15 Responses

 1. De ikjesman

  Logisch

  Met een paar leerlingen speel ik het basisschoolspel. Een jongen krijgt een pittige meerkeuzevraag: „Wie zwoer eerst trouw aan de Spaanse koning en leidde daarna de opstand tegen de Spanjaarden? Was dat: Erasmus, Willem van Oranje of Calvijn?” Direct antwoordt de leerling: „Willem van Oranje, natuurlijk.” Ik complimenteer hem met zijn goede antwoord en de snelheid waarmee hij dat antwoord geeft. Hij zegt: „Nogal logisch. Calvijn is een YouTuber en Erasmus is het ziekenhuis hier vlakbij. Het moet dus wel Willem van Oranje zijn.”

  Yolande Schweitzer

  Bas:

  Haha! Ik wist hem zelve ook natuurlijk want zo moeilijk is die niet. Van een basisschoolspel heb ik nooit gehoord, ik kreeg nog gewoon les

  Bij de gekjes zijn ze beland in een onbegrijpelijke discussie. Hoe ze de ikjesweken gaan nummeren. Pawi is voor Romeinse cijfers:

  Geef mij maar LXXX en XC , grote getallen klein geschreven en voor iedereen begrijpelijk.

  Laat dat kleine stalkertje hierboven met zijn keigrappige verkneukelmomentje maar even in de waan.

  Het kleine stalkertje waar pawi aan refereert is Bas. Bas krijgt daarbij nog vegen uit de pan van Timmerark (“betwetertje“) en DSR (“Blogbaas Zonder Reageerders“). Nee, echt populair is Bas niet bij de gekjes.

  Arme arme Bas, hij doet zó zijn best om niet te laten merken dat de druiven zuur zijn. Manmoedig laat hij positieve reacties achter:

  Ja keileuk die Romeinse cijfers. Ik zeg: doen!

  Maar ze hebben hem dus door.

  Lummel evalueert zijn eigen blog (hij woont sinds mensenheugenis in Frankrijk, vandaar zijn houterig Nederlands):

  Het aantal binnenlopers is zoals verwacht was. Ik denk niet dat er meer gaan zullen komen.
  De ikjes bespreking is ouderwets goed.

  Een aantal binnenlopers denkt nog steeds dat er hier een baas is. De sfeer van het blog wordt bepaald door de binnenlopers.

  Nee blogbaas lummel, meer “binnenlopers” ga je inderdaad niet krijgen. Bas heeft jarenlang zijn uiterste best gedaan reageerders te ronselen, met viltjes, met van alles, met iedere week deze nu volstrekt pathetisch geworden oproep:

  Wil jij trouwens net als Bertie en andere reageerders kans maken om in het volgende weekoverzicht voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met lezers die voor je het weet goede kennissen van je kunnen worden? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van lezers van deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

  Jarenlang fanatiek zijn site gepromoot (vooral op Twitter waar Bas mij trouwens geblokkeerd heeft) en wat heeft dat opgeleverd? Uiteindelijk enkel en alleen maar Bertie, die wel, dat moet gezegd worden, heel plichtsgetrouw elke week één reactie bij Bas achterlaat.

  Schoolherinneringen, best aardig maar ja, je loopt ook de kans dat je er depressief van wordt. Daarom begin ik er niet aan.

  Sommige mensen zijn om minder levensmoe geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. De ikjesman

  Bijzonder toch wel dat mensen echt denken dat het hoogste doel van een blogbeheerder is dat hij massa’s volgers en legioenen reageerders heeft en dat hij dat ook meer dan 10 jaar lang blijft nastreven. Dat iemand verandert, leert, andere interesses en bezigheden krijgt past kennelijk niet in het starre denkraam.

  Op een blog uit 2014 (ja echt! Hij leest 10 jaar oude intro’s) reageert DSR min of meer identiek als HR hier. Zelfs dat hij toch maar mooi mijn blog “gebroken” heeft. Grafdansend, handenwrijvend, zich verkneukelend. Bizar, hilarisch en ongelooflijk dom.

  Like

 3. De ikjesman

  Bas reageert op ik zei de gek gewoon als ieder ander, daartoe uitgenodigd en als hij daar zin in heeft. Niet manmoedig, niet ijzerenheinig, gewoon zo af en toe een opmerking. Wat dat met stalken te maken heeft is een raadsel en alweer zo’n teken van grenzeloze zelfoverschatting en peilloze domheid. Wie of wat stalkt hij dan en waarom?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.