ministers van Gezondheid, dus met de gezondheid gaat het hier ook heel goed. 😂

  Geliked door 3 people

 9. Hannah

  Ja en ik blijf natuurlijk niet achter en wens Luv, Indra, Ad, Bertje, Roos, de harde kern, maar ook die hier af en toe komen kijken, nog een fijne laatste week en dan op naar 2023 waarin het HR-blog mag opbloeien tot een prachtige roos met af en toe stekeltjes, humor, taal, kennis, creativiteit en volharding in voortgang!

  Geliked door 2 people

 10. Indra

  Dat heb je mooi gezegd, Hannah! Vooral die “volharding in voortgang”. Die volharding heeft Roos de laatste jaren al wel getoond, ondanks alle sneren en aanvallen van buitenaf. Heel knap, hoor!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.