31 Responses

 1. Indra

  Het blijft helaas een actueel onderwerp: profiterende huisbazen. Voor de studenten van tegenwoordig is het bijna niet meer op te brengen. En ze staan inderdaad machteloos: voor hen tien anderen in de plaats. En de 190 euro compensatie….daarvan is het nog maar de vraag bij wie deze terecht komen.
  In ieder geval een onvervalst ikje.

  Roos: het is toch heel normaal dat je iemand die in je huis is geweest even naar de deur begeleidt? Dat heeft toch niets te maken met het al of niet goed sluiten van de deur?

  Like

 2. Indra

  Haha, die Roos! Helemaal in de ban van ChatGPT. Toch heeft de robot er een redelijk soepel verhaaltje van gemaakt. Had je natuurlijk ook best zelf kunnen bedenken…

  Misschien dat dsr zich er ook eens door moet laten inspireren. Die “bloem die wel of niet in tuintjes bloeit” is na 15 jaar ook een beetje verdord.

  Ik heb besloten alleen nog maar op de echte ikjes te reageren (als ik tijd heb), dus….next

  Geliked door 2 people

 3. Indra

  Nee, geen Ikje inderdaad. Wel een artikel in NRC dat elke verpleegkundige een pauze verdient met een kop thee en een koekje. Haha, welkom in Utopia! Zodra me dat overkomt ga ik er een uitgebreid Ikje over schrijven.

  Like

 4. Indra

  Dooddoeners, exact wat ik eerder bedoelde toen ik het had over algemeenheden, waar niemand zich een buil aan kan vallen! De robot zal niet vaak boze reacties krijgen, terwijl hij juist zo’n harde kop heeft!

  Like

 5. Indra

  Ik had het inmiddels ook ontdekt en ben zeer opgelucht dat ik nu eindelijk weet wat de criteria voor plaatsing van een ikje zijn: de redactionele mondhoeken moeten omhoog krullen (kom daar maar eens om bij een robot;-)

  Geliked door 1 persoon

 6. Indra

  Nu al geen vriendjes meer met de robot, Roos? Dat had ik al voorspeld! Aan kleurloze algemeenheden en politieke correctheden ontbreekt het ons niet in ons lieve kikkerlandje.

  Maar waarom heeft de schrijver dit zogenaamde ikje ingestuurd? Om de lezer te laten delen in zijn verbazing dat ook “buitenlands ogende en een andere taal sprekende” mensen een heuse universitaire studie kunnen volbrengen? Of ben ik nu te wantrouwend geworden na/door mijn eigen ervaringen?

  Like

 7. Indra

  Als het alleen maar gegaan zou zijn over “jonge mensen met hoge ambities”, dan is het eerste gedeelte van het ikje en het zinnetje “onderling spraken zij Turks” volstrekt irrelevant, toch?

  Like

 8. Indra

  Jij ook, Roos, waar je ook bent en wat je ook wel of niet afsteekt, ik wens je een niet al te knallende jaarwisseling en een gezond 2023. En dat geldt natuurlijk ook voor alle anderen die je genoemd hebt. En laten we het jaar positief beginnen, hetgeen voor mij impliceert, dat we onze Belgische Voldemort verder doodzwijgen.

  Ik ga vast voorbereidingen treffen voor al het bakwerk. Gelukkig geen nachtdienst zoals vorig jaar, hoera!

  Like

   1. Indra

    Hoi Roos, het was hier gisteravond de zoete inval en daarna weer uitval voor het uitgaan voor de vrienden en vriendinnen van mijn zoons, dus een rustige avond was het niet. Maar het is weer achter de rug en het was prima zo. Morgen begint het normale werkschema weer.

    Ben benieuwd of Bas nog moed heeft voor een nieuw intro. Ik zou allang m’n gitaar aan de wilgen hebben gehangen als ik hem was…Me dunkt dat hij z’n tijd wel beter kan gebruiken of zou Bas ook al met pensioen zijn, net als de meeste reageerders?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.